Mjölkskorv

Ja denna skorv har jag inte alls varit så noga med att behandla bort.
Jag började väl för nästan två månader sedan med Borago men jag blev less efter fyra dagar eftersom att den luktar så förbannat illa och hela huset och hela Bella luktade denna äckliga doft. Så vi slutade att använda den..
Sen har jag av och till använt olja tills Bella vaknade en natt och kunden inte somna utan låg bara och vickade på huvudet från sida till sida tills jag insåg att det var oljan som irriterade hon , USCH stackars tjej var helt röd i huvudet så jag låg och blåset i hårbotten och kammade lätt med handen och då kunde hon somna. Efter det har jag inte haft olja över natten men självklart fungerade den bra samt när man kammade bort skorven men snuttan ska ju inte behöva lida av den.

Innan jag började behandla skorven så hade hon endast lite i pannan men efter två dagar med Boragon fick hon mer skorv och när jag slutade behandla hade hon halva huvudet med skorv dock torra flisor så lite av och till har jag stoppat Borago och låtit den verka över natten för att sen tvätta bort den dagen där på.
Så i förr går fick jag nog och tänkte intensiv behandla så på med massvis med Borago som är riktigt svår att stoppa på när Bella har hår, och sedan på med en mössa så det får bli riktigt varmt där under och efter det har jag skrapat riktigt ordentligt med en kam och samma sak gjorde jag igår och nu när vi har badat hon ser man att nästan allt är borta bara en lite fläck som jag hade missat att stoppa salvan på är kvar så den får jag gnugga bort i morgon.

Så äntligen  ! :)


Innan första behandlingen.


Första gången med olja


Röd efter oljan ( samt för att skorven är borta )

Förra veckan innan jag stoppade salva en dag :)

Snygging !

I förrgår

Ett tjockt lager ;)

Jag har ingen efter bild men får fota när allt är borta :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0