Onsdag

Ja då var det onsdag igen, allså tiden flyger iväg !!

Igår var vi på mamma träff hos Frida riktigt många mammor var vi och ja barn också ! Himla trevlig hade jag dock var jag som vanligt sen så kom kvart i två i stället för ett, men ja Bella fick för sig att dra en lång nap så hon sov till tio över ett sedan skulle hon matas bytas på och ja sen var vi på gång :)

Efter ca två timmar hos Frida åkte vi hem och inväntade mamma som skulle vara buskompis medans jag strykte gardinerna till kök och vardagsrum !
Snart är julen klar i detta hus behöver bara lite mer fönster pynt, haha ser himla roligt ut i köket när det är en stjärna i ena fönstret och en vanlig lampa i det andra..

Nåväl i natt har gumman sovit otroligt bra somnade 20.25 och vakade upp vid 21.10 fick lite vatten ( hon drack som ett tog så tror hon var en del törstig av all välling ) sedan har hon sovit i ett till 07.25 då jag steg upp gjorde välling och glömde halva pullvret kvar i dl måttet ( vi måttar upp pullver innarn vi lägger oss ) haha lite jag skrattade då vi steg upp då jag såg att halva dosen var kvar !

Iallafall sen somnade B om till kl 09.50
Annars idag har vi endast varit hemma, från morgon har jag fotat Bella sedan har vi busat tittat lite på tv och Bella somnade för natten vid 20.15 så nu ska jag se lite gossip girl och sen kasta mig själv i säng.

I morgon är det sista gången på babysimmet och jag behöver en kamera man eller kvinna !!
Sedan på fredag ska vi på shopping sväng till Luleå och på kvällen ska vi på julbord med Mickes jobb så mamma ska vara barnvakt !
Hm jag tror redan jag vet vad jag ska ha på mig så behöver inte alls stressa !

Nå väl nu leta i flottskåpet efter något gott !
LATER !

Tomten kom med min favvo glass här i helgen <3

Fotografering

Medans Bella sov ställde jag mig och strykte vårt fotolakan och sedan brände vi av 300st kort.
Dock han Bella slå huvudet tre gånger riktigt rejält men ja vad ska man säga när ungen har börjat kasta sig i protest ?
Ialla fall fick mig några fina kort på henne så dags att framkalla !
Denna gång tänker jag inte photoshopa dom ljusare som jag gjorde sist utan när dom var photoshopade så vart kvaliten dålig då man framkallade, men ja jag är ju ingen stjärna i photoshop så någon som är duktigt kanske ändå får till det :)
 
Ljuset var inte det bästa eftersom att vi inte hade någon lampa samt fotade jag med min canon g12 så börjar fundera på att införskaffa mig en riktigt systemkamera ; ) Vilken bra ide !! haha
Nej men g12 är underbar men en systemkamera ja det blir bätte kort med den så ska klura lite och kanske köpa en till speciella tillfällen ;)
 
Nå men till några av bilderna då : )
Och era peddo gubbar sluta läst min blogg tack på förhand !  - pga peddon så lägger jag aldrig ut naken bilder där man ser könet eller så på b ja för kul att ha dom på något peddos datorn ! fyfan så nej till hel nakna bilder på barn på nätet.
 
 
Alltså vadå underbar ?
 
Som ni ser är vissa bilder med och utan blixt i början gick det bra utan blixt men sen blev det lite väl mörkt utomhus ! :) Ska kapa bilderna m.m innan jag framkallar men är riktigt nöjd finns massvis med fina plockade bara ut på ett måfå att visa ! Fast nog var det lättare att fota när hon var lill bebis och typ sova hela tiden och låg stilla haha.
 
 
 

Monday

Idag har vi busat med Madde och Tindra !
Dom kom hit under sin promenad och stannade i ca två timmar, jag och Madde hann fika och surra och barnen lekte ja lite i alla fall med varandra.
 
Bella sov vägrade på dagen så hon fick skippa en sovning och i stället somnade hon tidigare för natten klockan 20.10 har hon somnat idag och vanligtvis brukar det vara vid 20.30-21.00 som hon somnar av sig själv.
Jag har nu under den senaste timman suttit och bloggat och nu tänkte jag kasta in handduken och lägga mig och se Hart of Dixie och trycka 500g glass Citron lakris från sia ! MUMS och snoosa på min bebis <3
 
Jag har även hunnit kasta upp det lilla julpyntet vi har nu under helgen och idag fixade jag lite i köket så till helgen ska vi på shopping tur för julpynt och ja det sista inför Thai !
I morgon ska mamma komma hit och busa med Bella medans jag ska strycka dom få julgardinerna jag har ( egentligen hatar jag julgardiner men ja det är inte så mycket julkänsla ännu i huset så jag måste kasta upp dom ändå )
Så ja i morgon blir det mer juligt här hemma iallafall !
 
I morgon står även mamma träff på planeringen så bäst att vi är utvilade för massvis med surr och ja lite bus ska vi hinna med :)
 
 
Natti <3
 
 
 

Sätta sig själv !

Bella har under en månads tid kunna sätta sig själv när hon ligger i sängen alltså från liggande på rygg upp till sittande.
Detta gör hon alltid innan hon somnar så man får springa och lägga ned hon då och då samt ja får hon för sig att hasa och kasta runt sig så ja hon har blivit en livlig fisk när hon ska sova inatt har hon sovit i Mickes famn med huvudet och fötterna i mitt ansikte bara så där ! Tjorvunge
 
Ja men åter till att sätta sig så i sängen har hon kunnat detta länge men då är den ju mjuk så det blir lättare.
I går satte hon sig själv på golvet, då låg hon på rygg och satte sig upp ja inte vet jag vad hon har för super magmuskler för dom flesta som jag vet sätter sig själv från att ligga på mage och trycka upp sig med armarna..
Men så när jag berättade detta åt Madde idag att hon kan sätta sig själv så gjorde hon det några sekunder senare !
Himla duktig vår tjej är <3
 

Sluta amma

Mina föredetta fantastiska bröst ;)
Fan vad unga vi såg ut ! haha
 
Jaha en uppdatering då hur det gick att sluta att amma och så !
 
Då ska vi se fredag den 02.11-2012 var sista gången som jag ammade Bella, vid 09.00 tiden på morgonen så ammades hon och ja första dagen gick bra eftersom att jag var van att endast amma under morgonen.
På lördag vid 10.00 så tänkte jag att men shit inte kommer jag ha nå ont i brösten dom är inte ens fyllda ordentligt ännu utan ännu hängiga och jävliga ;)
 
Vid 13.00 fick jag äta upp min tanke och brösten började ömma lite, vi var ändå igång for på middag osv och på kvällen när snutt hade somnat så hade jag ont som fan, låg i soffan och ojjade mig tryckte ut typ tre droppar från vardera bröst och duschade.
( tog även min första snus under fredagen )
Ialla fall innan vi la oss så tryckte jag ut lite till alltså handmjölkade typ tre drag så ja det kom väl si så där tre droppar.
Sov smärta i brösten fy fan låg på mage och höll bokstavligt talat på att dö !
Brösten typ rann hel natten lång.
 
På söndag samma sak super smärta men valde att inte dra ut en droppe utan skulle jag få mjölkstockning eller så så var det ju ingen fara eftersom att jag ändå inte skulle amma något mera !
Så dog ungefär hela dagen när jag höll i Bella ville jag bara skrika hela brösten var som knutar jag kände småa småa ärtor i mjölkgångarna och sedan var det stenhårda klumpar i hela brösten ungefär som brosk.
Använde ingen bh utan lät brösten tömma sig själva i linnet jag hade på mig.
 
Hemsk smärta på kvällen på söndagen så under natten la jag på värmedynan på bröstet och det tömte dom rejält.
Samma sak på måndag sjuk smärta och varje timme spolade det ut mjölk.
Undet tisdagen lugnade sig smärtan något men brösten var ännu lika stenhårda, inte förens på Söndagen en vecka och två dagar efter att jag hade slutat amma så slutade brösten göra ont och knöliga fortsatte dom att vara i 2veckor och två dagarn ( endast ena bröstet på slutet och endast en liten knöl) sen blev dom sexigt hängiga när dom blev tomma ;)
 
I fredags var det tre veckor sedan jag slutade att amma och under förrförra veckan rann det ännu till mjölk lite då och då men inte så att jag har behövt ha amningsinlägg eller så men ja typ då jag såg Edward på bion så rann det lite ( vadå upphetsad ) ??
Mjölken slutade rinna till just över två veckor efter att jag slutade att amma , men jag kan ännu trycka ut mjölk så behöver bara ta så kommer det, tror att jag skulle behöva tömma det allra sista mjölken som är kvar så går det nog inte lika lätt, har läst att man kan ha mjölk jätte länge efteråt men tror denna mjölk ligger ännu kvar i gångarna så ska nog pumpa ut den så är det helt slut !
 
Iallafall är det super skönt att inte amma något mera men det är även super enkelt att amma att ha maten överallt osv. Jag ångrar mig inte en sekund att jag valde att sluta amma Bella utan tiden var bra eftersom att hon åt bra och ja bara ammades under kvällstid.
 
Bella har inte alls reagerat på att hon inte ammades något mera, tror hon tog det super bra eftersom att jag trappade ned i lagomtakt så det inte blev stressigt eller att hennes kropp ej hann med.
Hon har efter att jag slutat att amma helt börjat bajsa 3 gånger per dag tidigare var det en gång varannan dag, sedan har hon börjat äta mycket bättre och sover bra på nätterna.
Hon har matvägrat en dag medans jag höll på att sluta att amma ( då jag bytte ut målen ) och en gång efter att jag inte alls ammat hon något det var ca en vecka efter att jag slutade.
 
Så ja hon har i alla fall tagit det bra hon har aldrig sökt tisse eller så utan nöjer sig med vatten på natten ( hon vaknar ännu och dricker vatten ca två gånger per natt i bland aldrig ) och sedan äter hon välling till läggdags så hon är en nöjd tjej ! : )
 
Det var super ångest fullt att välja att sluta amma men jag klarade av det bara jag hade bestämt mig och satt mitt mål så var det ingra problem, men ångest i mammahjärtat hade jag det kan jag lova !
Sedan smärtan jag hade i brösten var fan hemsk kändes i klass med att trycka ut henne så ja det är inte smärtfritt i alla fall fast ja det är ju olika för alla ! :) Mina bröst har börjat fylla sig själv igen och är inte lika tomma så får se om dom får en någorlunda form tillbaka för ja förr i tiden var dom fab<3 men ja det går ju alltid att lägga sig under kniven om det känns riktigt förjävligt efter någon månad ( det sägs väl att det kan ta upp till sex månader innan brösten har vant sig från att man har slutat att amma ) Så ja vi får väl se hur dom blir ! : )
 
Nu äter Bella så här :
 
Vaknar 08.30-10.00 får välling mängden är beroende på när hon blir hungrig är det tidigt får hon 250ml är det senare så får hon 110ml ( om hon inte få välling så matvägrar hon hela dagen ) haha
Lunch 13.00-14.00 en halv burk mat och sedan 1/4burk frukt, smörgåsrån och majskrok
Mellis 15.00-16.00 en halv fruktburk, smörgåsrån och majskrok
Middag 17.00-17.30 en halv burk mat och sedan 1/4burk frukt, smörgåsrån och majskrok
Mellis eventuellt om middagen har varit lite tidigare oftast inget mellis.
Kvälls gröt 18.30 ca 2dl gröt
Läggdags 20.00-20.30 150ml-170ml välling.
Mellan 05.00-07.30 270-350ml välling beroende på vilken tid hon vaknar och är hungrig men ingen mat innan 05.00 utan då får hon vatten :)
 

PJ och BODY

Pyjamas 149kr och Body 79kr från H&M
 

Vita vinterkängor

Jag har letat efter ett par vita kängor som är lite högre i modellen plus att dom ska ha en hårkant och när vi var i Luleå förra helgen och skulle in på H&M fick jag syn på ett par på Eurosko !
Och ja dom passade perfekt och kändes super bra så Micke slog till ;)
Så nu har jag ett par höga vinterkängor som jag kan ha när man ska leka i snöns osv om jag inte kasatar på mig skoterskorna, annars har jag ett par lägre vinterskor också men ja dom kommer det bara snö i när man ska ut och åka pulka med Bella ! :)
 
599kr från Eurosko dessa var på rea kostade annars 999kr :)
Himla nöjd är jag !
Tack hjärtat !
 
 
 
 

Golvpussel / Skumgummipussel

Vi har köpt två golvpussel åt Bella, lite som en inredningsdetalj samt att det blir varmare på golvet och ett extra skydd då hon faller.
Det som är som en hoppa hage kommer från Biltema och kostar 99kr (79kr) ja det var billigt i alla fall och det andra fyndade jag för 20kr på facebook köp och sälj !
 
När hon blir större tänker jag köpa ett med hela afabetet kostar typ 699kr för ett och ja det är rätt så stort så tänkte kanske ha ett sådan när hon ska lära sig alfabetet som en kul grej plus att man kan bygga större saker nu har jag byggt ihop hagen till en kub men har man fler pussel så kan man ju tex göra ett hus eller en låda ja i alla fall något skojigt ! : )
 

T-shirt och Shorts

130kr från Stadium outlet Bella fick dessa av sin mormor att ta med till Thai ! :)

Party Lördag

Igår var jag på party drack svin mycket ( två och en halv cider från 20.00 -01.30 ) Haha
var inte speciellt sugen på att dricka mycket utan ville ta det riktigt lugnt :)
 
Var ut på hotellet där jag inte kände igen typ någon det var 18åringar och 40åringar och dom gamla vanliga som försöker få sig ett ligg så där tio i tre : )
Men ja lite dans hann jag med innan jag gick hem :)
 
Hade en kul kväll hemma hos Maria och Johan :)
Fotade självklart inga bilder så har inget att bjuda på  förutom en ego bild : (

Fredag

Jaha tröttheten sitter i men ja det går över om snön skulle komma någon gång ??
 
Idag har vi ätit frulle hemma hos Maria och Johan smörgåstårta och avslut med marängtårta himla gott !
Jag blev mätt som en gris !
 
Sen åkte vi hem då b blev trött så vi lät hon sova i bilen och vi körde runt samhället Micke stannade i bilen och jag kollade in fyndis och återvinningen inga fynd idag inte :(
 
Sen var det gnäll från alla på jobbet så direkt gumman vaknade dumpade vi Micke hemma och gasade till Silja sista gången vi var dit idag, trot inte det blir någon mer gång eftersom dom flesta slutar inom två vecko :/
Sad usch nu känns det på riktigt att man inte har alla vänner under samma tak något mera, så nu är det bara börja ha dejt ofta !
 
Efter två timmar på Silja Bella mest med tant jossan så åkte vi hem då det vankades middag och sedan har vi börjat fixa julen här hemma.
Det saknas lite saker nu när man har hus så kanske att vi åker till Happis eller luleå under nästa vecka..
Ja om jag orkar !
 
Jag har spanat in en ny bärsele som jag vill ha så måste nog beställa en åt mig i julklapp :)Thihi !
Nå ska vara lite social nu
 
Puss !
 
 
Imorgon bitt ska jag baka lussekatter !
 
 
 

Tisdag Onsdag

Åh fy har hamnat i någon extrem trötthet sedan i lördags dom två senaste dagarna har varit hemska har sovit när b har sovit men har ändå känt mig som en zombie.. USCH hatar när man är trött och ingenting hjälper skulle behöva sova 100år känns det som.
 
Ja men i alla fall hoppas på att det kommer snö snart så tröttheten kanske går över.  Orkar fan inte gå runt så här : ( peppar peppar.
 
Igår åkte vi till Seskarö och åt middag jyrade och vi sov även över, haha första gången jag och B har sovit någon annanstans en hemma i våran egna säng, och det gick riktigt bra !
En timme efter att snutt hade somnat kastade jag också in handduken och la mig.
I morse sov vi till halv tio sedan åt vi frukost busade lite och sen styrde vi hemåt vid två tiden.
 
Det var spårit och jävligt efter vägen så jag tog det lungt, väl hemma har vi jyrat på sovit en gång druckit 30 liter kaffe och nu ligger b och försöker somna direkt hon somnar så ska jag också gå och lägga mig.
Hon är över trött och kämpar och försöker sätta sig upp hela tiden men tror hon somnar när som helst.
På senaste tiden har hon varit riktigt svårsövd från förra veckan när mamma la hon efter det har det tagit 20-40min innan hon somnar förutom i måndags då tog det 8minuter. Men ja idag har det snart tagit 30min får väl hoppas att det vänder snart så hon somnar lika bra som hon har gjort :)
 
Nå nu ska jag trycka lite frukt och sen se lite Hart of Dixie ( svin bra serie ju ) och somna innan elva.
I morgon blir det babysim i vanlig ordning och Micke kommer hem :)
 
Natti
Gumman tog ett bad i handfatet hos Sofia i Seskarö :)
 
 

Måndag

Usch så sjukt trött jag var i morse vi låg i sängen till elva snåret då hade vi hunnit titta lite på tv busa och Bella hade hunnit ta sig en till nap !
 
Vid ett tiden kom Hanna och Ludde förbi så kul att träffa henne :) Efter ca fyra timmar och massa surr så åkte dom vidare och jag kastade i mig och Bella någon middag.
Sen har Bella hunnit ta ett bad och morbror Björn har varit förbi och läst för Bella och busat med hon medans jag fixade tvätten.
Gumman har sovit sedan 20.40 så nu är det dags för mig att slå igång slutet av SATC2  och sedan börja se Hart of Dixie och somna i tid.
 
Får se vad vi hittar på i morgon för kul :)
Bus ungen i badet tidigare i kväll <3
 
MYS Bella har börjat lägga sig på mig när hon sover på natten himla mysigt när hon lägger upp huvudet på mitt bröst <3 och när det blir för varmt lägger hon sig vanligt i sängen igen och efter trettio min är hon uppe på bröstet igen go ungen min :)

Förälskad

Alltså Sarah jessica parkers armar är så sjukt snygga ! Eller ja hela hennes kropp är to die for !
Sjukt vältränad !
 
 

Resume

Onsdag :
 
Vi vaknade vid tio tiden och hade planerat in att fara på stan med Maria vid tolv ( trodde jag ) Maria ringde just över tio och sa att hon kommer just innan elva, jag gick och lulla runt tills jag insåg kvart över tio att jag har en del att hinna med så på 30 minuter hann jag, duscha raka mig tvätta håret, föna håret, sminka mig, mata Bella, tvätta av Bella och klä på hon, byta bajsblöja, klä på mig, fixa till vagnen, äta frukost, packa och fixa skötväskan, svara på 5 sms Ja det var väl det men jag han en hel del saker !
 
Väl när Maria kom så knatade hon jag Emma, Bella, Sandra, Nova och Sanna på stan ungarna åkte i vagnarna och vi kikade in Chili, Team sportia och Kids and teens sedan gick jag och Sandra hem igen och Maria och Sanna tog bil.
 
Väl hemma så gick jag mest och väntade in att filmen skulle börja mamma kom vid sex tiden så vi hann surra lite innan vi gasade till bion.
Hemma hade det gått bra med B hon somnade galant med mormor :)
 
Morgon mys <3
 
Torsdag :
 
Uppstigning vid nio tiden, på morgonen kom vi på att vi ville ha besök så flirtade hit Madde och Tindra och dom kom vid tolv tiden, surr och bus i nästan tre timmar innan dom knatade hem igen och jag kastade B i säng.
Lite stress blev det eftersom att Bella ännu sov kl 15.00 och vi skulle vara i vattnet på badhuset kl 15.30 så 5över väckte jag Bella och kastade i hon lite mellis och gasade iväg till SPH framme fem i halv fyra då vi egentligen brukar vara nere i vattnet och göra oss redo som tur var så hjälpte Pernilla till med Bella så jag bytte om och Pernilla fixade B så ja vi hann i tid ! :)
 
Babysimen var super rolig barnen fick flyta på ens rygg ( haha innan man fick över dom ) och flyta i simring, hälla vatten över dom, lite allmänt bus, träna på att flyta själva med att man endast höll runt höfterna och Bella var super duktig ! Lill fisken <3
 
När vi kom hem efter badet så var pappa Micke hemma b var överlycklig av att se Micke så det blev lite bus och så !
Jag och Frida kom på under dagen att vi skulle gå på Twilight igen så utan biljett köade vi och fick dom två sista platserna :) Micke var hemma med Bella medans jag dregglade över Edward ♥
När jag kom hem tittade vi på nyaste SOA och bumsade i säng helt utslagna :)
Bus tjejerna <3
 
Fredag :
 
Igår stack vi till Luleå, julpynts shopping stod på mitt schema men jag kom inte hem med en enda pinal !!!
Vi åkte först och hälsade på hos Linus så det tog två timmar av dagen och sedan gasade vi till storheden och kollade inte lite leksaker, Bella fick sig en ny fisher price leksak och Emma fick sig en julklapp.
Sen blev det middag på Coop restaurangen super bra mat ju !!
Och efter det present shopping åt Maria, sen snabb kollade vi in Kappahl H&M och Lindex och ja då hade B varit vaken i fyra timmar så vi hann in tre metar på Rusta innan hon satte ned lillfoten och sa nu jävlar ska jag sova så då bestämde vi oss för att åka hem i stället för ja vi hade ju varit borta i nästan sex timmar.
 
Så jag missade allt julpynt som jag skulle ha :/ Men ja det ryktas om att vi ska till Luleå i morgon igen ? ; )hehe
 
Hemma hade vi Kenny på besök och Helena så det fyllde vi kvällen med :)
 
Lördag :
 
Idag har Micke varit och renoverat i Mammas stuga och jag och Bella har haft tjej dag med Elin och Carro underbart att få vara med bästa tjejerna ja vi har surrat om allt som finns att prata om ♥
Klant Micke har sabbat min telefon ( eller ja hans som han har fått av mig ) så vi måste åka och köpa en ny åt honom, han tänkte kanske ta min så jag får en ny Ja man klagar inte ;) Men vete tusan om jag vill ha en ny ??
Ja vi ser ju.
 
Sen har vi i kväll varit på middag hos Maria och Johan jag åkte hem vid sju tiden då snuttan var trött !
Jag har precis kastat hon i säng och hon har sovit i 10 minuter så nu ska jag slå igång Sex and the city och trycka lite glass !
Utslagen tjej <3
 
 

Breaking dawn part 2

Ooopsi råkades se bion i Onsdags och igår ;)
I onsdags var jag med Maria, Elin, Sanna och Madde och filmen var super duper bra !
 
Och igår så ville Frida ha någon att gå och se den med och jag ville se den igen så jag " offrade " mig haha var nog mer sugen än Frida så vi köade utan biljett och fick dom två sista platserna i bion ! ÅH den är så himla bra :)
 
Helt klart den bästa av dom alla filmerna :)
Längtar tills filmen kommer att låna hem på internet så jag kan se den flera gånger om för nu får jag hejda mig och inte gå på bio igen fast... Frida ville gå och se den i kväll ;) HAHA !
 
 

Lila smink

Fick för mig i helgen att sminka mig med lila ögonskugga jag använder mycket smink allt för sällan ja jag orkar helt enkelt inte sminka mig mycket men ja i helgen slog jag till på stort ! :)

The Twilight Saga

Damn en dag kvar nu åh jag längtar så sjuk mycket !
 
Jag kommer ihåg då jag och Maria gick och såg på Ecelips och Maria var gravid och vi sa att ja detta kommer vi gå och se om 10år varje år ska vi få se om Bella och Edwards kärlek ta med alla våra femton ungar och be dom hålla tyst för mamma ska se Twilight ! ÅH att det inte kunde stämma in och att filmerna skulle fortsätta för alltid !! Åh dom är så bra :)
 
I morgon ska vi gå tillsammnans och se den sista filmen ( som alltid från new moon och tills nu ) jag längtar att få trycka i mig popcorn och glo på mina kärlekar ! ;) Peppar peppar att inget händer så jag inte kan gå..
 
Iallafall himla kul när jag tänker efter på den tiden då jag jobbade på Team sportia och Nina sa åt mig att du har väl sätt Twilight den har kommit på dvd nu åh den är så bra handlar om vampyer, jag sa typ att nää jag gillar inte vampyrer så det är då ingenting för mig.. Så fyra månader efter vårat samtal så lånade jag denna film av Maria och såg den inte en utan två gånger på en kväll och kvällen efter ja jag blev såld direkt !! Så efter den har jag sett alla flera flera flera gånger om ja och läst böckerna med så klart himla bra alltså ! :)
 
Tänk så fel man kunde ha om en film egentligen länk till mitt inlägg då jag hade sett  filmen ;)
 
Nå men ska bli kul i morgon med Elin Maria och Madde kommer dock sakna bästa Carro men ja hon kommer ju hem snart då får vi ta film kväll tillsammans <3
 
 
 
 

Tisdag

Vi började morgonen med sovmorgon till halv tio sen steg vi upp och fixade oss för att åkta till frissan vid elva tiden.
Maria kom med för att ta hand om Bella medans jag klippte mig.
Bella blev en trött tjej så hon somnade i Marias famn lite mys tyckte Maria att det var :)
 
Efter frissan så åkte vi hem och Bella tog en till nap och sen dressade vi på oss och åkte till Risön för att hälsa på hos mamma och Kurt..
I risön bjöd dom på go middag och Mamma försökte massera ut min onda rygg hon lyckades riktigt bra men som vi sa det är väl tre hela dygn man behöver massera för att jag ska bli bra.
 
Innan vi åkte hem gav jag B gröt dock var den blaskig ( hade för lite pulver ) så jag gav hon en ny portion hemma hm ja det skulle jag inte ha gjort vilken fet spya hon drog efter att hon hade ätit ca en dl så bara att gå och ta ett bad ( kl 20.20 ) när gumman annars brukar gå och lägga sig så hon var inte i säng förens kl 20.45 men nu sussar hon på som bara den, ska också krypa ned i sängen och kika på 90210 och Gossip girl.
 
Ny badad och trött tjej
XoXo
 

Lång page med mittbena

Idag blev det en ny frisyr, eller ja jag behöll min page bara att jag toppade till den samt klippte rakare bakom nacken ( tidigare var det mer u format ) dock hon som klippte mig sist var nog lite sneöggd för håret var jätte jätte snett, jag tyckte det när jag just hade klippt mig men tänkte inte nå vidare på det men ja det märktes idag att det var snett.
 
Jag hade tänkt få mig en rakpage vid nästa klippning och för att det inte ska bli så himla kort bestämde Moa att vi klipper det bara lite rakare i nacken och låter det växa ut, men ja nu ska jag börja gå till frissan var tredje månad kanske inte ja inte åtta månader som det har gått denna gång ;)
 
Jag är i alla fall super nöjd och ja skillnaden blev kanske inte så stor förutom att jag har mittbena i stället för snelugg ( och en jävla utväxt mitt hår växer som ogräs ) men ja frächare ( stavning ) blev mitt tuggummihår i alla fall :)
 
Jag rekomenderar verkligen er kalixbor att gå till Moa, hon håller precis på att öppna sin salong efter köpmannagatan i gamla inredningsbutiken är den super duktigt är hon ! :)
 
Till bilderna före bilderna är åt vänster efter åt höger :)
 
Kort lugg eller hur ? Innan jag klippte mig ;)

Måndag

Idag har vi varit och busat hemma hos Madde med henne och Tindra, alltid lika trevligt att träffas !
Efter två timmar där åkte vi hem och b var utmattad och somnade i bilen sov fast jag bar in hon och klädde av hon lite halft ! Det måste vara himla jobbigt att träffa andra bebisar ♥
 
Trött tjej :)
 
Sen har vi bara varit hemma och busat lite Bella har börjat bli lite varm så tror att febern är på gång efter vaccinet i torsdags så vi får väl se om hon blir prickikorv om några dagar eller inte :/
Håller tummarna att hon slipper feber och annat men ja vi får helt enkelt se :)
 
I kväll har Bella varit riktigt svår sövd ( vilket hon aldrig brukar vara med mig ) efter 1.5dl gröt och 60 välling blev hon för mätt och spydde direkt jag lämnade sovrummet så bara upp och tvätta, sen somnade hon efter fem minuter men har vaknat hela tiden och satt sig upp i sängen och lutat sig mot våra "rasskydd" så har hon hållit på i en timme nu : / Så jag har fått gå in och flytta ned hon hela tiden trött som tusan har hon varit men har inte riktigt kunnat slappna av, men nu verkar hon ha somnat iallafall :)
Jag gjorde en ny portion med välling och hon drack 70ml så hon var väl hungrig ändå fast hon fick spy för att hon var mätt hehe
 
Vi hade tänkt sluta med kvälls vällingen insåg nyss att den är bara onödig då hon knapp äter något då man i stället kan öka på gröten men börjar inse att det inte alls går utan vällingen för ja hon verkar inte riktigt kunna somna ( har varit samma när hon har ätit typ 20ml att hon vaknar efter en halvtimme och vill ha mera ) Så vi får väl försöka ge gröten tidigare på kvällen i stället :)
 
Oh jag själv är super trött i kväll men kan ju inte somna innan snutt har somnat själv så ska nu gå och lägga med i sängen med hon och slå i gång Under toscanas sol och somna tidigt, i morgon har jag bokat in klipptid så Maria ska komma och vara " barnvakt " ja kan inte kalla det barnvakt eftersom att hon ska med till frissan ; ) Ja om inte bella är super trött eftersom att klipptiden är då hon ska sova då lämnar jag dom hemma :) Ja men det ser vi ju ! Måste googla lite bilder på hur jag vill klippa mig också !
 
Men ja nu dags för kvällsis och sen bums att krypa ned vid hjärtat <3
 

Bellas rum

Det går framåt !
Ho men mycket kvar, ska försöka få tummen ur och beställa från jollyroom någon gång :)
 
Ialla fall detta är hur det ser ut just nu !
Jag vill ha ett nytt tält lite kuber, mer förvaring till hyllan, några vägghyllor, en vägg dekal för 800kr hehe, ett nytt kök från brio ( tog ut det andra ), ugglor ugglor och mera ugglor, några ramar till mina befintliga ugglor och ja en massa roliga leksaker ( fast det är jag inte ute efter nu utan nu är det inredning )
 
 
 
 
Vi har tagit bort hennes dörr för att få mer utrymme samt minska klämrisken.
 
 

Ekorre gåvagn & Lätt bord och stolar

Måla måla hela dagen lång !
Det är tur att Micke har tålamod att måla så han har fått måla Bellas möbler plus gåvagnen super duktigt tack hjärtat ♥
 
 Gåvagnen lila i stället för blå
Gåvagnen fixad med lite fjärilar
Ikea barnbord, istället för alla fasta färger som dom har tog jag det billigare bordet och målade träet lila och behöll skivorna vita, super nöjd så slipper man ha samma som alla andra !
 
 
 
 

Bella 9 månader

9 månader inne 9 månader ute !
 
Så där ja då är hon nio månader stor ! Jisses som man alltid säger tiden går fort men ja det gör den faktiskt.
Jag låg idag ( i solariumet ) och funderade på hur Bella kommer se ut när hon är 1,5år alltså då hon borde kunna gå och springa och busa och ja hur hon kommer se ut i ansiktet m.m jag kan inte alls föreställe mig hur hennes utseende kommer att vara himla svårt ju men gud ja det går fort tills hon är så stor. Fast ja nu tar vi några månader iför väg.
 
Iallafall Bella nio månader hon har nu lärt sig att hasa, hon kan sitta själv, stå super stadigt, gå med stöd, har vart förkylt mångtal gånger, fått en spruta mot röda hund mässling m.m, har slutat att ammas,
äter ca 6-9gånger per dag ( ibland inga mellis ibland mellis ) då är det medräknat natt välling osv, somnar själv för natten i mammas och pappas säng vid 20.00-20.30 efter gröt och ca 100ml välling, sover från den tiden fram till 05.00 då hon dricker 250ml välling och somnar om till 08.30-10.00,
sover varannan timme under dagen i ca 40min-1h,
har storlek 68-74 på kläder ( kan ännu ha lite i 62 har rensat det mesta, och har även tagit fram några byxor i 80 fast dom är stora ) men ja mest är det 68 vi använder.
Efter att vi har slutat amma gör hon nummer 2 3gånger per dag tidigare 1gång varannan dag, ÄLSKAR fullkornsgröt och välling samt spagetti och köttfärsås, majskrokar och smörgåsrån,
Henns favvo nallar kalle 1 & 2 sover hon alltid med och kramas med, Pappa är favvo personen, men när det ska till kritan så är mamma bäst, Skrattar åt hundar m.m ja skrattar nästan alltid, är helt galen,
Älskar att titta på barnprogram på disney chanel, är rädd för personer då och då, har fått 7 tänder,
Håret har börjat växa mer så snart kanske det blir riktigt långt.
Hon kan säga Hej, Mamma, tack tack, vinka hejdå, klappa händerna.
 
Hon är i alla fall glad och goo till 95% av tiden endast lite grinig om hon är hungrig eller trött vilket då inte alltid händer utan endast då och då.
 
Vi är lyckligt lottade som har denna skatt och jag älskar hon till månen och tillbaka många gånger om :)
 
Eftersom att Bella var och fick spruta så tog vi även en kontroll på lill damen :
 
Vikt 7765gram
Längd 68.5cm
Huvud mått 44.8cm
 

Tallrikshylla / Bokhylla

Jag annonserade på facebook efter en tallrikshylla och fick en träff så har väntat en vecka på att få den levererad och nu är den hemma.
Micke har i helgen målat den två varv med vår rosa färg från JULA och nu hänger den på sin plats på väggen.
Hyllan fick jag betala 200kr för och den passar perfekt som en bokhylla i barnrummet.
 
 
Snygg eller hur ?
 
 

Slutet av veckan

 
Jaha vad har hänt på senast då ?
 
På torsdag köpte jag en hylla till Bellas rum, vi skulle mötas upp för att hämta den och jag var stressad som bara den och åkte hem ifrån ungefär samma tid som vi skulle träffas jag stressade iväg och stog och väntade typ tio minuter på kyrkan innan jag började fundera att var det verkligen här vi skulle träffas ? Hm jag ringde upp säljaren och nej inte det utan det var på OKQ8 lite jag skrattade åt mig själv när jag körde vidare, förvirrad tjej eller vad ?
 
Sen var det dags för babysim och jag insåg snabbt att ingen annan verkar komma men efter tio min i vattnet så kom Ellinor och Alexander och anslöt sig till oss så vi körde någon halv dan babysim med tre övningar och ja det var i alla fall inte speciellt seriöst men kul ändå !
 
Sen rullade vi hemåt och umgicks med pappa Micke som hade kommit hem.
På kvällen såg jag och Micke dom två sista Johan falk filmerna och dessa var super bra ! :) Rekomenderas starkt !
 
 
Fredag var vi på BVC besök eftersom att B skulle få sprutan mot rödahund mässlingen och ja något mer Bella blev rädd för biet på bvc och ja det var rätt så sött :) Sprutan som man fick i armen gick galant Bella grinade lite men det gick super fort över jag oroar mig inte för sprutor med Bella eftersom att hon verkar vara en riktigt hårding gråter till i typ 20sek sen är det bra :) Himla duktig !
 
Sen åkte vi hem och började fixa i Bellas rum.
Avrundande kvällen med soa och flott !
 
Igår var vi på kalas hos Mickes mormor och morfar och efter kalaset åkte vi hem och fixade oss för att sedan åka på farsdags middag i nyborg där pappa, sofia, meya, björn och jenny var himla trevlig kväll som vi avrundade just efter sju. Då kastade Bella in handduken :)
 
Väl hemma efter att b hade somnat så delade jag och Micke på en halv vinare så ett glas var tog vi oss och såg på film.
 
Bella har sovit super bra i natt från 21.00-06.30 utan mat pause endast vatten två gånger, då fick hon välling och sen gröt igår kväll det verkar hon stå sig bättre på en tvärtom så vi ska prova i kväll också och se om det fungerar lika bra :)
 
Idag har vi varit och hälsat på hos mickes mamma och även solat så då var Helena barnvakt.
Efter besöket där för vi hem och fixade klart ( för tillfället ) i Bellas rum gjorde middag stuvademakisar med köttbullar ( gudomligtgott )
Nu försöker vi få b att sova vilket inte var den lättaste saken hon vill hellre vara uppe och busa ! :)
Stressad och förvirrad mamma, Bus med pappa, Ute på en prommis med gå bilen :)
 
Kryparn myste på Silvers bädd, Bella redo för te party !
Bella och Mickes första farsdag ihop, Skrapar triss tillsammans och myser !
 
 
 

Onsdag

Oh är helt slut nu sitter i vardagsrummet och lyssnar på lite mys musik och har precis ätit kvällsis har sett lite new moon och kollat in jollyroom.
 
 
idag tog det länge innan gumman verkligen somnade, hon tog en nap till sju och käkade 2dl gröt ( gigantisk portion ) sedan busade vi på i över en timme tills hon ville sova och vi la oss hon drack 30ml välling och somnade på stört dock vaknade hon upp efter tio min och somnade inte om jag var in några vändor tills jag tänkte att hon kanske ändå är hungrig och gjorde en portion välling och jag hade rätt hon var hungrig och sög i sig 100ml och sedan däckade hon : ) Hon är så söt och låg helt knäpp tyst i sovrummet fast det tog 20min innan jag insåg att det var välling hon ville ha en gång hörde jag i monitorn hur hon tränade på att säga pappa , paapaa papa sa hon go hjärtat ♥
 
Nu sover hon i alla fall som en stock och jag ska ta en snabb dusch fryser som ett as och sen krypa ned bredvid hon.
Silver har sovit med hon sen jag la hon vid åtta så han verkar inte vara sugen på en kvälls piss eller att umgås med mig han brukar alltid komma när Bella har somnat men idag var väl han trött och fortsatt sova med hon.
 
Idag har vi varit på mamma träff hos Jenny super trevligt att träffa dom andra mammorna och få surra av sig, barnen leker ju inte riktigt ännu med varandra men kanske på några veckor eller så, när börjar dom egentligen leka med varandra ? runt året va ? : )
 
Väl på väg hem släppte vi av Frida och Greta på näsbyn och B hade somnat i bilen och hemma lyfte jag ut hon sovandes och hon fortsatt att sova detta har aldrig någonsin hänt så jag blev chockad ja la hon i sängen med overall och allt och hon sov i trettio min innan hon vaknade, jisses hon måste ha varit slut.
När hon åkte i babyskyddet så vaknade hon oftast direkt man tog ut hon ur bilen och nu sitter hon ju i den andra stolen så man måste ju lyfta ut hon men ja hon fortsatt sova som en stock ! : )
Det måste ha varit jobbigt att " leka " fast hon mest satt i mammas famn hehe
ÄLSKLING !
 
Annars har vi bara tagit det lungt idag vi tog en 45mins prommis vid lunch tid himla härligt ute när det är snö men ack så mycket kläder till mig och gumman jag inser att vi behöver så gick och gjorde en lista i huvudet under promenaden så måste börja kolla upp vart jag hittar allt jag vill ha : )
Bäst vagnen <3
 
Nej men ska gå och lägga mig nu och se i kapp två avsnitt av Gossip Girl och sen sova !
Babysim i morgon och älsklingen kommer hem saknar han som f*n  :)
 
 
 

-

Nu har snuttan sovit i en timme så jag har hunnit varva ned lite och tittar samtidigt på tvn på Twilight tänkte dra ett maraton i helgen så jag har sett dom innan bion : ) Nog för att jag såg dom för bara någon vecka sedan men ja dom är så bra så jag kan inte hålla mig : )
 
I morgon är det inplanerat mamma träff hos Jenny och på Torsdag är det babysim samt att jag ska hämta en hylla och pappa Micke kommer hem.
På fredag ska vi på bvc så bella får vaccin innan vi ska till thailand samt att dom ska väga hon då så tänkte dra ett 9 månaders inlägg då om utveckling m.m
 
Annars i helgen är det inte så mycket planera farsdag på söndag så ska försöka hitta en present åt pappa micke och ja min pappa också : )
 
Igår hade vi besök av min syster och jaana vi hann dricka några koppar kaffe och surra på alltid trevligt med besök :)
 
Jag har tänkt åka och shoppa lite nya underkläder när mina bröst har gått tillbaka till vanlig storlek igen eller ja när dom inte är sprängfulla med mjölk ännu är dom stenhårda knutiga och gör svinont men ja efter en vecka kanske det har lugnat sig lite så på något tag tänkte jag ta mig en luleå sväng och shoppa lite :)
 
Sen behöver jag handla lite till bellas rum så ska gå igenom jollyroom för hundrade gången och denna gång skicka iväg min beställning men ska roa mig med det i morgon kväll.
 
 
Jag har fått världens julstämning så jag är super sugen på att redan dra fram allt julpynt men ja vad ska folk säga med julstjärnor första veckan i November ?? hehe
Men jag vill att snuttan ska hinna få se lite julsaker också eftersom att vi är borta i två veckor så blir det inte så mycket julpynt hon hinner se här hemma eftersom att jag har för vana att riva ned julen några dagar efter julafton så ja då vill jag ha upp den i tid ;)
 
Jag behöver ändå mer julpynt nu när vi har lite mer fönster än förut så även det måste jag ta mig tid att kolla upp allt som behövs : ) Åhh i år gillar jag julen ! LÄNGTAR
 
Nå men kanske att jag ska borsta tänderna nu då har tre avsnitt kvar av Private practice innan jag är i kapp med avsnittet som släps just nu i usa, hm så måste hitta en ny serie att nörda igenom nu :)
 
XoXo
 
 

Tisdag mera sov rutiner

Idag tog vi sovmorgon till halv elva efter det studsade vi upp och busade och jag åt frulle.
Vid två tiden kom Madde och Tindra hit för lite bebis bus och ja mamma surr efter ca två timmar prommade dom hem och Bella tog en sovning på 1h10minuter.
 
Bella hann få middag innan mamma kom hit och hon och jag tryckte kina mat till middag MUMS !
Sedan har mamma lagt Bella för natten hehe
Först skulle b ta en tupplur vid sju tiden och gud så hon testade mamma hon vände sig och hasade runt i sängen och det tog länge innan hon väl kunde slappna av och somna.
 
 
Sedan var hon vaken runt trettio minuter innan hon visade att det var dags att lägga sig för natten även då fick mamma lägga hon och köra på våra vanliga rutiner med välling och sedan gå ut och komma in var 3-5 minut och säga godnatt det tog 30minuter innan Bella kunde slappna av och somna med att mormor kom in och ut ur sovrummet:)
 
Jag tror att hon nu inte kommer vara svår att söva på detta sätt nästa onsdag då jag ska på bio utan nu har Bella fått testa om mormor gör på något annat sätt eller om hon gör som vi gör och ja det gjorde hon ju så tror det kommer funka bra nästa veckan, Micke testade hon en gång innan hon sedan somnade inom fem minuter dom andra gångerna. Även mig testade hon en gång och sedan dom två andra dagarna tog det runt femton minuter innan hon somnade och nu hinner jag knappt ut ur sovrummet så sover hon för natten : )
 
 
Så det går bra att vänja hon att andra också kan lägga hon och inte bara mamma : )
 
Så mamma har i alla fall varit här hela kvällen - MYS !
 
Vi har i alla fall börjat ha hon i storsängen och sova på dagarna eftersom att hon dom senaste två-tre veckorna har endast sovit tjugominuter varannan timme under dag tid och det blir lite för lite hon har varit mer grinig och trött men har inte kunnat sova längre än så, så jag läste att barnen sover bäst om dom sover på dagen i samma säng som dom sover på natten och vi provade det och andra sovningen i stor sängen drog hon i väg en timme och nu har hon sovit i stor sängen i fyra dagar och hon sover runt en timme åt gången varannan timme så ja det stämde att dom sover bättre om dom sover i samma säng.
 
 
 
 

Sov vanor

I nattt somnade hon vid halv nio och sen när jag gick och la mig vid tio vaknade hon till och jag sa godnatt också somnade hon om direkt men då såg jag att något var fel, stackarn hade spytt upp all välling ( hon hade proppat en fet portion gröt och sen 100ml välling så hon var väl propp mätt ) så fick väcka gumman byta kudde kläder tvätta av hon och sen somnade hon om efter fem minuter.
Och ja hon sov nästan hela natten hon vaknade först klockan 05.20 från kl 22.20 lite konstigt är ju van att ge vatten 01.00 och klockan 03.00 och sen får hon välling runt 05.00-06.00.
 
Men jag studsade upp och gjorde välling och sen när jag kom in i sovrummet så sov hon igen men jag gav hon vällingen sovandes och sen sov hon till nio innan hon fick morgonvällingen och somnade om till halv elva tiden.
 
Så egentligen hade jag kunnat vänta med matningen där vid fem tiden så i natt ska jag se om hon sover lika bra och bara behöver vatten runt femsnåret kanske att man får hon att sova hela natten eller ja runt tolv timmar.
 
Framsteg blir det i alla fall. Vatten får hon ju bara runt två gånger och för två veckor sedan fick hon det nästan fem gånger och i natt ingen gång så hennes vanliga nattrutin har börjat ändras, jag antog att det skulle ta ett tag för hon att få bort rutinen att amma under natten och som nu då är att dricka vatten ja så vi får se om den har försvunnit nu eller inte :)
 
Vi har börjat ge hon fullkornsvälling i helgen ( nestles 8 månader ) jag gav hon en prova på påse och hon älskade den så vi åkte om och köpte den och hon gillar den bättre en havre vällingen plus att hon står sig bättre på den, men ja om hon ännu efter några dagar står sig runt 6-7h på denna välling så ska vi prova att gå upp till 12månaders vällingen för att se om hon står sig längre.
 
 
 
 
 
 

9 Månader

Idag är det hjärtats 9 månaders dag.
Åh hon börjar bli så stor vår tjej och vi älskar dig mest <3

Skinny

HAHAH DÖR Maj 2011
Detta är ett år och en vecka senare, iförsig tre månader efter fl och ja ännu var jag " stor " vägde typ 67kg
 
Har ingen bra bild hur jag ser ut nu men från denna är det ca 10kg minus :D Fast nu ser jag då normal viktig ut haha alltså hur smal jag var och ja där var jag inte som smalast under slutet av 2010 början på 2011 kanske dags att börja träna lite nu när jag har slutat att amma ska ju visa mig i bikini om en månad och har 6kg kvar tills jag väger 52kg som jag gjorde när vi började försöka skaffa knoddas men vägde 54kg när jag pissade plus på stickan ( alltså på första bilden ) ;)
 
Ja men några kilo kvar tills dess ! ;) Men jag nådde iallafall mitt mål på 60kg som jag hade där i somras skrev nog aldrig det mitt i allt från i maj så rasade jag ned till 60kg och ja dom senaste månaderna har jag legat stadigt på 58kg vilket jag har varit nöjd med men nu så kan det bli lite andra takter för jag har alltid under studietiden- tills jag blev gravid legat på 50-54kg fast till mina 170cm så är det lite lite men jag gillar som den vikten ; )
 
Nu ska jag vräka i mig chips och tröstäta för att jag inte är lika smal som förr i tiden !  haha bra kombo
PUSS !
 
 
 

En hel del barn outfits

Jag vet sämst på att lägga in oftare så här kommer ett gäng !
 
 
 
 
 

Dress

Jag köpte en sommar klänning på rea på Lindex för någon vecka sedan kommer passa perfekt i Thailand.

Hasar

- När man tar sig fram själv är det mycket lättare att få tag i Silvers go ben ;)
 
I torsdags lärde sig Bella att hasa, hon började på måndagen att trycka upp rumpan lite mer som i krypställning och sedan gjorde hon det på onsdag igen och jag insåg att hon kanske visst börjar krypa innan hon börjar gå ( jag har fått för mig att hon inte alls kommer att krypa )
 
Och på Torsdag låg vi i hennes tält i sovrummet och hon försökte ta sig över mig till Silver och jag hjälpte till lite med att putta hon under rumpan och efter det la jag hon på golvet och hon började hasa så jag kutade och hämtade kameran så jag skulle få det på film : ) Super duktig !
 
Så när pappa kom hem en timme senare stylade vi lite och visade vad hon kunde och ja det gick riktigt fort från första hasningen tills hon tar sig igenom hela huset, så ja nu kommer det inte vara en lugn stund något mer när snokki är vaken :)
 
Hon började hasa den 01.11.2012 nästan 9 månader  :)
 
 
 
 

Kvälls amning slut med amningen

I tisdags slutade jag amma Bella på kvällen och det gick bra.
Vi grötade en rejäl portion och inom trettio min så låg vi i sängen och snuttan drog i sig 100ml välling innan jag gick ut och sa godnatt hon somnade på två min så inga protester, dock vaknade hon efter ca en timme då jag gick in i sovrummet och låg vaken i tjugo min innan hon somnade om men inga sura miner alls söt hjärtat !
 
Igår gick också bra som vanligt gröt dock åt hon himla lite gröt sen inom trettio min så gick vi och la oss hon drack runt 100ml välling även då och sen somnade hon på bara några minuter.
 
Idag kom ju Micke hem så då har vi sagt att han ska lägga hon nu varje kväll ( i början så hon vänjer av sig med bara mamma ) hon åt en stor portion gröt och sedan gick dom och lästa bok hon drack runt 80ml välling men hade sen svårare att somna om det tog 50minuter innan hon riktigt somnade för natten, dock somnade hon och vaknade hela tiden under denna stund så Micke har kört skytte trafik in i sovrummet.
 
Men ja man kan inte räkna med att det går lika fort för dom eftersom att hon är ju van att det alltid är jag som nattar hon, endast en natt har hon somnat utan att jag har varit i sängen ( ja detta var då jag ammade hon till sömns,och en natt gick jag och duschade medans hon ännu var vaken då var hon just 8 månader ) och nu i dom två senaste veckorna så har hon ju somnat själv men då har jag ju ammat hon och sedan gått ut så då blir det ju att jag lägger hon : )
Men det gick riktigt bra ändå hon har inte gjort några sura miner utan bara legat och vänt och vridit på sig, vår duktiga kikka !
 
Nästa vecka ska mamma komma och provlägga hon eftersom att jag sa på bio veckan efter och Micke är ännu i Kiruna när jag ska fara så då vill jag att mamma ska komma och provlägga hon så jag vet att jag kan slappna av på bion och inte tänka hela tiden om hon sover eller inte :)
 
 
I natt blir det sista gången som jag kommer att amma, usch känns i mamma hjärtat men min plan har varit bra och det har fungerat riktigt bra och jag insåg nyss att eftersom att jag ska sluta amma på morgonen på lördag så ja blir det ju sista gången i morgon bitti :/ Blandade känslor om det kan jag säga !!
 
Men det har gått bra att endast amma var 20h men ena bröstet har varit riktigt stenhårt jag har bara tryckt ut några droppar innan jag somnade och i natt tänkte jag inte gör det, jag vet att det kommer kännas som fan på lördag då det blir slut på riktigt men det ska väl gå bra bara att häva ut lite massera och värma så borde mjölken sluta komma efter några dagar  :)
 
Dock har jag märkt på snokki att hon kör ju en liten typ av matvägran i veckan hon äter halva portioner om ens det och ja då blir hon mer grinig än vanligt men jag har inte gett med mig hon har varken fått välling eller tisse ( det är ju det hon är ute efter ) men jag vet om jag ger med mig en gång så får jag ju börja om hela proceduren igen och det orkar jag inte.
 
 
Men idag har hon ätit kanke fem skedar och sen har hon fått smaska smörgåsrån och majskrokar hehe Men hon är rolig hon äter morgon gröten utan problem och sen lunch och mellis går segt och ibland middagen ( middagen har varit varannan dag ) och sen går gröten ned, hehe hon testar ju om hon ska få några godsaker i stället men då har jag låtit hon vara utan för ja tillslut äter hon ju ordentligt  : )
 Jag har även börjat ge efter efterrätten en smörgås så hon kanske står sig längre och ja det verkar fungera.
 
 
Men ja nu får jag räkna med stenhårda bröst i någon dag, hehe Och ja på lördag kväll ska jag ta min efterlängtade snus vill vara utan att amma typ en och en halv dag innan jag tar en så jag kan säga att jag har slutat, för ja oavsett om det blir tjurig tjej så kommer jag inte sticka dit bröstet :) Micke sa nyss ja det får vi se men ja jag vet inte om han har missat att jag inte har gjort det på dom två senaste veckorna har jag slutat med ett mål så får hon inget oavsett om hon tjurar ( vilket hon aldrig har gjort )  sista gången i morgon då.
 
Så ja firar snusen ska bli god har redan köpt två dosor !
Och förra veckan köpte jag tre cider på bolaget men dom tänker jag vänta med ett tag, bara för att jag inte ammar så är inte det första jag tänker på att ta en sup. Men ja en snus och powerking det har jag fan längtat efter länge snusen sen 25.01.2011 och powerkingen sen i maj 2011 och det har jag fan gjort bra !
 
 
Ja och samma med alkoholen jag drack kvällen jag blev gravid;);) vem brukar inte ligga i fyllan ? hehe och sen var jag nykter ( fick veta i vecka tre att vi väntade Bella ) efter fyra månader utan p-piller ( och en jävla massa vändor  i sängen och två negativa test ) och jag hade då varit nykter så har aldrig utsatt fostret ens för alkohol och sedan har jag ätit rödvinssås en gång ( då var jag gravid ) samt en ölgryta och en gång slickade jag på mickes kapsyl till ölen ( skulle smaka vad den smakade )  så det är den alkoholen jag har fått i mig sedan i maj 2011 och ja allt förutom kapsylen skall väl inte innehålla alkohol eftersom att det kokas  : )
 
Nej men kommer vara konstigt att kunna äta allt igen och så, har ju varit utan lök, vitlök, ostbågar, choklad, jordbubbar, starkmat, apelsiner. juice, chili, lakris, ja det är massa mer men ja klart jag inte kommer på det är ju så van :) Så blir konstigt att kunna äta allt igen.
 
Ska som sagt bli skönt att sluta men ja det kommer självklart vara jobbigt, det är- så underbart att amma sitt barn och alla mysiga stunder och minnen och ja känslan är obeskrivlig usch jag kommer ha en del separations ångest men ja det ska gå bra ändå Bella gillar mig lika mycket fast jag inte är hennes mat källa något mera !
 
Nu sätter jag punkt <3
 

RSS 2.0