Desperate housewives

Nu har jag bara två avsnitt kvar på säsong sju så har jag sen sista säsongen att se.
Jag kan säga att jag har nördat mig igenom serien på två månader. Haha men så är det när jag är själv mycket och gumman somnar så ligger jag och matar tre till fem avsnitt per kväll så ja det går fort att se, och oftast när B tar sin power nap ser jag ett avsnitt ;)
 
Synd bara att alla serier skall ta slut jag är så van med tex One tree hill att det kommer kännas helt tomt nu i höst när det inte kommer några mer avsnitt ! Skit kan inte alla serier vara för evigt ?
 

New in

Tröja och leggings 129kr från H&M  Detta är storlek 74 och byxorna är som 62-68 Bella har dom utan problem men tröjan är i stället stor som en 74.
Tröja 50kr från Gks

I Teutonian

Idag fick Bella sitta för första gången i spiriten hon är lite kort för att benen ska kunna hänga ned men det syns inte eftersom att jag hade hon i mjukliften.
Sötnos ! Jag har kvar skenan som håller övre delen stabil i mjukliften samt har jag inte vickat ned fotstödet på vagnen därför ser åkpåsen så kompakt ut.
 
Dock måste jag införskaffa en åkpåse nu till vintern mjukliften går att göra om till en åkpåse vilket jag har gjort men den är ju inte nog varm och kommer nog högt upp så jag funderar på att köpa en voksi eller någon annan varm åkpåse som vi kan använda i vinter.
Eftersom att Bella lär sitta största delen nu förutom när hon sover i vagnen så behöver vi en varm åkpåse.
I vintras använde jag skinn och mjukliften samt fotsacken och ett täcke ( då var det minus 25 ) så nu i vinter tänkte jag klara mig med antingen åkpåsen och fotsacken alt när det är riktigt kallt skinnet också. Så därför behöver vi en riktigt varm åkpåse och jag har bara hört bra saker om voksin så det blir nog den.
 
Sen måste hon ha bältet i vagnen nu hon har börjat bli så pass stark att snart reser hon sig i vagnen så bältet på under promenaderna, ja ska hon sova är ju bältet lite over kill då tar man ju på det när hon vaknar  i stället.
Jag förstår inte dom som har sitt barn sittande i vagnen utan bälte, ja om dom är små de vill säga under ett år och lätt kan ramla ur vagnen, fy vad hemskt om det skulle hända. peppar peppar.
 

Bellas mat ca 7månader

Ja här i huset jobbar vi " om så segt " med att få Bella att leva på annan mat en den som kommer från mig.
Förut var jag bestämd att jag max skulle amma i sex månader och sedan sluta och under tiden när vi har börjat av vänja oss så har jag kommit fram till att det är helt ok att morgon och kvälls amma ( även då på natten ) och i stället för att vänja bort första natt målet som kan vara det tyngsta för mig eftersom att jag får dåligt med sömn så jobbar vi i stället på att få Bella att äta annan mat på dagarna.
 
Ungefär så här ser det ut nu.
Ammar från 21.00 ( då hon somnar ) ca varannan var tredje timme fram tills klockan halv åtta då äter hon kl halv nio och vaknar och äter kl halv tio sen halv elva efter det äter hon gröt vid tolv tiden och ammas ca 3-4gånger tills middags portion ca en hel liten burk barnmat vid ungefär fem tiden sedan blir det amma igen ca 2-3gånger  ( beroende på hur mycket hon äter ) innan kvällsgröten vid åtta och sedan somnar Bella vid nio tiden och då ammar jag hon till sömns.
 
Hon ammas ändå ofta fast hon får anna mat och hon äter sig mätt vilket är mellan 60-90gram mat ( vi väger maten vi ger hon ) och efter det så får man ej i hon nå mera.
Så vi har en hel del amningsmål att byta ut haha
 
Jag har idag provat att ge välling till målet efter gröten som ett mellis dock tyckte jag att det kändes fel med välling mitt på dagen så jag har i stället varit på coop och köpt sempers babysemp 2 förut var denna bröstmjölks ersättning men dom har nu gjort om dessa och gjort den till en tillskottsnäring från 6månader ( ja egentligen ungefär som ersättning ) så denna tänkte jag ge Bella som mellis vid ett två tiden plus en frukpure burk eller ren frukt.
Sen får vi se om det blir något att amma innan hennes middag eller om hon klarar sig, vi får ju börja smått med ett mellis och öka på eftersom oftast tar det ca en och en halv vecka till två innan bytet av målet har blivit accepterat av Bella och hon inte behöver ammas efteråt vilket fungerar helt okej för oss :)
B drack 20ml välling sen skulle hon ammas.
 
Annars så får ju Bella brukmat till middag ( jag har inte gjort någon hemmagjord mat åt henne ännu, men ska försöka ställa mig och göra storkok av massa gott som man kan frysa ned ) hon får burkar från 4-6månader dom från 6 månader har lite större bitar så dom gillar hon inte lika mycket som fyra och fem månaders burkarna, så ungefär en hel liten burk äter hon till middag.
Dagens middag potatis och majs och som avslut lite katrinplommon mums !
 
Jag har varit anti att ge frukpure med mera efter maten eller till maten eftersom att denna lätt kan göra så att barnet inte vill ha  måltiden " typ lax och potatis " och i stället fruk burken, men eftersom att Bella är så pass duktig på att äta matburkarna så tänkte jag nu avsluta middagen med 4-5skedar fruktpure eller en frukt så hon håller sig lite mättare och ja samt ge en sådan burkt till mellis förhoppningsvis börjar hon inte mat vägra :)
Så vi får se hur det går och när nästa måltids utbyte blir det tar som jag skrev ca 2 veckor att byta ut en måltid och jag tar en åt gången så det inte blir för mycket för hon så vi får se hur mat mönstret ser ut på två veckor.
 
Bella är nu 6 månader och 3 veckor
Favvo burkarna till höger, tillskottsnäring babysemp och en fruktburk samt katrinplommon för magens skull.
 
Vi har redan ett gäng med burkar hemma samt några fruktburkar men det är alltid bra att fylla på lagret.
Katrinplommon har jag börjat ge för att hon inte ska vara så trög i magen ( egentligen gillar jag sempers barnmat bäst ja allt från sempers har vi men på coop var det endast Hipps katrinplommon som fanns inne så det blev dom ) sedan har jag idag gett en sked med mesmör för att försöka få igång magen bättre jag tycker hon är rätt så trög i den efter alla olika maträtter. Så får se om den blir något bättre :)
 
 
 
 
 
 

Baby mössa

Igår var vi till Morjärv och hälsade på hos min farmor samt var in på gks där jag köpte tre tyger till att göra mössor åt Bella.
 
Så igår när vi var på middag hos mamma så lånade jag hennes symaskin och sydde på fri hand tre mössor.
Den första blev bäst ( den var jag lite mer seriös på ) men jag måttade inte eller ritade utan gasade bara på med raksömmen.
På dom andra två mössorna var Micke och kollade vad jag gjorde så dom ja blev sämre ena går att ha och den andra blev bara kass, tyget kosade 110kr och jag får väl kanske uta 4st mössor i varje färg. Så jag tänkte vara lite mer seriös och måtta och rita samt sy mössorna lite större så dom inte sitter så tight. Så får se om vi köper en egen maskin eller lånar av någon :)
 
Men nöjd blev jag i alla fall med den första mössan :)
 
 
 
 

Äntligen når hon ned

Våran gåstol från Boss är jätte hög, eller i alla fall 5cm högre en dom andra gå stolarna ( fast den är på lägsta nivå ) så Bella har inte nått ned med sina fötter så hon har kunnat förflytta sig i stolen men nu gör hon äntligen det, så idag har hon gått igenom halva huset. Så duktigt en så länge går hon inte speciellt fort men jag antar att det är bara några gånger bort så springer hon som ett tok i stolen :) Himla kul !
 
 
På en promenad :)
 
 
 

Tröja från Vila

399kr ÄLSKAR DEN !

Nytt i lek väg

Ja när vi åker och handlar så är det bara Bella som får massvis med saker, och det roliga är att hon inte precis ber om det tänk när hon kommer be om att få saker ? jag då kommer vi inte kunna säga nej ! :)
 
Korg 39kr från IKEA
Tyg leksak till spjälsängen 99kr från Barnenshus Sassy musik leksaker tre för två ca99kr st från Barnenshus
Spegel på hjul 179kr från Barnenshus
Burkar i papp 79kr från IKEA Sommar leksaker 59kr st från Ö&B
Fisher price nalle med ljud 399kr från Barnenshus
Böcker 29kr st från IKEA
 
 
 
 

Veckans mamma

Skjorta - H&M, Leggings - H&M. ( Smutsig spegel Bella Mathilda Wall Vallerströms fel )
 
Linne- H&M, Byxor- Vila.
Byxorna hade jag i tre timmar och efteråt hängde dom som bara den så jag gav dom till mamma, jag beställde dom när jag just hade fött Bella och tog samma storlek som jag har på mina svarta som förövrigt är korvskinn men dessa blev på tok för stora efter bara några timmar så ska köpa ett par nya i en mindre storlek.
 

Andra stolen

Idag har vi varit till Happis och jag har känt och klämt på några stolar och ja vad ska jag säga ? Akta graco Cosmic har jag nog ute slutit helt. Sen är jag ännu riktigt sugen på en BeSafe fast i stället för combi så blir det nog kiden som endast går att ha bakåtvänd.
Då har jag fått några kommentarer här på bloggen om att BeSafen endast är till 18kg jo men min syster 4,7månader väger inte ens 18kg nu och denna stol är till ca 4år och många säger att man växer ur stolen mycket tidigare en så vad jag har läst mig till på internet så för ja 80% så kan deras barn ha stolen längre en 4år. Och för mig är det inga problem om vi redan måste byta stol vid tre år och kanske då stoppa Bella framåtvänd ja det ser man ju.
 
Jag gillar BeSafen just för att den är så pass " ombonad " har mer sido skydd en dom andra stolarna som jag har tittat på.
Han på barnenshus som jag pratade med kunde även rekomendera Britax highway så ska läsa lite om den tyvärr hade dom inte den inne så jag kunde inte se den..
 
Men jag har iallafall tänkt prov montera stolen innan jag köper den och ja låna syrran och låte hon prov sitta.
Bella satt i både en graco och BeSafe idag och hon verkade sitta bra i båda :)
 
Någon som har någon annan stol att rekomendera ? :)
 

Dom senaste dagarna

I måndags for jag och Bella och hälade på hos min bror efter några timmar där med städning, pizza middag med Sofia, surr så gick vi hem med vagnen för att mysa med Silver titta på DH säsong 7och lägga oss tidigt.
 
Igår var jag och Bella på bus hemma hos Emmelie och Hugo, shit alltså vilken skillnad det är på ett barn som kryper och går mot för Bella. Hugo är snabb som tusan mot för Bella som bara chillar på golvet, ärligt hade jag glömt hur snabba dom blir när dom kryper så vi har verkligen någonting att se fram emot ;)
Hugo är så super duper söt så man skulle kunna äta upp honom och det är alltid kul att träffa dom fast Bella och Hugo inte riktigt har kommit på hur man leker med varandra ( läs Bella har inte riktigt börjat leka ännu ) hihi
 
Efter dejten hos Emmelie så körde vi vidare för att äta middag hos Pappa där stannade vi i tre timmar innan det var dags att åka hem och göra oss redo för natten :)
Idag har vi inte gjort något speciellt mamma har varit förbi på kaffe och surr och jag har ( medan Bella har sovit ) gått igenom all bilder sedan Bella föddes och kopierat dom som jag ska skicka in på framkallning det blev 673bilder som skall framkallas och stoppas i foto album. Sen när jag tar mig tid ska jag gå igenom alla bilder från vårat " unga " liv ja innan Bella kom och även framkalla dom bästa där ifrån för det är mycket roliga att visa bilder i album en på datorn ju.. BTW gissa hur många bilder jag har på datorn som är mina bilder jo 35 906 bilder  plus några hundra till på Mickes användare - bra jobbat ! ;)
Nej nu ska snuttan sova så hon får träffa pappa först i morgon eftersom att Micke kommer hem om ca 40min och då sover hon redan :)

Sista sommar helgen

Ja jag antar att denna helg kan man kalla sista riktiga sommar helgen vi har i alla fall hunnit fylla den :)
 
I fredags tog vi våra saker och blåste iväg till Seskarö där vi skulle tillbringa vår dag i stugan på Pölky ( Pöllky ) ja hur det stavas det är i alla fall en ö utanför Seskarö där Sofia och dom har stuga. Svin trevlig hade vi det, vi åkte båt ut dit och stannade i ca 8h. Bella fick ta sitt första " dopp " i havet torr mamma som jag är lät jag inte hon bada eftersom att jag tycker att det är lite för kallt. Sen åt vi go middag, grillad kare och kyckling med potatis och sallad till, vi blev verkligen mätta ! Efter maten så fick Bella stanna med Sofia och Morfar och jag och Micke gick runt ön för att prova vår fiske lycka och ja lycka kan jag säga att det var storfiskare som jag är drog jag upp en ID på ca 1kg och två gäddor ca 2.3kg och 3,6kg gissa om jag var duktigt ?? Haha när jag fick napp ropade jag till Micke så han fick komma och rädda mig eller ja rättare sagt ta upp fisken från vattnet och ta lös kroken ;) Och inte för att retas men Micke fick en mini mini abbore Gissa vem som är bäst på att fiska ? ;)
 
( vi tog inga bilder på mina firrar eftersom att kameran var i stugan )
 
Kul hade vi och efter fiske svängen gick vi och jyrade lite och begav oss hem från ön vid halv nio tiden, väl hemma fick B för sig att somna kl 00.15 och ja hon har börjat sova vid nio tiden så det var lite ovant ! Men bra sov hon 5h och sen 3h annars blir det oftast mat varannan timme nu för tiden så jag klagade inte :)
 
Igår åt vi go grillat till middag och hade Danne på besök, senare på kvällen så för festa Micke och Danne samt så färgade Micke mitt hår och ja riktigt bra blev det :) Skönt att slippa utväxt jag får se om jag kör en ombre i det om några dagar ja vi får se. Sen så gick jag och la Bella vid nio tiden och kände att jag också var trött så dissade Micke och Danne och gick och så DH och somnade tidigt :)
 
Smyg reklamen för Kalix på tröjan ! Haha
 
Idag har jag bakat drömmar ( ja vi är fetton som äter upp 40st på en vecka ) och sen har vi haft Mats, Helena och Danne på besök. Efter middagen gick vi ut på en prommis med Silver och ja Bella i vagnen och riktigt härligt var det ute dock märkar man att det börjar bli riktigt höst vindarna var inte alls varma :/ Men det är ju härligt det med att få börja använda höst kläder :)
Nu ska vi mysa med gotta och film eftersom att Micke åker till Kiruna i natt igen.
 
 
 
 
 

BeSafe izi combi x3

Snart är det dags att byta ut babyskyddet mot en bältesstol och jag har alltid tänkt ha en akta graco cosmic xtp men jag har nu blivit riktigt sugen på en stol från BeSafe modellen izi combi x3 denna är både en framåt och bakåtvänd stol och den verkar inte alls vara speciellt klurig att få spändfast i bilen.
Dock är jag lite osäker på hållaren till bältet när man har stolen bakåtvänd eftersom att ja Bella ska ju ha benen där och lär ju sparka och så i den. Någon som har upplevt hållaren som ett problem ?
 
 
Någon som har denna stol och har några tips ? :)
 
Mellan dessa två färger väljer jag men jag tror det lutar mer åt den lila :)

Ny väska

LOVE IT !

Nytt från H&M

Idag fick jag vårat H&M paket eller del ett av det allt var till Bella förutom en fin fin väska som jag köpte åt mig själv :)
 
 

Barnvakt

- Min dotter och lilla syster är faktiskt riktigt lika. Snacka om att pappa min har starka gener ;) hehe
 
Igår hade vi moster Meya på besök, pappa var på mission så jag agerade barnvakt ( mamma ) åt två barn en 4,7åring och min 6månaders, Inga problem alls Bella sov mest hela tiden ( pappa tajmade in det bra med Bellas sov stund ) och Meya roade sig själv så jag satt i soffan och drack kaffe och jag hann även vika in tvätten ;) Alltså det var inte så ansträngande..
 
Efter barnvakten så väntade jag på Mamma och Kurt som skulle underhålla B medans jag stog ute i jordgubbslandet i ca en timme föra att sedan ge bort dom 3 liter jordgubbarna som jag plockade in, haha vi har så mycket i frysen och jag var för lat för att orka rensa dom så mamma och min mormor och morfar som även passade på att komma på besök fick ta alla gubbarna :)
 
Så igår träffade vi nästan hela min släkt, Syrran Brorsan Mamma Pappa Kurt och Mormor och Morfar. Alltid lika trevligt :)
 

Mys dag

- Härligt på altanen i Risön
 
Idag har vi vaknat upp vid tio tiden och efter lite morgonmys i sängen kom vi på att vi kan åka till mormor i Risön för att spendera dagen med dom utomhus i detta fina väder :) Sagt och gjort vid ett tiden rullade vi in på gården och var ute i solen i tre timmar, Bella körde en power nap medans mamma gick med hon i vagnen och jag låg och njöt i solen. Sen har jag lagat middag åt hela familjen och ja jag lagade så alla tog två portioner och ändå blev det 1300gram över så Micke får sig några matlådor till nästa vecka :)
 
Efter middagen tog B en till nap och vi rullade hem vid åtta tiden, härligt att vara borta en hel dag, tiden går ju super fort när man har någonting att göra.
Hemma fick Bella gröt och sen har vi precis kommit in i sovrummet B har redan somnat ( förhoppningsvis ) för natten och jag ska lägga mig på spikmattan och slå igång lite DH.
Igår somnade B för natten redan vid halv nio, fast hon vaknade vid nio och åt i ca 20 minuter och sen var hon vaken i ca tio min innan hon la sig på sidan och somnade. Så dessa två dagar har hon somnat tidigt.
 
Imorgon har vi ingenting planerat så om någon är sugen på att göra något så hör av er.
Jag skulle behöva röra på röven iallafall så en prommis är ett måste.
Natti bara det blir torsdag snart för jag saknar mitt hjärta ♥
 

Tröjor

Här sitter jag och gör klart en beställning som jag påbörjade i helgen och när jag har gjort allt klart och klickar på betala så kommer texten upp att alla mina varor är slutsålda ! Jahapp lika bra var det eftersom att jag fick lite dåligt samvete att jag skulle köpa kläder för 700kr åt mig när Bella i stället kan få kläder.. Haha vilken skillnad på tanke gången man har mot för ja säg ett år sedan då jag handlade kläder för ja minst fyratusenkronor i månadenåt mig ;)
Kanske att tröjorna finns i butik för fina var dom :)
 
 
 

Första bastu badet & Första barn maten & Utbyte av amning.

I lördags fick Bella bada bastu för första gången, jag hade tänkt ta med vårat badkar åt hon men Micke sa att det lär finnas någon balja i Risön, dock hade dom kastat dom så vi tog vad vi hade och lät Bella bada i paltgrytan.. HAHA jag fick lite känslan av att vara kanibal och att jag kokade mitt barn men så var inte fallet !
När jag var bebis ja för 21år sedan så satt jag också i denna gryta och lekte m.m så varför ska inte Bella kunna göra samma sak ? Hon plaskade på och trivdes som fisken i grytan ( hehe nu fick jag till det ) där i bastun så det lär bli fler bastu bad för vår tjej, jag vet att Bs morfar längtar efter att få basta med henne..
 
Innan bastun fick Bella smaka sin första barnmats burk. Hon har ju ätit gröt två gånger per dag i tre veckors tid och annars fått smakisar på lite olika saker och även smakat från en barnmats burk typ tre skedar ( mango pyre ) förut men nu fick hon en måltidsburk i stället. Den gick ned och hon åt nästan halva burken ( ja vi kör inte på smakisar hon får äta sig less ) och vi har nu börjat byta ut middags målet så varje dag ska hon antingen få från en burk eller om vi är duktiga hemma gjord barnmat.
 
Tidigare tänkte jag att vi skulle byta ut första nattmålet men jag insåg att det är mer jobbigt att måsta truga och stiga upp och koka välling tjorva med flaska mitt i natten en att amma ca4-6 gånger. Så nästa utbyte blev middags målet, hon ammas ju ändå mellan lunchen och middagen men utbytet gör att jag kan " slippa " amma ett mål ja för det mesta måste hon ej ammas efteråt men det är ju olika..
Så vi jobbar på med att börja sluta amma, det får ta den tiden det tar :)
 
Vi har inte tänkt ge Bella " god " saker utan har i stället vant hon att äta vanlig havre gröt ( inte med päron och banan osv ) och efter gröten eller maten har vi inte tänkt ge hon " efterrätt " typ mango eller liknande utan så gott det går så ska vi ge hon mat burkar ( jag kallar dom mat burkar ja typ potatis osv ) Och försöka att inte ge dom söta goda sakerna, för lär hon sig att i stället äta tex mango så är ju det sötare och godare en potatis och kan då bli svårt att få i hon sådan mat.. Så vi har tänkt köra på mat brukar och om det inte fungerar får vi väl börja tänkta om..
Sedan som jag känner nu vill ja helst bara ge hon vatten i stället för dryck osv vi får väl se vad B tycker om det. Just nu dricker hon inte vatten till maten ibland tar hon lite från flaskan men oftast inte utan i stället får hon bröstmjölk före eller efter och  det ska dom visst klara sig på :)
- Mjölk i flaska - Bilden är någon månad gamal.
 
Och ja om hon tar flaska är jag faktiskt inte så säker på dom få gångerna som hon har fått mjölk i flaska så har hon ju sugit och det är väl ca 4 gånger dom senaste 4 månaderna och annars har hon inte fått flaska så när man ger tex vatten eller som vi provade med välling så suger hon inte i sig det, så jag tror att vi kommer att få flaskträna hon när hon ska börja dricka välling på morgonen och kvällen. För när hon var mindre tog hon inte flaskan ( runt två månaders ålder ) och ja annars har hon tagit flaskan endast om det har varit bröstmjölk i och  hon har varit riktigt hungrig så det är ju ganska självklart att vi ska få flaskträna hon lite :)
 
 

Värme !

Seriöst vad hände mitt i allt så blev det tvåhundrajävlagraderinneivårathus ! Jag dör lite ungefär känslan som att vara i klimakteriet infinner sig just nu !
LESS ! Ja fast härligt med sol är det ju.

Recept drömmar

Ca 30st
 
Ingredienser :
 
100 gram rumstempererat smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl matolja
1 tsk hjortronsalt
4,5 dl vetemjöl

 

 Gör så här :

1. Arbeta ihop alla ingredienser till en smidig deg använd matberedare tills massan är gryning eller använd en elvisp.

2. Fyll antingen degen i ett deciliter mått för att få alla kakor lika stora eller ta bara ut en näve smet och knåda lite lätt platta sedan utan degen i handen till en boll och lägg på en plåt klädd med bakplåts papper.

3. Grädda i 150 grader i ca. 20 minuter tills kakorna börjar få lite färg i kanterna.

 

- Jag gjorde en dubbel sats.

Goda kakor som man kan frysa för bästa hållbarhet.


Nya barnkläder

T-shirt 50kr rea från Kappahl, 2-pack trosor 79kr från Lindex, Sockar 30kr rea från Lindex. Byxor 69kr rea från Kappahl, Byxdress i linne 74kr rea från Lindex ( ska ha den till Thailand )
2-pack tröjor 99kr från H&M, Basker 59kr från H&M, Vantar 39kr från H&M.
Jacka / Tröja 149kr från Lindex, Body 89kr från Lindex, 3-pack Pyjamas, Body och Mössa 199kr från H&M.
 

Kaxs overall

Kappahl hade 25% på valfritt barnplagg så jag passade på och köpte en vinter overall i storlek 80 åt Bella, denna kommer hon kunna ha från ungefär December och resten av vintern och från nu i höst fram tills dess har jag skickat efter en overall från H&M i storlek 74.
 
750kr från Kappahl.

Onsdag, Torsdag & Fredag

I onsdags var jag och Bella på mamma träff på kaffe karlsson i gallerian, riktigt trevligt var det och vi var ett stort gäng med mammor som träffades och surrade.
Jag och B stannade i tre timmar för att sedan springa hem med vagnen göra ett snabbt stopp för blöjbyte och fordons byte för att sedan gasa till bvc för kontroll.
Efter tiden på bvc så åkte vi ut till Nyborg för att äta middag med Maria och Emma.
Micke kom hem vid nio tiden lagomt för att duscha med Bella ( jag hade låtit hon kladda med gröten så hon var lagomt go ) hehe sen blev det en tidig kväll.
 
 
På torsdag åkte jag och Maria med barnen till luleå för att köpa en vinter overall åt B ( på extra pris ) och sedan för att köpa en stekplatta åt oss. Vi var hemma vid fyra tiden igen och sen på kvällen såg vi några bra filmer och somnade tidigt ( som vanligt då ).
 
Igår var vi på kräftskiva i nyborg, man luktar som ett as men riktigt gott är det :)
Efter middagen så bjöd jag och Micke på efterrätt ( glass med hallon ) super avancerad sak.. Sen satt vi och jyrade tills Bella skulle hem och sova vid halv tio tiden, så hem och städa till lite i huset och sedan blev det läggdags i vanlig ordning.
 
Idag har vi bokat platserna till Thailands planet och sen har vi inte hunnit med så mycket mer, senare ska vi till Risön och äta middag och bada bastu och B ska få ta sin premiär i bastun vi får se om hon gillar det :)
 

Amnings tider

Så här ligger det till när Bella äter gröt två gånger per dag, dock brukar hon ammas en gång till på förmiddagen mellan tolv och tre men vi var på ranten så hon sov i bilen av och till i tre timmar.
 
Hon somnade för natten kl 22.12
Ammades :
22.28-22.35
01.26-01.33
03.26-03.38
05.33-05.42
09.36-09.45
Gröt kl 12.00
14.54-14.57
15.24-15.27
17.11-17.13
18.52-18.54
Gröt kl 20.10
21.08-21.12
21.20-21.33
Somnade kl 21.58
 
Nästa på natten var kl 23.31-00.08
 
11 gånger på ett dygn fast vanligtvis brukar det vara 12 gånger för tre timmar brukar hon inte vara utan på dagen, sedan så brukar hon av och till äta en till två gånger till under natten här sov hon till 11.00 och det är amningarna från att hon somnar tills att hon vaknar som jag kallar under natten.
 
 
Så lite mer sällan är det fast hon står sig inte speciellt mycket mera med gröten.
Här var hon 6 månader och 2 dagar den 07.08.2012.
 
Här är en länk till hur det såg ut förut Amnings tider
 
 

6 månaders kontroll och läkarbesök

 
Igår var vi på sex månaders kontrollen inga anmärkningar där alls och Bella klarade alla testen som hon fick göra inför läkaren dock vände hon sig inte från mage till rygg på beställning utan låg och lekte på bordet i stället :) Buse !
Bella växer bra tycker dom på bvc annars så pratade vi inte så mycket vi var hos en annan skötare som jag inte gillade lika mycket som Lydia.
 
Bella väger nu 6630gram
Och är 65cm långer
Huvudet mäter  43.5cm
 
Bella var 6 månader och 3dagar på kontrollen.
 

Tisdag

Idag har vi varit med Elin på en massa loppisar tyvärr hittade jag inget fynd denna gång men det kommer flera tillfällen. Efter att Elin for hem väntade jag på att se om jag skulle på middag hos mamma eller inte ( jag hade bjudigt bort mig själv ) Dock slutade min bort bjudning med att jag lagade middag här hemma åt mig Mamma och Kurt jag gjorde renskav och potatismos med rivna morötter till super gott och ja riktigt nyttigt !
Sen har mamma varit här och umgåtts medans Kurt har varit och golfat och dom for hem just vid nio tiden :)
Super trevligt har jag haft det.
 
Men nu ska jag ta hand om min hungriga tjej och se på serier natti ♥

Tjej kväll

I fredags slog jag mitt rekord utan Bella och var på tjej kväll i tre timmar ! :)
Jag hade under dagen fått ut ca 60cl mjölk ( under tiden då det rann till ) och sedan skulle snuttan ha sin kvälls gröt så jag kände att när jag fick inbjudan om en tjejkväll så kunde jag lämna go trollet hemma med pappa Micke och skulle det krisa i matväg så var jag inte speciellt långt borta.
Men allt gick bra Bella åt just innan jag åkte vid sju tiden och sedan fick hon gröt runt halv nio och sen när jag kom hem vid tio tiden så tog hon en power nap och vaknade till direkt jag kom innanför dörren ( mamma doften kom ) hehe och sen åt hon ett tag efter tio :) Så det gick ju super !
 
Jag Carro Carre och Sanna var på lilla hotellet och åt och surrade på i massor jag hade super trevlig och maten var riktigt god : ) Det får vi göra om !
 

Måndag

Just nu ligger gumman och sover och jag ska ta mig tid och tvätta av Teutonian och även smörja in den ( den gnisslar efter all vatten körning ) Sedan behöver jag diska bort dagens disk också.
Men får se hon borde bara sova typ tjugo-trettio minuter till så det blir lite stress.
 
Annars har vi idag sovit länge ( ovanligt ) jag har tittat på DH är i slutet av säsong 5 nu och sen har jag plockat in jordgubbarna från landet samt märkt ut dom plantorna som är lite sämre så när vi till hösten skall göra om gården så ryker dom plantorna alt att vi stoppar dom i det nya landet i en klunga.. Ja vi ser ju.
 
Micke är i Kiruna som vanligt och kommer hem på onsdag kväll, så nu när han är borta ska jag försöka fylla dagarna med massa roliga saker.
I morgon ska jag och Elin umgås hon och jag tänkte åka runt lite på stan samt har hon lovat att färga mitt hår.
På onsdag blir det mamma träff på lyktan och sedan ska jag och B på läkar kontrollen och bvc besök.
 
I morgon ska jag skriva upp hur mycket jag ammar så jag har en sista lista på detta, alltid kul att se hur det förändras :)
 
Go gumman är lite mer ledsen nu när hennes tand är på utgång hon är svårare att söva och kvider på nätterna i sina drömmar men ingen feber eller så så vi har inte gett någon panodil, hon vill inte leka lika mycket själv så hon får vara mer med mig :) MYS !
Jag kan säga att den lilla tanden som har kommit ut är nog vass för att det ska sticka i mitt bröst hela tiden då jag ammar, förhoppningvis är B snäll med mig så jag inte behöver få så ont ! :)
 
Nej men nu ska jag gå och hämta B hon vaknade visst efter bara 20 min ;)
Puss !
 

Work out

Igår blev det en springtur för mig gud så härligt det var att få springa till bra musik och svettas floder.
 
Min högra ljumske smärtar ännu lika mycket som den ha gjort dom senaste fyra åren när jag springer och rör på mig mycket men jag struntade i detta och sprang ändå.
Jag ska egentligen stretcha mina ben två gånger per dag och har jag ont även efter detta så ska jag ej anstränga mina ljumskar, jag är kortare på ena sidan av kroppen och har sned ryggrad ( skolios ) som lett till att mina ljumskar är för korta.. I vilket fall brukar jag få svin ont efter träning och nu när jag har tänkt börja träna igen så har jag räknat med en del smärta men det är inte speciellt farligt idag och jag har inte stela ben heller tur att jag gick en extra vända för att varva ned musklerna i benen :)
 
Så vi får se om jag tar mig en tur på Onsdag när Micke kommer hem igen:)
 

Bella 6 månader

 
Idag är det prinsessans 6 månaders dag. Tänka sig att det är ett halv år sedan jag knöste ut hon♥
Inatt klockan 01.25 vaknade jag upp i sängen och hade precis samma känsla som för prick 6 månader sedan när jag vaknade upp utav att vattnet gick, lite kusligt att mitt huvud ville att jag skulle vakna upp precis samma tid.
 
Ialla fall sex månader har vi fått ha vår prinsessa och både jag och Micke älskar henne utöver allt annat ♥
Utvecklingen för ett barn är helt otrolig tänk vad som har hänt på sex månader, hon har börjat " prata " göra ljud utav sig ( hennes sätt att komuniciera med oss ) hasa sig fram, vända sig, fästa blicken, skratta, förstå känslor, sitta, ligga på mage, hålla upp huvudet, sova ordentligt, visa tecken på trötthet hunger glad ledsen, växer så det knakar, gör nya saker varje dag, förstå vem som är vem, sympati grina- minde kul, aktivit leka,äta mat, fått en tand ja listan kan göras lång.. Men jag är så fasinerad ( stavning ) utav hur mycket som händer i ett barns utveckling under dom första levnadsåren. - Helt otroligt !
 
Den senaste månaden har Bella börjat vända sig från rygg till mage och tvärt om hela tiden, hon ligger aldrig kvar där man har lämnat hon, hon har börjat sitta mer själv och hasar sig fram när hon ligger på magen, hon har i dagarna börjat trycka upp rumpan för att ställa sog på knäna ( första stegen till krypning ) hon fick igår sin första tand ♥ jag har sett i två dagar att den var på väg och igår sprack den igenom.
Hon gör ljud mamm mamm mamm och papp papp papp så vi får väl se om ett mamma eller pappa kommer snart varken jag eller Micke vill att man ska göra säg mamma kan du säga mamma osv utan Bellas första ord ska hon själv få säga utan att man har " tjatat " på att hon ska säga det. Jag tror ändå att det inte är speciellt långt bort eftersom att hon har pratat på i en sådan lång tid :) Bara inte första ordet blir en svordom så är jag nöjd - jag ska sluta svära jag låter som fan hela tiden så måste verkligen bättra mig..
Hon har börjat bli lite rädd för personer som hon inte träffar så ofta samt har hon kommit på att man kan börja sympati grina när ett annat barn gråter - Inte okej !
Hon somnar vid 22-23 och sover från alltid till 09.30-12.00 det beror på när jag stiger upp ur sängen, hon äter med 2-4 h mellanrum på natten och nu när vi har börjat med kvällsgröt och sen somna amning så sover hon mycket kortare en vad hon gjorde tidigare, igår kväll skippade jag gröten och då har hon sovit i 3.5h hela natten igenom. Konstigt.
Hennes Bajs mönster har ändrats från att bajsa 5 gånger per dag tills att bajsa en gång eller varannan dag i börjar var jag super orolig men efter en vecka fick jag inse att detta är normalt..
 
Bella har börjat få lunch och kvälls gröt och hon brukar äta ca 70gram gröt och sedan är hon mätt och ibland kan hon skippa amningen efteråt, hon ammas ändå till söms och får gröten ca 2h innan hon ska sova.
Hon har varit 3h utan mig och detta var på kvälls tid och Micke fick ge henne gröt och sedan klarade hon sig utan amningen tills jag kom hem :) Duktig tjej !
 
Annars så rullar föräldra livet på jag är överlycklig över att vi har fått våran skatt som förgyller våra dagar ♥
Bella har 56 till 62 i klädstorlek egentligen är det 62 men massvis med plagg passar i 56 ännu det är ju så olika från märke till märke :)
Vi har börjat med 4ans up and go blöja från Libero på natten och på dagen använder vi storlek tre på blöjan när vårat lager med trejor är slut så ska vi byta till storlek fyra.
På onsdag ska vi på läkar kontroll och bvc besök så återkommer med vikten på lill tjejen :)

Barnvagns gardin

Idag fick jag paketet från Hafva och grejerna var super fina.
Dock var maraccasen lite väl stor så efter några minuter donkade Bella den i huvudet och började grina, första gången hon börjar grina när hon gör sig illa så jag och Micke sa att hon får nog ha den när hon blir lite äldre :)
 
 
 

Lite i 68

3 plagg för 159kr från Barnenshus, Badcape 79kr från Hemtex.

Fisher price jumperoo

Igår fick Bella den efterlängtade hoppgungan från fisher price, vi köpte en ny på barnenshus och dom hade ett erbjudande så den kostade 1495kr i stället för 1995kr :)
Vi valde temat precious planet.
 
Hittills gillar Bella denna skarpt hon skrattar och pillar på alla saker och gungar med till musiken så vi har gjort ett bra köp :)
 
 

6 månaders presenter

Igår var vi till Happis en sväng och eftersom att gumman blir hela sex månader på söndag så köpte jag och Micke en hel del grejer åt hon :)
 
Bella med grejerna, En Jumperoo hoppgunga, en vanlig gunga, mobil från ikea x2, klossar från ikea, skallra från ikea, mat skålar, skedar och haklappar från ikea, lite kläder från barnenshus, dusch cape från hemtex, och prasselbok från ikea.
 
 

RSS 2.0