Voksi city

I veckan fick jag min efterlängtade voksi åkpåse, jag har alltid tänkt ha en urban men den är ju så öppen i halsen så jag ändrade mig och tänkte ta en classic men nu i höst har det kommit en ny modell city och färgerna på den var så fina samt att den går att öppna mer en den classica modellen så ja det var ingen tvekan jag köpte den. Jag valde den lila färgen för det är alltid kul med en lite färgklick i vagnen.
 
Påsen passade super i våran Teutonia spirit s3 och den håller Bella super varm, idag när jag var ute så la jag en filt i vagnen för att Bella skulle ha lite gossigare runt ansiktet och lät då påsen vara öppen runt halsen sedan hade jag ej på fotsacken och hon var riktigt varm efter att vi hade gått i ca en timme. Men fotsacken ska jag nog stoppa på snart bara för att det ska bli mer vindtätt.
 
Påsen höll formen bra även i sittande läge och har antihalkskydd så den inte ska glida i vagnen. Jag är super nöjd med mitt köp : )
 
Voksi city plum med förlägningsdelen
Fullt sittläge
Fullt liggläge
Liggläge
Sittläge med fotsacken på.
Bella ligger i vagnen :)
Bra med plats för fötterna.
Mysigt !
Åtdraget runt huvudet :)
Bella sittandes :)
Sittandes med åtdraget runt huvudet ( det går att dra åt mera )
Sittandes :)
 
 Jag köpte min voksi på Jollyroom och den kostade 1999kr
 
 

Snoozy

I veckan var jag in på Sagolika kläder och hittade lite nytt åt snuttan :)
Kläderna där har så bra kvalite och är super billiga.
Jag köpte en overall som jag dock tänker lämna tillbaka den är för stor på Bella och modellen passade inte alls bra men super söt är den :)
 
Detta köpte jag :
Mössa 59kr Overall 269kr Filt 229kr
 
Som ni ser så var overallen stor denna är i storlek 62/68 så dom är riktigt stora i storleken men den var tjock och  varm :)

Prommis

Jag har just kommit till Mickes mamma efter att ha gått efter strandpromenaden. Bella sover ännu så jag sitter i trapphuset och väntar på att hon ska vakna hon har ju sovit 50min nu så det borde inte ta så länge innan hon vaknar ;) Annars får jag väcka hon för orkar inte dra upp vagnen för två branta trappor :) hehe Det är sjukt härligt väder idag lagomt varmt och härlig kall luft :)

Bollhavsdrake

Bella älskar den, hon satt i Hugos i måndags så direkt jag kom hem beställde jag en egen.
Den kostar 599kr och kommer från K´s kids och är köpt på jollyroom

Fredag

Kusin Emma och Bella leker i draken
 
Idag har vi varit till Happis och visat upp bilen till bilverkstaden och den ska fixas om två veckor.
Efter det så åkte vi på Jala för att köpa Bellas elbil vi hade bestämt oss att köpa en lamborghini och tänkte att vi köper den nu ( läs Micke skulle ha den och ville köpa den nu ) men då var dom slut :( Och när vi kollade om det kommer in någon ny så sa han inte i år, men Hallo vi tänker köpa en bil för 2200kr är man nu smart så säger man att vi kan ju beställa efter en åt er, men inte så där missade dom den försäljningen... Surt !
Så vi har hittat samma på internet men är nu i valet och kvalet om vi ska ha en två sitsig eller inte.. Ja vi får se :)
 
Efter Happis svängen åkte vi hem och fixade för att bjuda Maria och Johan och kusin Emma på middag, vi käkade rullader ( stavning ) och åt paj till efterrätt riktigt gott ! Emma och Bella lekte lite i Bellas nya drake snart så är Bella nog stor så dom kan leka tillsammans :)
 
Nu ska vi slänga oss i sängen för att se lite film och när Bella och Micke har somnat så ska jag titta på nyaste greys åh längtar :)
 
Bella körde nyss en fet spya efter vällingen haha och sen låg hon bara och asgarvade ned spydd och allt haha go unge ♥

New

Från H&M

Mammas gosnoki

Lite bus i biabädden tidigare idag :)

Tand nummer fem

Två framtänder :)
Ny tanden ena sido tanden
Två tänder nere :)
 
I onsdags fick Bella sin femte tand vänster sido tand uppe.
Jag kan säga att hennes tänder har blivit jätte stora hon har då ärvt mammas framtänder haha men det är bara gulligt ! Men dom växer så det knakar vi får väl se om tand sex är på gång snart, alltså tre tänder på en veckas tid det är bra jobbat :)
Sen har ju även Bella nöjet att bitas när hon äter, svin kul NOT ont som fan gör det men jag får ju överleva idag punkterade hon bröstet kan säga att det kändes en aning ! Lilla ligist haha
 

På väg till Happis


Gåvagn

Alltså Bella är super stadig på benen så det är verkligen dags att vi fixar en gåvagn åt hon, mamma har lovat att köpa en ( den som är som en dock vagn ) men jag skulle även vilja ha till vagn med en aktiveringsplatta..
Sedan så vill jag köpta åt B ett aktiveringsbord som hon kan sitta vid och leka med :)
Men det känns som läge att börja fixa gåvagnen så man har den hemma tills det är dags :)
 
 
Pris ca 500kr st från toys r us och Lekmer
 

Instagram foton

Vilken bra sak blogg.se har fixat att man kan lägga in sina instagram foton, eftersom att jag annars alltid mms bloggade och den funktionen har varit nere i vad är det nästan fyra månader så bloggar jag inte lika mycket som jag alltid annars har gjort.. Men nu när man kan lägga in bilder från instagram så kan jag sitta via telefonen och blogga med bilder ( det blir så mycket roligare då )
För ja jag har verkligen inte tid att sitta vid datorn utan all tid går ju åt Bella så när hon sover brukar jag sätta mig och blogga eller när Micke är hemma så får dom ha egen tid och jag Anne-Lie tid ;)
Dock har vi varit så upptagna dom senaste veckorna så bloggandet har varit kasst även när Micke har varit hemma. Men ja nu ser ni ju en bättring :)
 
 

Disney böcker

Förra veckan fyndade jag disney böcker på kupan 5kr st så jag köpte alla dom hade.
När jag var liten hade vi disney böcker och dom är verkligen super, jag tror våra är i stugen så jag tänkte åka dit och kolla upp det ( ja när jag ids )
Men enligt mig är dom så bra och ja billigare kunde jag då inte komma undan :)
Bra köp !

Mjölkstuvade makaroner

Men dra nu vad gott det var :)
Jag har länge gnällt om mjölk makisar men Micke har sagt att vi har helt fel kastrull och att det bara skulle bränna fast.. Men idag kunde jag inte hålla mig och gjorde mjölkstuvade makaroner ändå och fy vad bra det blev jag rörde bara om hela tiden så brände det knappt fast ! Jag njöt som bara den då jag åt även B fick smaka bara för att det var så gott ;) Haha
 

Prommis

Idag blev det en 4.5kms prommis, det började regna efter vägen så jag kastade på regnskyddet på vagnen.
Men plockade bort det efter halva prommisen då vädret blev bra igen :)
Så härligt att gå och i morgon kommer nog den nya åkpåsen så den måste vi ta och inviga i vagnen.
Dock klädde jag mig för mycket igår hade jag för lite kläder på mig och då överdrev jag så klart idag.. Haha svettig som en gris var jag men det är väl bra då förbränner man mera ;)
Bella sussade på i vagnen som vanligt :)
 

Vart är världen på väg ??

2,5 år för våldtäkt på sjuåring
Sverige 26 sep 17:57


En 37-årig man från Gagnefs kommun döms till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn, uppger SR Dalarna.

Händelsen ska ha inträffat i somras, i en husvagn där mannen mot flickans vilja fotograferade henne naken och sedan även förgrep sig på henne på ett sätt som är att jämställa med våldtäkt.

Vid samma tidpunkt under sommaren, och i samma husvagn, ska mannen har försökt förmå en 13-årig flicka att låta sig fotograferas naken. Flickan gick inte med på detta.

Båda flickorna är bekanta med 37-åringen, som nekar till anklagelserna om våldtäkt. Tingsrätten valde att tro på flickans berättelse.

Till sjuåringen ska mannen betala 67.000 kronor i skadestånd. 13-åringen tilldömdes ett skadestånd på 5.000 kronor.

Läst på blocket..

Skott pengar på idioten !!

Tand fyra

Idag sprack tand fyra igenom.. Och det var inte sido tanden som vi har sett i tre dagar nej utan den andra fram tanden uppe ! Ja det bara sprutar ut tänder i Bellas mun :) tand fem kommer nog i natt eftersom att den har varit så synlig så länge.

Det är tur att hon inte märker av tänderna så mycket hon blir bara mer dregglig och gnuggar men hon verkar inte ha ont ( tur det ) samt kan jag uppleva att hon kan bli lättare kinkig när hon börjar bli trött men helt okej är det :):)
Så jag är nöjd ! Min stora tjej <3

Lång prommis

Härligt det blev en timmes prommis tidigare idag. Bella sussade hela vägen och jag fick inviga den nya strandpromenaden med vagnen :)

Höst och Vinterkläder

Ja jisses vilken uppsjö av kläder det är.. Jag har sedan en månad tillbaka fixat Bellas vinter overaller först har jag köpt en i stl 74 som hon kan ha från typ slutet på Oktober till i slutet av December och från slutet av December har jag tänkt byta till en i stl 80 som hon då har vintern ut.
 
Tidigare hade jag bara tänkt ha en fleecoverall på henne nu tills det blir vinteroverall tid men igår insåg jag att det går verkligen inte det är för kallt med bara en fleec den skyddar ju inte alls mot vinden.
Så nu letar jag efter en vindoverall / regnoverall / skaloverall i stl 68.. Jag har tittat efter pop´s overall som jag tycker är fin men om jag inte hittar mig en sådan i 68 så får jag köpa Lindex eller Kappahls regnoverall i stl 74 i stället..
Ja vi får se vilken jag får mig, Jaana skulle försöka hitta syrrans overall som hon hade under hösten så vi får se om hon hittar den och om den passar :) För ja det känns ju lite fel att jag vill gå i vinter jackan medans Bella endast har en fleec..
Overallerna jag funderar på, Kappahl, pop, Lindex.
 
 
Sedan till alla andra saker man behöver :
Jag måste fixa större tossor som hon får ha till den första overallen jag tänkte ett par svarta men ej med karborrespänne utan dom tar hon bara bort..
Sedan behöver hon ett par Kuoma skor mot kanske Januari månad ( ja om hon kan gå )
Hjälmhuva från Reima kan behövas med mössan.
Även en varm mössa typ Reima ( jag har redan två vintermössor med karborre under hakan )
Halsskydd.
Handskar typ Reima tec några varma iaf kommer ju även behövas två par.
Ett bra och varmt underställ antingen från Isbjörn of sweden eller något i ull.
 
En av Bellas 8848 mössor, B har börja hata att ha på sig mössor och tar av dom direkt :)
 
 
Ja nu är hon ingen lill bebis något mera som bara kommer ligga skyddad i vagnen :)
 
( alla bilder är googlade )
 
 
 
 
 

Kalas dag

Idag var vi på kalas hos Hugo som fyller ett år i morgon :)
Madde och Tindra var även där och vi hade super trevligt och fikade och pratade på.
Emmelie kokade stark kaffe så jag har inte behövt dricka en till kopp förens vid sju tiden fast då struntade jag i det så jag inte är så speedad i kväll ;)
 
Efter kalaset har vi bara myst på hemma och jag har hunnit shoppa en ny leksak åt Bella samt en ny åkpåse inte billigt men välbehövligt får se om paketet kommer i slutet av veckan.
Nu ska b få välling och jag ska äta kvällsis.
 
BTW gissa vem som har lärt sig öppna lådor ? Kuuuuul ;) Hon börjar bli vuxen nu hihi

Dagens Bella

Man får dra i klänningen när man är kalas fin :)
 Klänning - Cubus, Body och strumpbyxor - Name it.

Dagens mamma

Kavaj och Linne - H&M, Halsband - Vila, Jeans - Gina tricot, Ringar - Hoofstore.

Sitta själv

 
Bella har kunnat sitta själv i någon månads tid ( ja i några sekunder ) och hon har inte riktigt varit nog stadig för att man skall vilja lämna hon själv sittandes. Ibland tar det 15minuter innan hon tippar antigen framåt bakåt eller åt sidan ibland två sekunder så det är så olika.
Iförra veckan lät jag hon sitta själv på en madrass medans jag gick ut ur rummet och nu idag har jag lämnat henne sittandes själv på golvet utan något skydd. Hon har inte tippat som tur är men man kan ju inte undvika att tippningar händer. Dock kan jag inte riktigt säga att hon är nog stadig så jag alltid skulle våga lämna hon sittandes så i någon dag till vill jag nog att vi skyddar hon lite extra tills jag vet att tippningarna endast händer då och då.
Lämna hon sittandes kan jag göra om hon sitter på flera täcken eller på vår madrass då slår hon inte i huvudet lika lätt :)
 
Men ja det är på gång snart är hon super stadig ! :)
 
 
  
Sitter på madrassen och tittar på Greys.
 
 
Bella satt i femton minuter medans mamma och pappa la in golvet i vardagsrummet.
 
Busis
 
Bella leker lite ;)
Busar med Silver :)
 
 

Tigerdress & Halkisar

Tigerdress 199kr från Lindex.
Halkstrumpbyxor 69kr från Kids and teens.

Bas kläder

Brun tröja 149kr, Grå tröja 99kr, Sport-bh 199kr allt från H&M.

Jamasar

Från Name it köpta i Norge :)

Camo jacka med huva

Idag fick jag min nya jacka, jag hittade den på Tradera för 250kr den kommer från VeroModa och såldes i våras ! Jag älskar den : )

På vår spis

Oj kom även på att jag har glömt visa bilderna på vardagsrummet får försöka fixa idag eller i morgon :)

-

 
Nu är näsbymamman borttvättad och jag ligger och myser i sängen medans hjärtat sover och Bella och silver med :) I morgon blir det kalas i Nyborg för Hugo :) Nu ska jag fortsätta se tv natti.

Tand tre

Idag såg vi i Bellas mun att två nya tänder är på väg i överkäken en framtand och en bredvid och inte ens två timmar senare hade ena framtanden spruckit igenom skinnet så den tredje tanden har nu börjat komma ut :) Åh hon börjar bli så stor våran tjej <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Hjärtat kan stå

Duktiga tjejen som kan stödja sig själv på benen nu :)

Lördag

Bellas nya kärra ;) Idag har vi varit till Luleå en sväng för att köpa färg till Bellas trästol samt köpa en present åt Hugo som fyller år nu till veckan :)
Efter våra mission for vi på max och käkade och sen hem.

Kvällen har vi spenderat i risön med middag en snabb massage och surr vi har precis landat hemma och b håller på att somna sen blir det kvälls flott till en film :)

spring tur

Idag för jag och sprang in den nya asfalten på strandpromenaden riktigt härligt.
Dock har jag slitit en magmuskel åt fanders så efter ca femton minuter så fick jag en sådan smärta i magen att jag var tvungen stanna Usch hoppas muskel slutar smärta snart för just gör det ont hela tiden :/ Jag fortsatte sen och det blev en 25minuters runda :)

Matning

Efter att vi började med mellis åt Bella ( frukburkar ) så har hon blivit sämre på att äta gröten både till lunch och innan hon går och lägger sig.
Jag var rädd att detta skulle bli ett problem eftersom att jag annars bara har viljat ge hon matig mat när hon har ätit och nu har jag fått tji för att hon fick börja med fruktburkar till mellis, efter ca 4dagar så har Bella blivit sämre på att äta gröt och nu fast hon inte har ätit på ca 2h så äter hon inte ens en halv dl gröt ( förut åt hon en dl ) och detta har pågått i en månads tid.
 
Så nu har jag tänkt att antingen börja med frukgröten eller ge lite äppelmos eller frukt till gröten så kanske hon äter den bättre, sedan funderar jag på om hon ska få välling till natten i stället så kanske hon sover bättre ?
Hon äter nu gröt och sedan ammar jag ändå hon ca en timme innan hon somnar för natten och hon brukar i bland vakna en till tre gånger innan hon sover i ca 3h ( ja ibland äter hon en gång i timmen på natten också men oftast var tredje ) så därför funderar jag på om hon kanske äter mer välling och att den då mättar mer så att hon kanske sover längre på natten.
Men då är jag osäker på om hon kan somna utan att ammas någonting innan för vällingen borde ju mätta längre. Ja vi får väl helt enkelt prova oss fram och se om det fungerar :)
Tidigare när hon åt gröt så ammade jag hon max fyra minuter och sedan somnade hon av sig själv i våran säng så det har ändrats sedan hon började äta mellis.
 
Shit allt är ju så himla svårt med att byta mat, vi har som bytt ut fyra mål om dagen och resten ammar jag, dock ger vi inte varje dag dessa fyra mål det är ju så olika beroende på om vi är borta eller ja bara latar oss, men Bella klarar sig ju helt på att bara ammas så vissa dagar kör vi bara på det också.
Jag har själv kännt att jag och inte hon vad jag tycker är helt redo att sluta amma nu så jag har ändrat mina tankar på att sluta amma och helt enkelt ska jag fortsätta amma ett tag till det är både bekvämt och lätt sedan har Bella ännu inte något stort behov av att äta hon är mer en som gillar att dricka så hon väljer hellre bröst en mat så hittills tycker jag själv inte att det är riktigt läge att helt sluta amma :)
 
 

Mamma träff & Bebis bus


Redo för bus !
 
Idag var det mamma träff i vanlig ordning, vi träffades hos Pernilla i Rian och ja vi var där i ca tre timmar.
Som vanligt är det alltid kul att byta funderingar och tankar med andra mammor det är guld värt ! :)
Barnen busade ja i alla fall lite men vi mammor fick då prata på i massor :)
Babysimmen som skulle börja i morgon är framskjutet en vecka så vi ska bada först om två veckor så kanske att jag måste förbi och bada med Bella innan dess ! :)
 
 
 

Tisdag

Igår var jag och Bella med mamma när hon skulle klippa sig i finland, under tiden mamma klippte sig så var jag och Bella och shoppade lite på rajala.
Jag var ute efter en jätte söt tiger set från H&M men det hade dom inte inne så i stället fick jag bli överlycklig att dom hade innen en tiger onepice på lindex.
Iaf blev det lite små fynd på rajala ( visar i ett annat inlägg ) och sen när vi skulle ut ur parkeringshuset upptäcker mamma att vår parkeringsbiljett var borta så vad får vi göra ? Jo betala 200kr för att vi ska få ta oss ut ur huset, fatta det kostar typ 10kr extra i timmen och vi hade inte ens stått där i 1.5h men ja 200kr kostar det att få en ny lapp ! SURT !
 
Hahah på shoppingtur !! ;)
 
Sen åkte vi på Ikea där B tog sig en nap, och jag och mamma strosade på sega som tusan, vi stannade för lunch och kaffe innan vi gick vidare och shoppade på, första gången min Ikea sväng har varit billig 228kr kostade det och det var mest barnsäkrar grejer jag köpte !
Efter Ikea rullade vi hemåt.

Nyvaken tjej på Ikea, B fick åka i bärselen, Kaffe och kaka :)
 
Sen när vi kom hem packade jag bara upp grejerna matade Bella ( var med om Bellas första ord ) och stoppade Silver i buren och packade sedan in oss igen för att åka till Nyborg och äta middag hemma hos pappa med han och Sofia.
Efter ca tre timmar i byn så rullade vi hemåt och la oss för att mysa och ja Bella skulle sova .
Gårdagen var toppen dock var vi på vift från 11.00-21.00 haha.

Bella the tiger, B fick en vobbler av morfar att leka med, Busungen medans mamma gjorde sig natt klar :)

Ullkappa

Jag är ute efter en halv lång ullkappa och hittade en perfekt idag, dock köpte jag den inte så måste nog beställa den för den var super fin !
 

500kr från Vero moda
 

Första ordet

 
Idag sa Bella sitt första ord.
Dom senaste dagarna har hon "pratat" på i massor och mest sagt mammmammmam och papppapppap, vilket hon har gjort av och till sen fem månader men nu dom senaste dagarna så har hon gjort det jätte mycket så vi har räknat att första ordet var nära.
I helgen när hon var ledsen ( vaknade upp ur en mardröm ) så grät hon och av och till lät det som mammaamm så både jag och Micke sa att det låter verkligen som mamma. Men vi har sagt att första ordet ska inte vara något joller utan ett riktigt ord som hon ja verkligen säger och idag kom det :) STOLT !
 
När vi kom hem från Happis så ringde jag Micke och så fort jag gick från Bella och plockade upp varorna vi hade köpt så började hon jollra på mammaaammmammama ja ni föräldrar vet hur det brukar låta ( har ett klipp så ni får höra ) jag sa då åt Micke att nu är det verkligen nära tills det kommer ett Mamma och Pappa.. Så ja sen la vi på och jsg började klä på Bella för att vi skulle åka till Nyborg och då sa jag - Du är mammas tjej och ett litet tag senare tittade Bella på mig och sa Mamma helt galant inte något joller eller så utan jag kan säga att det var ett rent ord som kom ur hennes mun ett rent Mamma åh så glad jag blev direkt ringde jag till Micke och sa att nu jävlar har första ordet kommit ♥ våran duktiga tjej.
 
Så vi får se när hon börjar säga något mer ord efter det så har hon jollrat på som vanligt :)
7månader och 13 dagar är hon idag.
 
 
 
 
 
Så här låter hon när hon jollrar, dock är hon över trött här hon brukar låta mycket mycket mer och längre men snabb filmade nyss innan vi skulle gå och sova :)

Måndag

Idag har vi böjat dagen med att ha Maria på besök samt har vi gjort några snabb ärenden på stan.
Efter det kom Maria hit för lite surr innan hon skulle hem till byn för att hämta Emma på dagis.
Direkt Maria for så gick jag och la Bella och hon somnade direkt jag la hon i sängen ( något trött hon var vaken en timme extra ) Så ja vi kanske inte har hunnit så mycket mer idag B har precis vaknat och nu ska vi busa lite :)
 
Sen i morgon ska vi till Happis med min mamma samt springa på Ikea jag tänkte även ta en snabb tur på rajala så får hoppas att dom har en tiger dress som jag vill köpa åt Bella.
På onsdag vankas det mamma träff om jag inte i stället träffar Maria och Sandra ja vi ser ju, sen på Torsdag är det första träffen på babysims skolan dock är detta en info träff så jag hade tänkt ha Bella hemma med Micke men i veckan ska han jobba en dag extra så det går inte, så då får hon komma med på info mötet i stället.
Så nu och framåt ska jag och Bella vara och bada på badhuset på torsdagarna, säket kommer det vara jätte kul :) Vi får se om hon gillar det !
 
Lite jag har börjat längta till Thailand då det är inte ens tre månader kvar, Maria har redan börjat planera vad hon ska packa ja hon är lite jyr och värre än mig jag brukar planera i god tiden men inte tre månader innan ;) Pucko haha ! men ska bli något skönt att få komma till värmen och njuta :)
 
Nä nu ska jag jyra med B.
 

Jag och Bella idag ! Osminkad is the shit näsbymamma som man är.
 

Serie tips

 
Någon som har några bra tips på serier gärna tjejiga.
 
Jag har följt / följer :
The O.C
Sex and the City
One tree hill
Gossip girl
Cougar town
Lipstick djungel
Grey´s anantomy
Desperate housewives
Sons of anarchy
Private practice ( första säsongen kanske att jag börjar se den igen )
Heroes ( två säsonger )
 
Ja kanske någon mer serie är det jag har följt, solsidan är jag sugen på att se men den har jag och Micke tänkt se tillsammans så då kan jag ju inte se den när han är borta.. För när Bella somnar för natten brukar jag se tre-fem avsnitt av serier tills jag själv somnar så nu får jag nöta filmer i stället.
 
 
 
 

The story

Tänk att ha en sådan röst :)
 
 

Grey´s Anatomy

Bara 10 dagar kvar :)
Åh vad jag längtar, måste hitta någon ny serie att nöta på kvällarna när Micke är borta.
Favvo avsnittet

Separationsångest

 
Vid sex-sju månader sägs det att barnen har en typ av separationsångest och ja jag kan säga att det märker man att Bella har.
 
På dom två senaste veckorna har hon nästan varit omöjlig att få att sova själv i spjälsängen annars går det på någon minut nu kan hon ligga i tjugo minuter ( med fem minuters metoden hon ligger självklart inte själv utan att man är in ) och då är det bara att ta upp hon och söva hon i vagnen i stället. Samma på nätterna så äter hon mycket oftare en vad hon brukar fast hon somnar vid nio ( dom senaste dagarna vid tio ) så äter hon en gång i timmen i typ fyra timmar, och sen när hon vaknar under natten blir hon ofta ledsen,
Sen vill hon även vara med mera under dagarna tidigare kunde hon leka själv medans man var i köket men nu går det bara korta stunder innan hon blir ledsen, Jag läste att det är normalt under denna period så ja det borde ju gå över :)
 
 

Dom tre senaste

Butterkakan ;) haha - Visst har hon blivit rund ? =)
Body- Lindex, Hängselbyxor- Gks
Kofta- H&M, Body- Från Finland, Strumpbyxor- Name it.
Body- Name it, Harmesbyxor- Kappahl.

Från Barnenshus

Sockar 3-pack för 49kr
Fleecdress 99kr. - Den är lila men gick ej att fånga färgen på bild -

-


Tröja- Vila, Strumpbyxor- H&M,Strumpor- Lindex.

Kärlek


Tand nummer 2

I onsdags upptäckte jag tand nummer två i Bellas mun, på Tisdag kväll kollade jag igenom munnen och ingen tand syntes och på Onsdag vid lunch tid så tyckte jag att jag skymtade en till tand i nedre käken och mycket riktigt under natten hade Bella fått sin andra tand :)
Inget grin eller mer tjurig tjej inte så jag hade inte alls trott att hon hade fått en tand men det hade hon ;) Vi brukar kolla och känna varje kväll i munnen så man inte missar någon tand :)
 
 
Två tänder i munnen :)

Inte det lättaste att fota ;) hehe
 
 

Måndag och Tisdag

Igår styrdevi bilen mot grytnäs för att hälsa på en sista gång på jobbet, vi var där en halv arbetsdag och hann jyra på och surra med dom flesta åh det är så lätt att ha en stor del av sitt kompisgäng under samma tak då träffar man alla på samma gång ♥Underbart
 
 

B sover på TallinkSilja ;)
 
Sen åkte vi hem och Elin dykte upp och fick agera barnvakt och även mata Bella medans jag målade lister och Mickes mamma spacklade igen våran öppning.
Sen vid nio somnade B och jag såg Twilight och började även se lite av New moon ♥♥♥

Charmar tant E under matningen.
 
Idag vaknade vi vid tio tiden och efter lite frulle så åkte vi ut till Nyborg för att hälsa på hos Emmelie och Hug samt träffa Madde och Tindra som var där på besök. Mycket trevligt :) Efter ca tre timmar där styrde vi mot coop där jag var tvungen att handla, dock hade B somnat i bilen utan när vi ej längre använder babyskyddet så fick jag gladeligen stoppa hon i barnvagnen och hon sov vidare i alla fall i tre minuter innan hon vaknade..
 
Jag  hade tänkt ha hon i en kundvagn men när hon sov så var det lite svårt, plus att kundvagnarna har ju fan inget skydd på sidan och så pass stadig är hon inte så hon kan sitta utan att tippa åt sidan ibland, hur tänker dom fy benen går ju fan av om hon tippar åt sidan när det inte är något skydd där ja herre !
 
Iallafall racade jag med bugaboon och korgen innen på coop och plockade på mig, 8 barnmatsburkar, 2-paket med blöjor, 2kg vetemjöl, 2kg socker, falukorv, 1l mjölk, Bröd, Kaffe ja det var väl allt, haha tur jag tog vagnen för inte hade jag kunnat ha Bella på höften och samtidigt bära ut allt, ja nog var det enkelt med babyskyddet då bar man Bella i det på armen och matade sen med påsar jag brukar annars handla mycket mer då jag är själv men nu kommer det bli " svårare " att göra det, ja i alla fall tills det inte finns en risk att hon hamnar snett i kundvagnen.. Ja vilka bekymmer ;) haha
 
Sen blev det hem och äta middag och efter det har Mickes mamma och jag tapetserat i vardagsrummet.
Snuttan somnade precis så nu blir det att kika klart på New moon :) GodNatt !
Det syns lite dåligt men Bella älskar den nya stolen äntligen kan hon se ut när hon åker bil, åh hon satt och kikade ut hela vägen till Nyborg Sötunge.
Btw klämde jag spegel under benet sen så man ser mer av B för här såg man som dåligt ;P

Dom fyra senaste outfitsen

 
          Allt från H&M
Body- Name it, Strumpbyxor- Name it.
Tröja- GK´S, strumpbyxor- Name t.
Dress- Lindex




Emmaljunga scooter


Riktigt snygg med jeans klädsel ;) Blev lite sugen vill dock ej ha med fasta hjul och endast framåtvänd vagn.

Busis


Kul att ta sig runt själv mindre kul att hon kan ta alla grejer i sin höjd ;)

Pinnsoffa

Hittade en pinnsoffa idag ska bara klä om dynan och ha den antingen i vardagsrummet eller i hallen ska jag ha den i hallen så blir det att måla den visar efter bilder sen :)

BeSafe izi combi x3

I lördags åkte vi till Kemi för att köpa en ny bilstol åt Bella.
 
Dom hade en annons om BeSafens combi stol i annons bladet för någon vecka sedan så jag ringde till butiken i Kemi och kollade vilka färger dom hade, tyvärr kunde dom inte få tag i den lila stolen den var helt slutsåld i Finland och den rosa stolen skulle komma in nu i veckan.
Eftersom att jag tidigare har tittat på den rosa stolen i kid varianten på barnenshus så vet jag att den färgen ville jag inte ha, den på barnenshus är ljusrosa vilket blir smutsigt på en gång så  jag sa åt kvinnan i Kemi att jag vill då lägga undan en turkos i stället.
 
Så undet veckan har jag bett pappa kolla efter en lila stol åt mig från Norge men där kostade dom nästan 5000kr och denna i Kemi kostade 3350kr så ja prisskillad för en lila färg..
 
Så ja jag fick gå med på att då ta en turkos i stället, när vi kommer in i butiken och hon frågade vilken färg så såg jag att den rosa som dom har fått in var den mörkrosa ( den jag först valde mellan rosa och lila ) så jag överlycklig sa att -Jag ser direkt att jag vill ha den rosa.. Dock hade dom endast fått in den rosa i isofix variant så jag fick bli besviken igen..
 
Men kvinnan var service inriknad som sa att hon kan ju byta klädsen så att jag får en rosa stol ! Snacka service så hon stog i 20 minuter och bytte klädsel så jag fick den jag ville ha :) Toppen !
Den mörkrosa färgen är årets färg och den ljusrosa som dom har i Happis är fjolårets färg så jag är super glad att jag slapp den turkosa och fick min rosa :)
 
Bella har ännu inte åkt i stolen men kanske vi tar en premiär i morgon, jag monterade den i bilen igår och den passade bra dock gjorde jag fel så det tog typ 40 minuter att montera den haha, jag gjorde ögglan på bältet åt fel håll och innan jag fattade vad felet var. haha
Men nu sitter den då som berget i bilen :)
Och jag är nöjd !
 
Pris 3350kr inklusive ett sparkskydd från Akta graco köpt i Kemi på Lastentarvike.
 



 

Veckans resume

Sämsta blogg veckan hittills ??
Jag tror nästan det.
 
I början av veckan ( mån-ons ) den så kallade pappa fria veckan ( delen ) så har vi bara tagit det lungt Bella har gått och blivit förkyld så vi har mest varit hemma och städat inomhus.

Sjuklingen sover, Pussmun, Badar sittande :)
 
Sen när Micke kom hem så började vi direkt med projektet vardagsrum så dom senaste dagarna har Micke och brorsan öppnat en vägg rivit bort en del av köksinredningen stängt igen en vägg gjort ett fönster målat 3st väggar målat taket,
Medans jag har varit utomhus och ställt i ordning för vintern, rensat i blom bänkarna plockat bort ormbunkarna ( Micke & Gunnar har lagt plattor där dom har varit ) plockat bort all humle i våra spaljer ( stavning ? ) putsat fönstrena så ja vi har varit aktiva :)

Bella har varit mammas hjälpreda utomhus, Två ingångar till vardagsrummet, Bella och Mamma idag utomhus, Före och efter bild på framsidan, Gården vinter redo.
 
I går åkte vi till Happis för att köpa färg samt åkte vi till Finland för att köpa en bilbarnstol åt Bella ( visar i ett annat inlägg ) Sen på kvällen målade Micke taket i vardagsrummet och sen blev det film kväll.
 
Idag har vi bara fixat och donat hela dagen lång, Bella ville inte vara själv så hon fick åka bärsele medans jag lagade middag.
Nu blir det sist fixet i v-rummet nästa helg blir det att tapetsera sista väggen lägga in golv och lista så det är nog klart under helgen.

Micke och Bella på gång till barnbutiken i Kemi, Bella galen i bärselen medans vi fixade middagen.
Köket med höst gardiner, Vårat vardagsrum för tillfället ingen tv i veckan för Mamma och Bella, tur vi har en tv i sovrummet.
 
 
 
 
 

Lördag

Åh har ingen tid att blogga vi är mitt uppe i att renovera vardagsrummet som blir klart nästa helg :)

Idag har vi varit och köpt en ny bilstol åt Bella så morgon som behöver att graco skydd så har vi ett. Ska se film nu försöker uppdatera från en dator i morgon :)

Bella 7 månader


Dregglig tjej efter morgon buset

Hipp hurra idag är det Bellas 7 månaders dag♥

Mitt hjärta växer upp så fort månaderna bara springer iväg.

Jag har turen att alltid få vara hemma med Bella och hn blir hemma ett år till innan hon börjar på dagge :)

Hon utvecklas i rasande fart och är nästan alltid på toppenhumör, hon äter 3-2h mellanrum på natten och får fyra andra mål om dagen samtidigt som jag ammar hon, hon har börja sitta själv mer stadigt och hasar runt och lite framåt, sover varannan timme under dagtid, har 62-68 på kläder, kutar i gåstolen och härjar i hoppgungan dagarna långa, skrattar flera höga skratt per dag, åh ja hon är helt underbar att få vara mamma åt Bella är det bästa ♥

 

Idag var jag taskig, jag fotade b sittande och när hon börjar tippa så brukar jag alltid fånga hon så hon tippade två gånger och jag fångade hon men den tredje gången stoppade jag undan kameran och hon slog i huvudet, direkt började hon stört grina och jag började trösta och busa med hon så hon skulle bli glad, det gick fort över men efter det när hon har suttit och jag har tagit emot fallet utan att hon har ramlat utan bara lagt sig ned så har hon börjat att grina igen, Jag antar att hon blev rädd då hon slog sig och tänker på det då hon vickar baklänges vi får se i morgon om hon har glömt bort det eller inte:)

 

Mammas hjärta nu ska vi fortsätta mysa b sover redan och jag ska se klart på tv. Natti


Onsdag

Tjoho onsdag idag och det betyder att Micke kommer hem i kväll - underbart !

Så Bella är ännu krasslig därför höll vi oss hemma idag. Jag har dammsugit klart huset och putsat fönstrena både utomhus och inomhus - plus poäng till mig !!
Bella sov medans jag putsade ute men hon vaknade när jag hade fyra fönster kvar och inte lämnade jag dom utan jag tog ut hon i vagnen så fick hon leka medans jag putsade klart.

imorgon ska mamma komma förbi och fålla mina gardiner till sovrummet och sen ska vi börja renovera vardagsrummet första steget är att öppna en vägg och flytta valvet :):) Det kommer bli så bra !

Nu ska jag dricka kaffe b somnade efter att ha varit vaken i fyra timmar - lite över trött var hon. Sen i kväll ska jag se klart sista säsongen av DH :( Later !

Städar och donar

Jag har varit lite dåligt att skriva nu dom senaste dagarna det är för att det är full upp hela tiden. Bella är Busig och helt vild så alla ögon på hon samt har hon dragit på sig en förkylning med super täpt näsa hosta och allmänt hängig så fast det har varit två fina dagar så har vi stannat inomhus :)

Idag har jag dammsugare hall , kök och vardagsrum samt bytt gardiner. I morgon ska jag fortsätta dammsuga resten av huset och även dammtorka och putsa fönstrena ( om Bella går med på det )

Jag tänkte även svänga förbi på jobbet men endast om b har blivit bättre :)

Annars så rullar det på Bella blir 7 månader i morgon så en present borde hon få , ja nog för att hon ska få en ny bilstol i veckan för 3500kr så ja det kanske räcker :)

Nu ska vi äta kvällsis och sen lägga oss :)puss !

Sov rutin

Vid ca 6,5månader så ändrade Bella sitt sov mönster mitt i allt började hon somna för natten kl 21.00 ( tidigare vanligtvid vid 23.00 ) och detta utan att vi gjorde någonting och nu går det inte alls att få henne i säng senare ibland typ 2 gånger har hon vari vaken längre men då har hon alltid varit över trött.
Det är helt okej att gumman somnar vid nio dock vaknar hon ju vid nio på morgonen då ( ibland vid tio ) det är ju mindre kul eftersom att jag är något morgontrött men nu har jag börjat vänja mig att vakna tidigare, sen när man slutar vakna uppåt sex gånger per natt kan jag gladeligen stiga upp ännu tidigare, peppar peppar att det inte händer haha men nu passar nio tio tiden oss bra :)
 
Men om man går från sov rummet när hon har somnat så vaknar hon nästan direkt så att somna vid nio gör att även mamma får lägga sig och se serier vid nio tiden ;) Men jag klagar inte hinner ju mata igenom en massa avsnitt då :)
 
Bella sover ännu varannan timme ca 40 minuter under dagtid.
 

Redo för sängen ♥
 

Fotoram

( Något svårt att fota en bra bild ) 100kr från Dollar store jag bara avgudade den direkt vi såg den !

New

I Torsdags åkte vi till Luleå för att handla nya jamasar åt Bella eftersom att alla fötter på dom hon har hade blivit för korta.
Men ja jamasar blev det inte bara utan vi köpte lite annat också.
 
 
 
 
Tröja 99kr från Cubus,  Rosa body 79kr från Cubus, Sparkdräkt 79kr rea från Lindex, Lila body 79kr från Cubus.
Två pack pyjamas 179kr från Kappahl, Grå pyjamas 99kr från Lindex.
Rosa body 30kr rea från Lindex, Shorts 30kr rea från Lindex, Blå body 89kr från Lindex, Byxor 40kr rea från Lindex.
 
 

Minnen

Förra veckan skickade jag efter en och framkallade bilder det blev ca 620 bilder med vissa som skulle in i vårat Thailands album. Så igår roade jag mig med att gå igenom korten och stoppa dom i rätt datum ordning ( alla kom huller om buller ) och stoppade in dom i mina två ny inköpta album från bok och kontor 119kr st  billigt med plats för 300 bilder.
Så nu ska jag bara ta mig tid och gå igenom alla bilderna från innan Bella föddes och framkalla dom också.
Det är alltid kul att kunna visa i ett album , för hur ofta sätter man sig med släkt och vänner framför datorn och visar bilder ? Ja inte lika ofta som att slänga fram ett album.
 
Korten kostade 0.75öre styck så det blev inte alls dyrt jag beställde från fuji direkt.
 


 

Mamma träff

I tisdags så hade vi mamma träff bebis bus hemma hos mig :)
Vi var 5 st som träffades med barn i åldrarna 3månader-1år riktigt trevlig hade vi :)
Som vanlig är det alltid kul att träffa mammorna så man får utbyta idéer och följa upp utvecklingen på allas barn.
Vi har planerat att ses en gång i veckan och hittills har vi varit duktiga på det.
 
Jag fotade endast en bild och det var när Jenny och Lini kom Lini kröp / hasade sig direkt till Bella och gav hon en goo och puss söt unge :)
 
 
Det är en månads skillnad i ålder på Lini och Bella Lini är snart 8 och Bella snart 7månader.

RSS 2.0