Välling och sov vanor

Bella har börjat få välling i stället för kvälls gröten men hon dricker inte mycket i en veckas tid har det varit 30ml och dom andra tre gångerna just runt 50ml.
Efter ca 30ml så sten vägrar hon och inte vill ha något mer ( antar att hon känner sig mätt ja hon ammar ju annars tok mycket ännu ) Vi har provat både Sempers och Nestlés välling och Nestlés gillar hon inte alls.
Samma med ersättning det dricker hon inte alls typ 10ml och sen är det bra..
 
Ja hon verkar då inte alls vilja sluta amma haha just nu ger vi henne tre mål om dagen, lunch middag och kvälls välling mellis ibland men oftast inte och alla andra gånger ammar jag hon samt på natten nu för tiden äter hon varannan timme på natten så det är ju som svårt när hon inte dricker mycket välling eller äter mycket gröt så hon håller sig mättare längre.
 
Just nu när hon är sjuk så är hon svårare att mata med annan mat men annars också så är hon inte något större matvrak utan max en halv liten barnmatsburk men oftast mindre än så hehe ja så hon är som lite svår med maten ;)
 
Någon som har något tips på att få hon att äta bättre ? Det spelar ingen större roll om hon får frukt eller mat utan allt går lika trögt ned.
 
Sen hade jag tänkt börja ha hon i egen säng på nätterna nu efter att hennes sjuka har slutat samt så är hon ännu inne i separationsperioden och då vet jag att det inte alls är någon ide att försöka få hon att sova i egen säng så vi får se kanske om en vecka eller så kan vi börja träna hon på att sova i egen säng under natten fast hon ammas tvåhundragånger.
På dagen sover hon i egen säng och somnar själv då kör vi fem minuters metoden så får se om vi börjar med den på natten också och låter hon äta ordentligt och sen låter hon somna själv eller att hon får somna ätandes och sen flyttar man över hon, just nu ammar jag hon runt en timme innan hon somnar för natten vid nio halv tio tiden.
 
Ja i morgon blir Bella 8 månader vår stor tjej :)
 

Kommentarer
Postat av: sarah

Om hon äter mkt på natten så är man inte speciellt hungrig på dagen. Hade samma men min men ja ammade inte gav ersättning. Men vi fick iaf börja ge vatten på natten när hon vakna å ville äta. Tog väl typ 3 nätter så sov hon hela natten. Dom ska egentligen inte behöva äta på natten när dom är äldre än 6 månader.

Svar: Okej tack för tipset provade ge flaska och hon somnade om men då vaknade hon igen tre gånger på en timme och jag var som lite trött så ammade för att få sova ;) hehe Ska prova det där med flaska och ställa in mig på att kanske inte få sova så bra på nätterna så kanske vi får bort natt matningen :)Hon har alltid ammat mycket så jag ammar hon runt tio gånger på dagen plus den extra maten som hon får hon är bara svårt att få att verkligen vilja ha annan mat tror hon vet att om hon vägrar får hon amma :) Men nu har vi tänkt köra hårdare med att få i hon annan mat så förhoppningsvis går gumman också med på det :)
Anne-Lie Wall

2012-10-04 @ 19:21:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0