Att använda napp

På sjukhuset skulle vi inte börja med napp till Bella eftersom att hon var dålig på att suga tag i bröstet.
Efter att vi kom hem så har vi inte heller börjat med napp åt hon, hon har inte haft något större sug behov utöver när hon äter så jag hade tänkt vänta med att ge napp tills hon är större eller inte alls.
Innan jag födde trodde jag att hon skulle börja med napp på en gång, men jag insåg snabbt att det är lättare att aldrig börja.. Dock har hon nu på senaste dagarna börjat suga på fingrarna ( inte som när hon vill äta utan mer att hon vill stimulera sug behovet ) Så vi har tänkt börja med napp.. Bättre att suga på napp än på fingrarna :)

Vi provade förra veckan att ge napp men hon spottade bara ut den och köglades stavning?? Så vi struntade i det.
Idag provade jag igen och hon hade inne den i 20sek, haha
Så vi kollade lite på bvc och hon tipsade med en mindre napp från apoteket, vi har massvis med olika märken och storlekar men har nu köpt en mini/mini napp åt henne också storleken är från 0-2månader, dom andra brukar vara 0-6månader.
Hon på apoteket tipsade om att prova massa olika nappar så kan hon till slut vilja ha dom, så vi får väl se just nu suger hon bara snabbt och spottar ut sen : /
Och vi vill ju hellre att hon suger på napp än på fingrarna, det är lättare sedan att sluta med napp en att sluta suga på tex tummen. Helst hade jag varit utan napp men men hon är ju ändå riktigt söt med den i munnen♥
Så bara hon suger tag ordentligt så är jag nöjd :)

Några tips ??


Bella med en stor napp 0-6månader :)



Kommentarer
Postat av: mamma

Jag försökte med flera nappar med min son men ingen ville han ha så jag gav upp. Försökte nån månad efter de och då tog han den hur lätt som hellst :)

2012-03-01 @ 21:03:29
Postat av: Sanna N

Länkade till en bild på en liten men vanlig mapp som små nyfödda brukar använda, dem finns i vanliga matbutiker :) Lagom strl för de små munnarna :) http://3.bp.blogspot.com/_x9q9QYlzmKM/TT1q847mmTI/AAAAAAAAABs/gCh1XrdYPpU/s1600/blogg+003.JPG

2012-03-01 @ 23:21:45
Postat av: S

Den åker bara ut för dom vet inte riktigt hur dom ska suga på den, men just de där med att prova olika är jätte bra. Tills slut så kommer de en favorit som hon suger tag på :D Vi bytte mellan flera olika, de var inte så kul å sitta på arslet hela dagarna medans man hade en som sög i tissen hela tiden utan att äta.

2012-03-02 @ 07:01:37
Postat av: Lisa

Josse ville inte heller ha napp i början. Men vi köpte någon som var jättemjuk att suga på och till slut började hon använda den :) För det finns ju dom där som är superhårda och det var ingen direkt favorit :)

2012-03-02 @ 08:08:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0