Dåligt mycket dåligt av Tallink Silja

Imorse kom beskedet om att Tallink Silja skall stänga kontoret i Kalix och flytta hela kontoret till Stockholm..
Detta betyder att jag och alla mina vänner samt kollegor blir utan jobb innan året är slut, detta suger helt ärligt men alla vi kan ändå inte säga att vi är förvånade detta har varit på tapeten under många års tid och först nu verkar ledningen ha tagit det avgörande beslutet att flytta.

Det dåliga med allt detta är hur ledningen har valt att informera oss som jobbar, dom som sitter på jobbet nästan dagligen och dom som till exempel jag som är föräldra ledig, utomlands, evt tjänstledig som har fått informationen via mail. Detta stör mig sjukt mycket att ett sådan stort företag med flera hundratals anställda både på land och till sjös väljer att skriva ett ynkligt mail att vi nu skall meddela att stängningen blir av under 2012-2013.. Och att man väljer att maila samtidigt som allas datorer uppdateras så att större delen av personalen inte ens kan läsa sin mail är helt otroligt... Och inte nog med det att pressen vet om innan personalen att kontoret stänger ned och att vi får om vi vill flytta med och fortsätta våra jobb i Stockholm..

Att det skall vara mer lönsamt tror jag knappast på, jag kan förstå att våra högre chefer vill ha allt på ett och samma ställe under samma kommun för att kunna ha koll och träffa sin personal oftare det är helt förstårligt.
Men alla kunder som kontaktar oss dagligen och vill prata med speciella personer som dom har haft kontakt med under dom senaste åren det kommer bli mycket svårt.
Att personer som jobbar via våran grupp-avdelning som har haft kontakt med en och samma person i ibland över tio år nu ska få ha sin kontakt med en rookie som knappast kan boka/ serva / förstå på samma sätt som kundens gamla säljare är helt otroligt. Och vad kan det bli 5% av personalen i Kalix som kommer med till Stockholm, för ärligt ja ni erbjuder oss jobb om vi flyttar 100 mil hemifrån...

Kalix är en liten stad men väldigt få jobb erbjudanden nu ska det bli mer än 75personer som behöver nytt jobb från åldern 18år-55år det kommer vara lätt att fixa eller hur ?
Mer lönsamt för företaget kommer det att vara om dom får billigare arbetskraft än vad vi i Kalix är.. Detta är faktiskt inte svårt att få det vet vi sen tidigare...

Men det är helt okej att informera oss på det sättet som är gjort, även helt okej att komma två dagar senare och svara på eventuella frågor som vi har. TUMMEN UPP PÅ DEN !!

Nej men det blir mer lönsamt att utbilda ny personal samt skaffa nya kundkontakter för vad jag vet så är det vi som får företaget att gå framåt.



Kommentarer
Postat av: Kristina

Vill bara säga att ni inte bör placera eran dotter så där i babyskyddet. På det sättet hon sitter fast kommer inte stolen att skydda henne som den ska. Hennes rumpa måste vara placerad högre upp i stolen, armarna ska vara på utsidan av bältet inte innanför och nackens vinkel ska inte vara så där tvär. Detta skriver jag inte för att vara elak utan endast för att man aldrig vet när en olycka är framme och det vore oerhört hemskt om babyskyddet inte skyddar henne som det ska.



Mvh/ Kristina

2012-03-26 @ 00:31:42
URL: http://lillavaochjag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0