Näsby mamma

Alltså seriöst jag kan faktiskt inte förstå att det finns personer i denna lilla by som får för sig att jag och mina vänner tänker på dom när vi använder oss av ordet näsby mamma.
Lite väl patetiskt att starta stora frågor kring detta ord, och att man tar åt sig för ett ordval och direkt tror att det handlar om en själv.. Ja det säger ju en hel del..

Men i alla fall eftersom att jag nästa två månader senare får veta om både blogg-inlägg och får höra om diskussioner på facebook om ordvalet näsby mamma så tänkte jag vara så trevlig och svara vad detta ord egentligen betyder.

Näsby mamma- kom till i höstas någon gång, ordet är helt valt utan mening det kunde lika gärna kunna vara pundare, flottboll, äckel, smutsig, sötnos, jyrboll.. Ja ni fattar alltså inte ens en mamma i sig.
Näsby mamma är ett ord som vi " valde " att kalla oss själva när vi känner oss mindre fräscha, ni vet när man inte har duschat på ett tag ??, håret är flottigt, är ovårdad, kan vara bakfull, har en dålig dag, alltså känner sig inte på topp.
Detta är alltså inte ens en mamma, utan ett ord för att jag är rätt så äcklig idag.

Att det mitt i allt handlar om mjukisbyxor, vart man bor i kalix, hur man mår som person, om man har ett jobb eller inte, om man är mamma eller inte.. ÄR ju helt otroligt !!
Ja inte kan jag ens förstå hur man kan få för sig att det handlar om en själv, en person som jag i fråga inte ens vet vem den är förutom att hon för flera år sedan umgicks med min sambo. Ja det är bara lustigt..


Men då vet ni vad en så kallas näsby mamma är, frågor på det ??

Puss o goo

Kommentarer
Postat av: Emma

Nej jag trodde inte att det handlade om mig utan jag undrade helt enkelt vad det betydde men tack nu vet jag de :)

2012-03-28 @ 18:28:49
Postat av: E

Jag tyckte faktiskt att det lät lite roligt. Jag bor på Näsbyn men inte tar jag illa upp för de. "Snor" de ordet av dig, haha! ;)

2012-03-28 @ 21:13:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0