Frukost möte

Igår hade vi frukost möte med korv macka efter lite tjorv tog vi oss i väg på dagis å jobb:)
Jobb hela dagen och dwn bara rusade förbi när jag kom hem hade jag sprängande huvudvärk så efter en panodil och två koppar kaffe så gick det över:) lite middag och tvätt stod på kvälls schemat:)


Onsdag

Härlig dag, fem dagar till avresa och i natt vaknade jag upp med magsjuka fyyy! Tur blir jag ju tränad inför stranden 👌 jag har vilat hela dagen och ätit lite smått Micke å Bella har lekt hela dagen lång :) 

Mörkt

Igår färgade jag om håret det blev bra kunde inte foto några bättre bilder då dagens form inte är den bästa:)

Nytt från H&M

Idag fick jag hem lite nytt till Bella :)

Ahlgrens bilar pannacotta recept

 
 
Till nyår gjorde jag denna sockrigt goda pannacottan.
 
Du behöver
2 påsar Ahlgrens bilar
9dl visp grädde
 
Gör så här:
 
Dela upp dom olika färgerna på bilarna i varsin skål ( jag delade först upp två påsar och sedan en tredje tog jag ca 12 till vita bilar )
 
Hitta något fint glas att servera pannacottan i :)
 
Häll 3dl vispgrädde i en kastrull värm upp grädden på medel varm temperatur på våran häll hade jag på 7
( så lite varmare en medel annars tog det sådan lång tid )
 
När grädden börjar bli varm häll ned en färg med bilarna och rör om tills alla bilar har smällt häll sedan direkt upp blandningen i glasen / burkarna ja vad du ska servera i.
 
Ställ blandningen kallt i ca1-2h så att den har stelnat.
 
Gör samma sak med nästa färg och när denna är smält häll i den i glaset. Låt stelna igen i ca1-2h
och tillslut gör du samma sak med sista färgen och låter den stelna:)
 
Jag tog som sagt lite extra vita bilar så jag hade 4½dl grädde till den vita och ca 12 extra vita bilar :)
 
Alla uppskttade efterrätten ! :)
men det är ingen snabb sak att göra men gooood !
 
 
 
 

Mums Mums recept

Snygg bild ;)
 
Du behöver
 
Till smeten
 
1st ägg vita
3½ dl strösocker
0,75 dl florsocker
1.5dl kallt vatten
1.5dl kokhett vatten
1.5msk gelatinpulver
 
Till ganering
4-6dl koks flingor
1-2msk kakao
( blanda efter behov jag behöver alltid fylla på mer )
 
Gör så här:
 
Häll strösocker, florsocker, det kalla vattnet och äggvitan i en bunke rör om lite lätt med elvisp.
 
Rör ihop det varma vattnet ( går bra att värma i micron ) och gelatinpulvret tills allt är utblandat det ska ej finnas klumpar i blandningen.
 
Blanda samman smeten med gelatin blandningen och blanda med elvisp eller matberedare ( jag använder alltid elvisp ) rör på högsta effekt i ca 20 minuter ( för mig tar det ca 11minuter med högsta effekt )
Blandningen skall bli fast och fluffig.
 
Rör i hop ganeringen ( kokos och kakao )
 
Häll ganeringen i en form jag använder en lite mindre långpanna från IKEA, häll inte allt men så att botten är täckt.
 
Häll över smeten i formen till ett jämt lager och strö över kokos blandningen som finns kvar ( är det mycket kvar spara till att doppa snitt ytorna i )
 
och låt smeten stå kallt ca 2h, när vi hade -30 kastade jag ut smeten på altanen i ca 30 minuter.
Smeten skall bli kladdfri innan man kan skära den till rutor, den ska som vara kompakt.
 
När smeten har stelnat skär ut rutor, jag brukar använda den koks blandningen som finns i formen att doppa snitt ytorna på rutan i ( alt den blandningen som finns kvar ) när hela rutan är täck med kokos blandning så är rutorna färdiga.
 
Förvaras svalt alt i frysen :)
 
 
 
 
 
 

Packning

Idag ska det packas tvättas vika in och om alla sängkläder och så ska vi på kalas till kusin Emma 😍 nu dags för lite morgon kaffe


bakat hela veckan lång

Ja jisses mina lediga dagar har jag bott vid spisen men tur de nu finns det fika till vårat kalas och Bellas :) härligt ! I morgon blir det en sort till och på lördag tårta🙊mums ! 

Jag ska snöra in lite nya recept här under helgen :):)

Magmuskler

Jag har skrattat så ikväll så magen spände ihop sig = gratis träning!👌


yolo

Jag kände att detta var ett bra köp. Andra gången jag har den på under 12månaders tid 🙌
Hehe !

Tisdag

Vaknade kl 09 och nu myser vi framföe Frost❄ Idag är vi lediga också 👌 så efter att jag bytte ett pass så blev jag ledig i 7dagar 🙌 härligt !

Idag ska vi fortsätta vårat bakande som vi påbörjade igår :) på lördag vankas det kalas.

-
Igår bakade vi, myste på här hemma plockade och städade lite och sen åkte vi till starren hos Emmelie och Dennis för middag.
Micke fyllde 29år igår jippi grattis hjärtat💙 på kvällen blev det filmen som jag skrev om igår svindlande jobbig och bra skulle jag väl säga om den idag.

Nu ska jag fortsätta se på Elsa och Anna

The Walk

Jag har aldrig haft en sådan panik känsla som när vi såg denna film ikväll . fyy halv seg var den men slutet ja jisses !


-

på nyår var det magiska raketer här utanför 😍 så pass många raketer att Bella vaknade just efter tolv hon låg i soffan och halv tittade på allt som smällde här ute👌 

Rea

Maria köpte ett gäng med julpynt till mig idag 10kr per förpackning på rusta nååågot billigt. Igår fyndade jag också lite grejer till granen på coop. Dock plockade vi bort julen idag så nästa jul kommer jag få ta upp den ännu tidigare så jag får se allt fint i granen:)😁

Jag stal bellad kulor förra veckan då vi tog bort hennes gran ( eftersom hon fick en ny säng och ett skrivbord ) dock passade inte dom röda in i våran lila rosa silvriga gran:/

Men nästa jul blir det perfekt!👌

150kr för två fulla påsar 👌


Sexy

Jag har haft sådan huvudvärk så igår stoppade jag en sugpropp i pannan jag kan väl säga att den satt lite länge då det resulterade i ett sugmärke ;) Micke tycker det ser mega bra ut och även just nu då jag färgar mina ögonbryn ✌👌


Tjena 2016


Nu jävlar ska jag bli bra på att uppdatera igen... Det får vara mitt nyårs löfte! Jag har ju haft denna sida i 10år nu så jag kan ju inte ge upp precis !

Ajja det här med träningen gick ju så där inför resan. men 100 sit ups ska jag nog få ihop ! Fast jag betalar ju självklart månadsvis på min lådsas/tankemässiga aktivitet .. haha!

Sett nya beck i kväll gundvall ja han ******* säger inget mer men den var bra men dålig men ändå bra... Helt okej helt enkelt :)

Förändringens tiden jag är tok sugen på att kapa av håret typ mega mycket alldeles för mycket så jag nästan blir grabbig eller affärsmässig sen dra en permanent på det så behöver jag endast tvätta håret... Fast ska jag ha kort (nu talar vi hak linje) så behöver jag bli blond men jag lovade mig själv att inte bli blond igen på ett tag då jag gjorde det orange.. Ja herre detta med hår är så jobbigt! Några förslag ?

Nu ska jag skrolla igenom lajkat eller någon annan onödigt rolig bild sida och sen däcka.

Puss o goo 




RSS 2.0