Tisdag

Jaha ja vårat hus är dö hett, förra veckan skröt jag om att det inte blir så varm hos oss endast i sovrummet om jag glömmer häva ned markisen tjii fick jag det är svin varmt här igår när vi skulle lägga oss för natten var det 24.9grader i sovrummet det är inte behagligt kan jag säga.. Och med min lill kamin som ligger och snosar på en hela natten så var det näst intill olidligt..
Och nu har solen kommit fram så det blir ännu varmare så fort B har vaknat så måste jag dra för i sovrummet :)
 
I kväll ska Bellas farmor komma och vara barnvakt så jag får plocka in jordgubbarna vi har väl 5-6liter färdigare gubbar i landet :) Mums synd bara att jag inte får smaka. hehe
 
Nu ska jag vattna blommorna ute :)
Later !
Vattenmelons drink som vi drack förra veckan :) mums !
 
 

Hafva

Jag har varit sugen på en vagns gardin till Bellas barnvagnar, jag har ett sol skydd från Teutonia till spiriten men jag tycker att det skulle vara lite snyggare med en vagns gardin..
 
Om jag hade haft ork hade jag sytt en egen för så svårt är det inte men i stället såg jag en bild på instragram på en snygg gardin och fick veta att den kommer från Hafva i Luleå och dom har även en webb butik..
 
Och gissa vad jag hittade där ? Jo en träskallra ( som jag har letat i flera veckors tid ) och en snygg gardin till våra vagnar så nu är jag en nöjd mamma ! :) Tips till sidan HAFVA
 
Bilderna är från Hafvas hemsida.
 
 

Måndag

Idag har jag och gumman sovit till runt elva tiden efter det så slog vi igång lite serier och mös. Vid två tiden fick vi för oss att åka till pappa och Sofia i seskarö så vi styrde bilen dit. Efter att jag så klart skulle dubbel kolla att jag hade spänt fast B i stolen , haha att jag blir så knäpp när jag ska längre svängar själv med Bella att jag måste dubbel kolla så allt är ok när jag redan har gjort det då jag har rsatt hon i bilen ja det är väl mammagenen ;) I alla fall hade vi en trevlig kväll på ön och åkte hem vid halv åtta tiden. Väl hemma fick Snuttan kvälls gröt 3/4dl lite lösare blandat så snart går vi upp på full portion 1dl. :) duktig tjej ! Jag har nu i en veckas tid gett Bella lunch och kvälls gröt ca ej halv dl ibland mer ibland mindre dock blandar jag pulver ca 3/4 mot för hur det ska vara så att den är mer rinnig så hon lättare för i sig den :) Gumman äter på bra och det är inte så speciellt grylligt efter lunchen ammas och på kvällen ammas hon ännu till sömns hittills tycker jag inte att hon står sig bättre men det kommer väl så småningom om :) Tänka sig att på söndag är min lilla snutt 6 månader - ångest är bara för namnet min lilla tjej som har blivit så stor. Usch jag ångest får jag då så snart ska vi börja vänja bort hel ammningen och försöka oss på mer mat osv men jag har då räknat med att det kan ta minst 2 1/5 månad innan hon slutar att ammas helt ja vi får helt enkelt se B får ju ta bytet av föda i sin egen takt jag tänker inte vägra amma hon för att få hon att äta annat utan hon ska få lära sig själv på hennes egna villkor :) Så tiden visar hur länge det blir osv men när jag helt har slutat att amma så ska jag då fira med en snus - jag längtar !!!:) så ska köpa hem min firar dosa så jag har den klart tills när det är dags :) nej men nu ska jag fortsätta mysa med min sovande snutt och se DH. Inlägget ser ut som skit för att det är skrivet från min telefon. Puss ! Förresten det är 24grader varmt i sovrummet vårat och fuktigt och kvaft jag dör ! HejDå ;)

Hoppgunga

Vi har lånat en hoppgunga som man klämmer i dörrkarmen av Emmelie och Hugo . Gumman verkar gilla denna fast just nu snurrar hon mest runt hon har inte fått in knycket med att hoppa men det kommer ju :)
Sötnos
 
Vi har även tänkt köpa en Fisher price jumperoo hoppgunga vi ska köpa en av ett par som vi känner så förhoppningsvis får vi den snart för jag vill verkligen ha den.. Annars får man leta efter en begad på blocket alt köpa en ny :) Jag tror snuttan kommer älska denna hoppgunga :)
Den första bilden är på den modellen av gungan som vi tänkte köpa den andra bildern är på gungan som jag vill köpa om vi inte får denna första snart :)
 
Ny pris ca 1800kr

Första båt turen

Igår kväll var vi ut med Mamma och Kurts båt och metade lite..
Vi for vid åtta tiden på kvällen så vi orkade inte vara ute nå länge eftersom att det blev riktigt kyligt på kvällskvisten.
 
Detta var Bellas första båt tur och det gick super ! En matning och ett sov försök på ca 2h var riktigt bra prestrerat av hjärtat. Inget gnäll och inget grin - som vanlig då vi har en nöjd liten tje nästan hela tiden vilket är jätte skönt ju ! :)
Vi fick oss tre mat fiskar men vi släppte tillbaka dom för ja vem blir mätt på ynka tre firrar ? Silver hade växt ur sin flytväst så den fick vi lämna på land, så dags att införskaffa en ny åt honom.
Men vi hade en riktigt trevlig fredags kväll och nästa gång hoppas vi på mer fisk :)
Åker lite båt.
Sötnosen :)
Leker i babygymmet med flytvästen på haha
Micke metar lite :)
Silver hjärtat
Busunge
Chaffören Kurt :)
Ganska så underbart !
Mys fia <3

Akustisk gitarr

Jag har alltid vuxit upp med musik och sång. Min pappa har spelat gitarr för oss sedan vi var små barn och alltid sjungt och jyrat på. Därför vill jag att Bella ska växa upp med sång och tjim, det tråkiga är att jag rent ut av suger på att spela några instrument sjunga gör jag hela tiden fast man sjunger falskt ;) Men gumman gillar när man sjunger för henne det är någonting vi har gjort sedan hon var nyfödd. När hon var mindre och var ledsen osv så var det bara att sjunga för hon så somnade hon nu får man sjunga lite då och då om hon har svårt att somna. Jag har så många bra minnen från min uppväxt med pappa bakom gitarren och därför är det tur att Bella har en morfar som är så bra på att spela och sjunga så jag behöver aldrig oroa mig för hon kommer få lika många fina minnen som jag har :) Musik är viktigt för mig jag lyssnar alltid på musik och jag har alltid speciella låtar som får mig på olika humör och som beskriver mina känslor. Det är bara synd att man inte är så musikalisk som man skulle vilja. Haha Jag älskar akustiska låtar och grenade är en låt som jag ryser av varje gång jag hör den akustisk samt framförande av Edie <3<3 Denna låt har så många minnen och så mycket betydelse för mig så den har jag tatuerat in på min vänstra skuldra :)

Bella pratar på

Tidigare idag :)
Mammas hjärta ♥
 
 

Onsdag

Vanligtvis brukar jag säga åt Bella vid denna tid att snart kommer pappa hem men nu får jag vänta 24h till innan han är hemma :)
Idag har vi bara tagit det lungt, jag har busat på med snuttan, kört en tvätt och kikat på lite serier samt skrivit en todo lista som vi tar itur med när pappa Micke kommer hem typ rengöra toan grundligt stor städa måla m.m
Sånt som man kan göra då man är två så det går fort och ja så ena kan vara med Bella :)
 
Annars så måste jag skicka efter min vinter beställning från H&M totalt hamnade jag på 32 varor men jag bantade ned det till 21st :)
 
Imorgon ska jag och Bella jyra med tant Elin och sen så ska vi ladda upp tills Micke kommer hem.
I helgen får vi se vad som händer förhoppningsvis blir det soligt, jag har inte alls kollat vädret så jag har ingen aning om hur det ser ut.
 
Nej nu ska jag kika efter några roliga barnsaker åt Bella.
Puss !
Nu har kommunen klippt gräset på andra sidan e4an så våran utsikt blir toppen !
 

Kläder åt Bella

Jaha då hittade jag lite nytt, men det är lika bra att köpa när det är billigt för nu har hon ju allt som hon behöver i storlek 56-62 som hon har på kläder nu så nu handlar jag storlek 68 och 74 på plaggen :)
Jag brukar alltid köpa upp ett lager i nästa storlek så man alltid har kläder som passar så snart har vi bodys i 68 så det räcker så därför köper jag redan vissa i 74 :)
 
Sedan kan hon ju ha vissa byxor som hon har haft sedan hon var nyfödd samt vissa jamasar som hon har haft sen nyfödd ( fast dom var stora då ) men snart är det dags att gallra allt sådant också, men det är ju sjuk skillnad på vissa plagg för lågiskt ska hon inte kunna ha 50 på byxor men det kan hon på vissa, samt borde 56 vara för smått men det passar perfekt ! :) Tur att hon kan ha kläderna länge i alla fall :)
 
Detta köpte jag igår i alla fall :)
 
Bodysar alla fyra för 258kr från Kids and teens.

Bellas outfits

Puma dress - Stadium " kass bild " ;)
Klänning- H&M, Strumpbyxor- Name it.
Sparkdräkt- Name it, Strumpbyxor- Name it
T-shirt - H&M, Byxor- GK´S, Sockar- Lindex.
Body- Lindex, Leggings- H&M, Hilka- H&M.
 
 
 
 
 
 

Bebis bus

Igår hade jag och Bella hel dag med Madde och Tindra.
Dom kom hit vid tolv tiden och jag och Madde pratade gärnet om allt som händer i ens liv sedan vid två tiden tog vi en sväng om på stan och fyndade lite på Kids and teens rea och åt lunch på Kaffe karlsson mums !
Sen prommade vi hem hit igen och jyrade på till efter klockan sju då Madde åkte till Nyborg och jag och Bella träffade brorsan en sväng för att sedan ta en tidig kväll framför DH.
 
Sötnosarna säkert blir dom bästisar som stora tjejer.
Tindra 3 månader och en vecka, Bella 5 månader och 19 dagar.
Ja Bella är en " liten " tjej ;)
 
Idag har vi sovit till elva tiden och efter det så vart det lite ihop plock och sen vankades det mamma träff hemma hos oss Madde och Tindra kom samt Jenny och Lukas och även Romanique och Milio alla var här i ca 3,5h och vi hade super trevlig. Som en duktig värdinna så bakade jag en paj så har under barnens sov tid haha alla barnen somnade samtidigt :) - OVANLIGT !
Gud så trevlig vi hade det och det är verkligen toppen att träffa andra mamma som man kan prata av sig med och jämföra osv så jag hade super kul.
Vi har nu planerat att träffas en gång i veckan så det ska bli super trevligt :):)
 
Bella 5 månader 19 dagar, Lukas 5 månader, Tindra 3 månader och en vecka, Milio 7 veckor.
Bus ungarna :)
 
Efter mamma träffen så åkte jag på middag i Nyborg hemma hos Maddes föräldrar vi åt super gott grillat och jyrade på en snabbsväng för att jag sedan skulle få skynda hem för att mamma skulle vara barnvakt åt Bella medans jag plockade in jordgubbarna från landet.
Nu tar snuttan sig en power nap och snart ska vi lägga oss och mysa framföra DH och idag ska vi börja se säsong fyra :)
 

Sol och bad

Äntligen är det sol ute :)
Gumman har fått använda sin Musse piggs club hus pool igår och i veckan har jag fått legat ute i solen och pressat fy så härligt !
Och till veckan som kommer lovar dom också tipp topp väder och jag är så glad :)
 
Igår i alla fall så fick snuttan bada ute och jag tror hon låg i vattnet i en timme och chillade lite själv ja med övervakande ca 20cm i från och satt och plaskade och hade allmänt roligt i vattnet.
Åh badhuset måste dra igång babysim nu till hösten då ska vi anmäla oss på stört !
 
På dagen igår var jag och B på mamma träff på lyktan alltid lika trevligt att få träffa mammorna från babymassage gruppen det är så kul att få prata av sig om allt som händer i ens liv och jämföra få tips m.m :) :)
Vi hade nu tänkt köra en träff en gång i veckan hittills har vi träffats en gång i månade ? ja skärpning så
på tisdag är det inplanerat en träff här hemma hos mig vid tolv tiden någon annan mamma som är sugen på att komma ??
 
Senare igår så hade vi middag med mamma och Kurt vi åt rullader ( stavning ) ja i alla fall bacon inlindat kött med fetaost och tomat fyllning mums vad gott det var !
Sen hade jag tänkt gå och utklassa dom i mini golf men eftersom att regnet valde att komma fram så där mitt i allt så blev det ingenting.. En annan gång då !
 
Idag när det ändå var kissväder så stack vi till Luleå och shoppade lite och i morgon har dom lovat sol så då blir det en utedag och sen har jag planerat dejt med Carro och Carre åh så kul :)
 
På tal om ingenting våra jordgubbar har börjat bli mogna nu jag tog den första igår och den andra idag.. Ja dett var min 5 och 6 jordgubbe för i år... Eftersom att när man ammar så är det ju inte rekomenderat att äta jordgubbar så jag har hållt mig hela sommaren  ( förra året åt jag en halv liter om dagen ) men igår och idag kunde jag inte hålla mig när det är äkta svenska gubbar.. Och ja nu när gubbarna kommer bli hel mogna så får vi ut minst 4 LITER per DAG  av våra 80st plantor ni andra som har gubbar vet att det är sjukt mycket så jag lär få plocka en del dock kan ju endast Micke äta och han ska vara borta fyra dagar i veckan nu så om någon är intresserad av färska goda jordgubbar så vet ni ju vart jag bor..
 
På kärleksstigen has tränar vi varje dag samt sitt tränar och Bella börjar gilla mer att ligga på magen.
Samt vänder hon sig från rygg till magen hela tiden så man vet aldrig vart hon är när man har lämnat hon ensam. Hon är så duktig <3
 
Ja nu blev det lång draget till bilderna då.
 
 
 
 

Vanilj fyllda bullar

 
I förrgår gjorde jag ett par riktigt smarriga bullar, Dessa är fyllda bullar med vaniljkräm ( marsankräm ) inuti. Mm dom var super duper goda :)
 
Här kommer receptet :
 
Det här behöver du :
50 gram jäst
150 gram smör
5 dl mjölk
1 dl ljus baksirap
1 ägg
15 – 16 dl vetemjöl

Fyllning

1 paket marsankräm

GÖR SÅ HÄR :

Smula ner jästen i en degbunke.

Smält smöret och slå på mjölken, ljumma till 37 grader.

Lös ut jästen med vätskan och tillsätt ägget samt sirapen och nästan allt mjöl.

Arbete degen smidig. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 45 min.

Blanda marsankrämen ett paket, blanda krämen hårt så den inte är så rinnig så använd mycket mindre mjölk.

Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen! Tillsätt ev. mer mjöl om det behövs. 

Kavla ut degen och skär ut runda eller fyrkantiga bitar vi tryckte ut bitar med Ikeas barnmats skålar i plast ( titta vad ni har i köket )

Stoppa en klick av marsankrämen på mitten av degen och nyp ihop som en liten ”kappsäck”..

Lägg på plåten med den nypta sidan nedåt och låt jäsa under bakduk i ca 45 min.

Grädda 15-20ca i 225 grader i mitten av ugnen vi gräddade 5-6minuter och dom blev perfekta ni ser när dom är bruna ovanpå då är dom klara samt prova nypa lite i kanterna sjunker dom ihop ska dom vara inne i ugnen lite till. 

Pensla bullarna med smält smör och doppa dem sedan i strösocker, gör ej detta om dom skall frysas utan gör det då vid servering.

 

Vi fick ca 40 bullar av detta recept :)

 

 

Nya barnsaker

Dagens inköp i Luleå :)
 
Bumbobord 119kr från Barnenshus Balansclown 99kr från Toys r us märke Bellino Stapelringar 79kr från Barnenshus Bitringar bär 49kr från Barnenshus
Sack n seat barnstolen som man kan ta med sig smidig och tar liten plats 199kr från Barnenshus
Anka med ljud 99kr från Toys r us dock skulle den kosta 50kr men dom slog in fel.. Sköldpadda som förflyttar sig när man trycker på den 229kr från Toys r us märke Fisher-price Bok 10kr från Barnenshus Bitleksak / skallra flamingo 99kr från Toys r us märke Fisher-price
Sol paraply till vagnen universal och klarar uv50 149kr från Barnenshus

Nya kläder

Detta är vad jag har köpt åt gumman i klädväg denna vecka :)
Mössa fått av mormor
Byxor 79kr från GKs Badbyxa 100kr från Kids and teens Sparkdräkt 75kr från Kids and teens Leggings 39kr, Hilka 39kr Pyjamas 2-pack 149kr från H&M
Strumpbyxor 30kr st från Kids and teens

Ett barns skratt

Åh det är så underbart att höra Bella skratta. Och ja hon och Micke är alltid som galna och hon skrattar alltid som ett tok åt honom ♥ Pappas tjej !
 
 

Lära gå vagn

Jag har två olika lära gå vagnar som jag vill köpa åt gumman en från fisher price i plats samt en micki lära gå vagn eller micki lära gå vagn med sufflet.
 
Åh dom är så fina men jag tror det blir den från fischer price och sen får mamma eller pappa ( mina ) köpa den rosa med sufflett åt gumman såhäriförstabarnbarnspresent : )
 
 
 

Mmm

Jag vart svårt sugen på en cappuchino stavning ?
Och jag har även ett grymt sug av att baka en massa gott !
 

-

Kan inte min bebis vakna så jag får busa med hon ?
Åh
 

Leka och Lära

Våran lill tjej börjar bli en stor tjej nu och därför har jag kommit fram till att det är verkligen dags att beställa hem massvis med nya leksaker.
 
Jag tycker om leksaker som är aktiva eller ja aktivitetsleksaker som det heter samt leksaker som lär barnen någonting, jag vill att det ska vara massvis med färger och olika material samt vill jag gärna att leksakerna ska fylla flera funktioner i ett.
 
Så just nu sitter jag och går igenom lek mer och jollyroom och hittils har jag hittat helt rätt dock hittar jag ingen trä skallra detta är någonting som jag verkligen vill ha till Bella så jag får fortsätta att googla och leta : )
 
Jag gillar Fisher-price, Lamaze, Bellino och Rätt starts grejer :)

Bellas senaste outfits

Haha jag har inte gjort detta på över en månad så här kommer ett gäng med bilder :)
 

Dagens prinsessa

Kalas fin med klänning från Cubus

Stickad tröja

Jag är ute efter ett par stickade tröjor gärna stickade med tjockt garn och långa i modellen.
Ja som Bella hade i Twiligt Breaking dawn
Eller som Carro brukar ha
 
Någon som har tips vart jag hittar några fina till ett bra pris ? :)

Sitta själv

Inte kanske den snyggaste bilden men här sitter Bella själv med stöd av händerna :)
Jag tränar lite varje dag för att hon ska bli stabilare och inte tippa efter ca 4 sekunder och bättre blir hon :)
Duktig tjej !

Kalas Tisdag

Idag har vi vaknat kring halv elva tiden och vi låg och drog oss i sängen i trettio minuter innan vi klev upp.
Jag drog i mig en snabb frulle för att sedan plocka i ordning vårat " ute ställe " där jag har en sol stol och Bella får en skuggig och sval plats under parasollet :)
 
Vid halv tre tiden kom Carro hit och efter en snabb dusch så åkte vi vidare till gammelgården för att fira att Elin har blivit ett år närmare pension :) Så efter för mycket fika rullade jag och Bella hem vid sex tiden.
Så nu funderar jag på vad man ska hitta på, jag tror Bella ska sova strax så jag kanske slår igång en rulle att kika på :)
 
Annars blir det en tidig kväll med film eller serie mys.
I morgon kommer Micke hem och vi har även på dagen planerat att sticka ut till Nyborg för att hälsa på hos Emmelie och Hugo det var så länge sedan vi sågs så förhoppningsvis så kommer ingenting i mellan som det ja nästan alltid gör :)
 
Busis

Önskar

Att man var utomlands i värmen.
Dom enda varma dagarna som var förra och förr förra veckan låg ju jag inne och var sjuk så min kropp är i stort behov av solens energi och ja solens strålar som gör mig brun.

Åh kan det inte bli December nu så vi får åka till Thailand ?

Helg

I helgen har vi hunnit med massor av saker :)
 
På fredagen var vi till Mickes mamma och ät Kina mat till lunch och tittade på hur hennes renovering hade gått, senare på kvällen lyckades jag bli matförgiftad.. Så fick må bra på toan hela kvällen och natten ;D haha !
 
På lördagen var det planerat bebis bus hemma hos Emmelie i Nyborg men eftersom att jag hade mått så dåligt på natten så fick jag ställa in :/
 
Så senare på dagen åkte Micke och hjälpa hans mamma med renoveringen och sen på kvällen blev det hemma gjord Kina mat i Risön.
Mindy lagade kyckling i gröncurry gryta ( jag åt den ej då den var så stark ) och jag och Micke gjorde vårrullar :) Super gott och trevligt !
Sedan tog mamma hand om Bella så jag och Micke fick lite " egen " tid och bastade fy sjutton vad skönt det var att basta jag har alltid hatat det eftersom att man blir så varm och svettig men nu tyckte jag att det var underbart ! Så nu är det dags att fixa sig en bastu :)
Sen rullade vi hemåt vid halv tio tiden och Bella behagade inte att somna förens halv ett och skrika i ett tills dess ( jävla spruta )
 
Idag har vi rensat ogärs i jordgubbslandet Bella låg och chillade i vagnen medans mamma och pappa arbetade :) Sen har vi haft Mats på middag och nu på kvällen var vi förbi Maria och Johan i Nyborg.
Nu vankas det kvälls mys eftersom att Micke åker upp till Kiruna i natt och kommer hem på Onsdag kväll.
 
Puss o goo
 

Första träffen

Förra veckan träffade Bella dockan Ronja för första gången. Ronja är min docka som jag hade när jag var liten och gumman verkar gilla hon :)
 
Åh nej vart ska du kopis :)

KÄRLEK

Ja nog är vi som snygga ;)

Fem månaders kontroll och spruta

Mammas bus tjej
 
Igår var vi på fem månaders kontrollen på bvc egentligen brukar vi alltid pricka in att ha kontroll på bvc samma vecka som Bella blir äldre ( 1,2,3,4 månader ) och oftast samma dag men eftersom att både jag och Bella var sjuk förra veckan så sköt vi på det till nu i veckan.
 
Allt såg bra ut med tjejen hon växer som hon ska. Ja fast det gör hon ju alltid :)
Micke var även med när hon fick sprutan och grinet var inte speciellt farligt denna gång grät hon mer när hon blev stucken än vad hon gjorde förra gången men det gick över direkt.
Dock igår var hon mer kinkig än vad hon brukar vara och var mest mammig och pappig var hon hos någon annan så blev hon ledsen och sen på kvällen somnade hon i vanlig tid men vi råkades väcka hon och efter det så grät hon ordentligt så vi fick söva hon i famnen ( annars somnar hon när hon ammar eller somnar själv mellan oss ) Och även kändes hon lite varm ( vilket hon gjorde efter förra sprutan också )
 
Idag har hon också fortsatt på lite mera kinkiga hållet samt är hon svår sövd och sover kortare stunder. Vi får se ur det blir till natten, i kväll ska då och jag Micke hålla käft så hon får sova ;) hihi
Och ja lite varm är hon men jag har inte gett någon panodil eftersom att hon inte verkar lida större av att hon är lite varmare så tror jag att vi klarar oss utan panodil. Men ja vi ser ju :)
 
Annars så utväcklas dom ju i en rasande fart jag kan inte förstå att det är 5 månader och 8 dagar sedan jag knöste ut min stor tjej och ja hur hon förändras.
 
Nu har hon börjat kunna sitta lite själv ( eller idag har vi provat att sätta hon och stoppa händerna i backen och hon sitter någon sekund innan hon tippar )
Annars sitter hon med stöd galant och sitter hellre en att ligga ned.
Hon pratar på i massor tjejen kommer börja prata riktigt fort, hon är en riktig bus tjej och skrattar åt allt galet man gör.
Hon har börjat bli så nyfiken så när man tex matar och så går någon förbi så måste hon släppa och tjuvkika vad som händer runt om kring.
Ligger på mage och håller upp huvudet perfekt och ja tippar över nästan hela tiden.
Har börjat vända sig från mage till ryggen.
Smakar och greppar efter allt hon ser.
Börjat få mer smakisar och mumsar i sig som bara den.
Ammar ännu 16-23 gånger per dag - ingen ändring där inte haha fast hon snuttar mest i någon ynka minut så det är mest för närhetens skull som hon gör det.
Ja hon äter 2-4.5h mellanrum på natten nu på senaste har det varit runt 2-3h så det går ännu i perioder dock tar hon bara en snabb snutt och somnar om igen så det är ju inget långvarit från 1-3mins matning som gäller på natten.
Hon hänger med hur mycket som helst ( nu är det ingen liten klump utan mer en människa som man är med hela tiden )
 
Ja det är så mycket som händer varje dag så man hänger knappt med :)
Åh jag gillar det tur att inte Micke ska vara pappa ledig något i år utan jag får äran att vara med våran skatt hela tiden♥
 
Bella väger nu 6320gram
Och är 63.5cm lång
Och huvudet är 42.5cm brett :)
 
Detta var på 5 månader och en vecka.
 

Amningsbhar & Bröst

Jag fick en kommentar om jag kan skriva ang amningsbhar och självklart kan jag göra det : )
 
Jag har två stycken billigare från Lindex och sedan har jag köpt en snyggare bh från GlamMom på den sidan har dom massvis med fina bhar dock ligger priserna kring femhundra lappen vilket kan tyckas mycket motför lindex 149kr..
Men dom är verkligen fina.
 
Jag köpte en neutral svart för ja ca 3 månader sedan och jag valde en med mjuka byglar ( finns med mjuka byglar eller utan byglar ).
Eftersom att jag har " lite bröst " eller ja normalstora är väl B-kupa och jag har D -DD så kanske jag ska säga att jag har stora bröst ( redan innan graviditeten och mjölken ) ja i alla fall så tycker jag att det har varit riktigt jobbigt med amningsbhar eftersom att jag har inte hittat någon med hårda byglar som tex en vanlig push-up har och när man har bröst och ännu tyngre bröst med all mjölk så åker dom lätt över kanten, eller vad ska man säga HÄNGER över bygel kanten och efter en dag så är detta något jobbigt och gör sjukt ont.
Därför dom första 3 månaderna så hade jag endast bh på mig när vi for någonstans annars gick jag i amningslinne eller vanligt linne. Bröstbenet är nog ömt efter all press från bebisen i 9 månader så ett tryck från bh är helt outhärdligt. 
 
Men jag har då kört mest på min bh från GlamMom och vid speciella tillfällen när man ville att brösten skulle synas mer så använde jag mig av mina vanliga bhar ( jag köpte några under graviditeten som var lite större runt om ) och dessa passade bra även fast mjölken har runnit till..
För en amningsbh gör ju ingen större wow effekt på brösten precis utan ja dom ser mest framåt tunga ut i alla fall mina ;) haha
 
Nu på senaste tiden har jag endast använt mig av mina vanliga bhar mitt bröstben har dragit ihop sig och slutat att ömma så det är ju super :) Men en vanlig bh fungerar lika bra som en amningsbh och jag har då inga problem att få fram brösten när Bella ska äta.. Det är lite trixigare i början men man lär sig fort.
Den man ska tänka på när man ammar i en vanligbh är att den inte ska vara förliten så det blir tryck någonstans på bröstet eftersom att detta lätt leder till mjölkstockning samma är när du har hårda eller mjuka byglar i bhn så se till att dom är på plats och ej klämmer på bröstet. Detta är A och O :)
 
 
Bilden är lånad från GlamMom
 
 
 
 
 
 
 
 

Bellas rum

Medans mamma och Bella har sovit dom senaste dagarna så har pappa Micke varit duktigt och fixat i Bellas rum.
Tur han är en snickare så det går super duper fort för han när han väl sätter igång.
Men tänk er att han har fixat detta själv och medans vi har sovit ( på morgonen ) han stiger alltid upp innan oss och sedan under dagen då Bella har sovit och jag har vilat så har han fixat gummans rum.
Och det blev super duper bra ! Jag är hel nöjd :)
 
Före bilder
 
 
Efter bilder
Så där blev det :) Tänk vad lite färg och golv kan göra skillnad :)
Sen kommer vi behöva några till hyllor till förvaring av leksaker men det är ju ett tag bort tills hon börjar " leka " så det väntar vi med :) Och hon ska även sova i sitt rum ja när hon är runt ett år hade vi väl tänkt sparka ut hon så hennes säng är nu i vårat sovrum.
 
 
 
 
 
 
 
 

Och på den trettonde dagen

Skall trycket i skallen försvinna..
Ja nog var det segt men efter två fulla dagar med tabletter och tre dagar med kortison spray så släppte trycket i min panna ! HERRE GUD vad skönt !!
Jag sa åt Micke igår att nu är det nog inte länge kvar tills trycket i pannan försvinner, fast ja då skulle jag ju förbereda mig på att få allt var i munnen :/ Mindre kul.
Men trycker är äntligen borta.. Helt frisk kan jag ännu inte säga att jag är eftersom att min näsa ännu är lite rinnig och jag känner mig ännu lite hängig. Men tror fan det jag har ju nästan gått i två veckor med bihåleinflamation samtidigt som jag har större delen varit själv med Bella ( då Micke har jobbat ) hel ammat alltså 16-23gånger per dag och ändå lyckats överleva detta. Ja tufft har det varit men jag är så förbannat tjurig så ja det gick :)
Mitt ansikte har varit riktigt svullet här på senaste tiden och nu börjar svullnaden släppa ( äntligen ser man inte ute som en gravid prinskorv ) haha
 
Nej men nu vill jag aldrig mer i mitt liv ha denna förjävliga sjukdom det är då det värsta jag har varit med om..
Men nu är jag snart frisk, peppar peppar :)
 
 

Tupperware

Jag hade ju ett plastparty i förra månaden och detta är dom sakerna som jag Beställde samt så fick jag två värdinne gåvor :)

 


Nya kläder till Bella

Hilka 50kr från Kappahl
Sol hatt 40kr från Kids and teens Baddräkt 70kr från Kids and teens
Topp 50kr från H&M
Topp 50kr från H&M
Rosa shorts 60kr Hello kitty shorts 50kr Body 70kr från Finland

Hope & Faith

139kr för båda från DITT

Brudkista

Jag fyndade min brudkista riktigt billigt jag fick den för 150kr och den är som i ny skick.
Dock ville jag ej ha den brun så Micke fick måla den tre varv med vit färg tills den blev perfekt :)
Först skulle jag ha två brudkistor som sängbord men när vi har spjälsängen i sovrummet så blir det för trångt, vi får se om vi ska ha brudkistor som sängbord när Bella flyttar ut eller inte ja det är ju ett tag kvar tills dess :)
Men nöjd blev jag i alla fall !
 
Duktig karl :)
 
 

Helt galet

Nu har jag gått runt med bihåleinflamation i 11dagar och jag blir snart tokig.. Min skall håller seriöst på att sprängas.
I helgen har vi varit in på akuten där jag fick sprutor samt koksalt att köra in i huvudet och nu idag har jag hämtat ut några tabletter samt nässpray med kortison som ska hjälpa så förhoppningsvis släpper varet i mitt huvud snart..
Eftersom att min ork är lika med noll och jag har mest legat dom senaste dagarna så har Micke fått ta ut pappa ledig i veckan så han får hjälpa till med Bella så hon inte blir lidande av att jag är så off.
Jag börjar i alla fall känna mig piggare en tex i fredags då jag bara låg ned hela dagen men ännu är det inte bra.
Och ja det känns skit att man missar alla fina sol dagar herre jag hade kunnat se ut som en pepparkaka nu ju :)
 
Men vi får väl se hur tabletterna fungerar förhoppningsvis bra :)
 
Jag ska försöka blogga lite idag om jag orkar..
Puss o goo
 
 
 

Gunghäst

I veckan har jag köpt en trä gunghäst åt Bella jag hade en precis likadan när jag var liten :)
Min söt tjej <3
 
 
 

Vända sig

Igår vände sig gumman för första gången från rygg till magen :)

Jag har länge sagt att hon kan vända sig men ids bara inte, alltid när hon är på väg att tippa över så vänder hon tillbaka sig :)

Dock missade jag själva vändningen utan såg bara att hon låg på magen fast klämd under babygymmet haha stackars tjej.

Bella låg i vardagsrummet åt lät så jag ropade att jag kommer strax och när jag kommer in så ligger hon på magen fastkilad under babygymmet i plast, inte undra på att hon lät där inne. haha så jag plockade snabbt bort gymmet så hon blev fri.

Vi får väl se om hon vill visa en vändning i kväll när Micke kommer hem :)Snart kommer hon snurra runt som ett tok ♥

 


Övertaget

Våran lilla tjej har från första stunden på bb haft övertaget om både mig och Micke.
Vi kommer göra allt för att hon ska ha det så bra som möjligt och jag planerar att skämma bort hon så ordentligt mycke ;)
 
Som ja vårat vardagsrum är mer som Bellas rum ;)
haha Vi ska även låna Hugos hoppgunga så ännu mer saker kommer hon ha där inne :)
I veckan tänkte vi även börja renovera hennes rum det är ganska mycket som ska göras där så vi får se om vi hinner innan söndag för på Måndag åker Micke till Kiruna igen och jobbar men annars får vi helt enkelt forsätta nästa vecka också.
 
Men kan ju inte som förut göra precis vad man vill och köra på i flera timmar utan nu har vi ju snuttan att tänka på också så tidigare tog det runt två dagar att göra klart ett rum för oss men då jobbade vi på i bra takt nu kommer vi inte kunna göra det och inte vill vi det heller utan vi vill ju kunna mysa och busa med snuttan också :) Så vi får se hur lång tid det tar att fixa allt :)
 
Bellas parkering ;)
 
 

Morgonrock och keps

Dessa fina har gumman fått här på senaste tiden.
Morgonrocken är av Sofia och Kepsen av hennes farmor.
 

Fortfarande sjuk

Vi slår på stort eftersom att vi blev sjuka i fredags med snoriga näsor feber och hosta så toppar jag det och får bihåleinflamation på söndagen.. Igår var jag så sjukt less med sprängande skalle och kände att jag inte klarar detta nå mera så jag stack på apoteket och köpte mig en nässköljare ett nytt gäng med panodil och på Life köpte jag öronljus.. Ja jag hade googlat upp huskurer för att slippa trycket i bihålorna..
 
Jag satt först i 10 minuter under ångande vatten efter det stoppade jag i vitlök och rörde om och satte tio minuter till.
Sen använde jag nasaline nässköljaren vilket gjorde susen.
Men jag stannade inte där då fick min mamma komma hit och stoppa akupunktur nålar i mitt vänstra öra och sedan stoppade hon permanenta akupunktur nålar i mitt högra öra och även gjorde hon akupresur ( tryckte under fötterna mina ) detta toppade jag med att använda öronljus.
 
Och vilken befrielse det sprängde inte alls i mina bihålor efter att jag hade gjort alla olika saker och idag så ömmar det endast lite dock är jag snorig som ett tok så från att jag började igår så har jag snytit upp en hel toalett rulle.
 
Men snart så är vi förhoppningsvis friska..
 
Imorgon skulle gumman på bvc och få spruta men jag ringde precis och bokade om tiden tills nästa vecka för det är ingen ide att hon ska få den nu när hon är sjuk.
 
Så om ni undrar varför jag har varit sämst på att blogga så är det för att vi knappt har viljat kliva upp ur sängen..
 

RSS 2.0