Tisdag & Onsdag & Torsdag

 
I tisdags tog jag och b en prommis till Madde och Tindra barnen lekte med varandra ( äntligen eller ja iallafall första gången dom har gjort det ) Madde och jag skrämde Bella hihi Bella blev livrädd för en docka som Tindra har. Sedan blev det lite mellis och efter två timmar promenerade vi hem igen, jag gick in på gks och köpte godis MUMS och när vi kom hem sussade B ännu i vagnen så då passade jag på att skotta gården är jag inte en giftas så säg !
 
Micke kom hem ett på natten på Tisdagen så det blev lite snabb mys innan vi somnade :)
Det första bella gjorde när Micke la sig i sängen var att krypa upp på honom och ta med sin nalle och gossa efter 15min var det bra då la hon sig i mitten av sängen igen <3 goo hjärtat har saknat pappa.
 
Igår var det bakning som stod på schemat mamma kom hit och var barnvakt och jag bakade till kalaset, nu är det endast två enkla sorter kvar sen är allt klart, även brorsan och Jenny var förbi Bella älskar Jenny och Jenny visade att Bella kan köra bobbycaren själv jag är hamig och brukar hålla i men bella körde in i hallen helt på egen hand så jag kanske ska sluta vara hönsig snart ;) hihi !
På kvällen listade vi i hallen så nu är den äntligen klar bara lite nya möbler och upphägning av grejer ( vet ännu inte vart jag ska ha allt så har inte idas börja )
 
Sen blev det film mys och lite serier när hjärtat hade somnat :)
 
 
Idag har vi inte gjort så mycket fått hem mina pinnstolar till hallen samt har jag nyss kommit in från att ha skottat snön som har rasat från taket GIFTAS ! Nu blir det middag tacotallrik och sedan ska jag och Carre på nova premiären efter " mammaledigheten " ska bli så kul lär ju vara död i morgon men Micke är ledig så det gör ingenting ;) Även tandis står på morgondagens schema och sen blir det nog att åkta till seskarö på middag ja beroende på vädret sätter mig inte i bilen med B i snö kaso !
Bella vinkar till pappa som skottar gården <3
 
Nu laga middag !
 
 
 
 

Träning, Kroppen före graviditeten och efter

Äntligen har vi pappa Micke hemma för ett tag och då kan jag ta tag i träningen på gymmet igen !
Jag tycker / har inte viljat ha barnvakt för att träna 4gånger i veckan medans Micke har varit borta så har i stället fått vänta tills han är hemma och ja latmasken har också försvunnit.
Jag har alltid tränat mycket och nu ska det bli skönt att börja igen :)
 
Jag tänker till och med visa roliga bilder från innan graviditeten under efter osv och jag kan säga att det är en stor skillnad men kul att se resultat :)
Under Bellas första år i livet så har jag sprungit 5 gånger gått på ett 50tal promenader tränat sit-ups rygg-ups och armhävningar 4x20minuter detta är allt jag har tränat under det gågna året och jag äter minst 500g chips och 0.5kg godis i veckan dricker läsk fikar varje dag och äter allmänt onyttigt men jag har ändå fått tillbaka större delen av min kropp utan att som vissa säger lyfta ett finger.
Det kan jag tacka min ämnenomsättning för !
 
Innan jag blev gravid vägde jag 52kg invägningen i veckan 12 på mvc vägde jag 58kg och innan förlossningen vägde jag 82.5kg alltså jag gick upp sjukt mycket under min graviditet.
Idags läget ett år efter att jag har fött Bella så väger jag 57kg men jag vill gå ned till 55kg och få en mer svarvad kropp ja därav att jag ska börja gymma igen plus att träningen gör mig sjukt glad : )
 
Jag är sjukt glad att graviditeten inte " förstörde " min kropp jag har fått en bristning på ca 2mm mellan min piercing i navel och annars ja mindre fasta bröst men vem får inte det av att amma i 9månader ? Så i alla fall jag är nöjd med hur jag ser ut och skäms faktiskt inte det minste för jag är jävligt fantastisk : )
 
Resultat ja direkt efter förlossningen gick jag ned till 72kg och efter ca 3månader så var jag på 67kg och i början av sommaren runt midsommar så låg jag på mitt mål 60kg allt detta utan att göra någonting och nu som jag skrev ovan ligger jag på 57kg vilket är normalt för min 170cm höjd men jag  har alltid gillat smala kroppat så 55 är då ett mål ;)
Så tänkte lägga upp några bilder då och då under träningen för att se om det ger något resultat så håll i er nu :)
 
PS smart att fota i string eller igenomskinliga trosor så jag fixade dit ett par nya ;)
2009.01.15 i Thailand för herrans många år sedan 48kg kolla in magmusklerna ;)
 
2011.04.17 Alltså en månad innan jag pissade plus på stickan 52kg :) Alltså den nedre bilden var snyggare i string men så kul ska vi inte ha ;)
Im pregnent and i know it 2012.01.16 gravid i veckan 38+4 vätskefylld och gullig åh saknar tjockis magen <3
2012.03.15 1.5månader efter förlossningen vägde ca 70kg kolla lycklig tjej ;) Och kolla in EE-kupan Hey mjölkpattar !
 
2012.05.29 ca 4 månader efter förlossningen vägde runt 65-67kg :) Blind när brillorna ligger i bs säng ;)
2012.08.08 6 månader efter förlossningen vägde 60kg :)
2012.10.07 9 månader efter förlossningen hade slutat amma det syns på små pattarna ;) Vägde typ 58 kg.
2013.01.24 57kg så här ser jag ut idag 1år efter förlossningen : ) Himla fantastisk om jag får säga det själv :)
Nåväl återkommer med träningsresultat här under senvintern :)
 
 
Nåväl det här hänt en hel del som ni ser :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Fullt upp

Lägger bara upp bilder från idag nu film mys med hjärtat <3

Till salu

Hoho någon som vill köpa våran dodge ??
Jag bara måste köpa mig en till new beetle saknar den bilen så förbannat förstår inte varför jag nojade mig att den var för liten så jag sålde den :/ Det går in en bilstol fram samt har jag ju min super smdiga vagn så den rymms ju också så måste ha en ny :) Jag är sugen på en rosa men tror det ändå kommer bli en grön igen annars skulle jag vilja ha en blå cab men ja cab känns lite opraktiskt när man bor här i kalix ;)
Så ja köp dodgen så kan jag köpa en beetle och ja en ny fin bil till Micke :)
 
 

Måndag

I morse vaknade vi runt nio snåret himla härligt mot för söndagen då madam vaknade klockan sju !!
Nåväl vi / jag drog oss som vanligt och steg upp just kring tio tiden, efter frullen stack vi på ica och handlade fyra fläskiga påsar med mat sedan plogade jag vidare med dodgen till återvinnen och hittade mig ett runt bord som jag söker efter dock var bara skivan delad och inte själva bordet så passade det men tänkte åka med M och titta på det om det finns kvar när han kommer hem och så får han se om det går att göra det så det blir ett månbord.
 
Nåväl plogade vidare hem ja bilen våran är låg så jag bokstavligt talat plogade med den väl hemma hade dom fått för sig att skotta klockan tolv så det vara bara att hämta snöräven och skotta hela jävla gården alltså ärligt jag är en giftas så får se om Micke tänker fria någon gång ;)<3
 
Jag skottade och B sov i bilen men efter 30 min vaknade hon så då fick hon sitta i pulkan medans jag skottade klart, oh inge mer snö nu tack.
 
Vid ett kom Carro och Carre och deras bebis hit och vi surrade och fikade på i vanlig ordning så trevligt :) <3
 
Sen har jag och b napat och hon somnade just över nio och då har jag roat mig med att måla listerna till hallen två varv och nu bli det att börja se säsong 2 av hart of dixie.
 
Imorgon har vi inte planer någon som vill mysa eller ja i alla fall umgås ?
Om det inte är snöstorm det vill säga då lämnar jag inte huset !
Körde ju nästan fast på min egen gård idag haha !
 
Nåväl smabon kommer hem mest troligt i morgon dom skulle göra något jobb i kalix och Bella lär bli överlycklig när han kommer så fort Micke är hemme så duger inte jag för fem öre hon grinar om hon blir själv med mig och ska direkt till pappas famn om han går förbi eller om jag håller hon, men ja hon har varit mammas tjej i nästan ett år så nu får Micke vara number one så ja vi kan ju turas om lite i alla fall i typ två veckor sen ska hon bli mammig igen ;) hihi <3
 
Nå nu serier sen bums i säng :)
PUSS !
 
 

Pappas tjej

Älskad från första sekund !

Lite sneak peak

Så här ser det ut just nu i hallen det som är kvar är att köpa nya möbler samt att lista mot golvet, skänken som vi har haft samt pallgrejen som syns på bild ska vi inte ha något mera så letar efter några grejer som ska dit i stället :) Det ska upp mera saker på väggarna men ja det tar vi när vi ser vart saker och ting passar. i veckan ska vi lägga golvlisterna och sen är det färdigt super nöjd är vi båda två ! :)
 
 
 
 

Renoverings helg

Oh fullt upp måla tapetsera lägga golv gud hur vi har stått i men nu är det endast listningen kvar..
Så jag har inte haft mycket tid för bloggen.
 
Idag har Helena bellas farmor varit här och varit med Bella medans vi har lagt golv samtidigt har jag stor städat huset och grov städat toaletterna ja det behövdes.
Vid fem tiden kom mamma och kurre hit och jag har kockat ihop fläskfile i ugn med pressadpotatis ugnsgratinerad tomater samt har jag gjort en jordgubbspaj så hela dagen har jag varit igång är gode slut nu..
 
Nåväl ska fika lite och sedan köra en tidig kväll :)
Imorgon blir det lite listning och Micke ska åka och tatuera sig.
 
Lite bilder från dom senaste dagarna.
 
 
 
 

Gina tricot

Jag fyndade lite på Gina i förra veckan.
 
 
Svarta tröjan 50kr, Vitt linne 100kr och Halsbanden kostade 15kr st sjukt billigt !

Barn skor

Nu har Bella fått sig ett par vinterskor samt har hon fått ärva mina första vinterskor :)
Vi provade en massa modeller innan vi valde den klassiska kouma skon :)
 
 
 

Mera slut

Igår såg jag private practices sista avsnitt va fan nu slutar den serien också och ärligt den kändes inte ens färdig, till slut känner man ju att allt har gått igenom och så men nej inte i denna det var först dom sista tio minuterna som jag fick panik känslan att va tusan nu knyter dom ihop säcken och mycket riktigt slut scenen fick mig att dö lite !! Vadå slut två säsonger till finns det då innehåll till åh jag blir så sur..

Så jag kollade läget för dom andra serierna jag följer och dem finns det då förhandlat till en nästa säsong ! LYCKA
Nog för att jag fick känslan av att greys skulle sluta i förra avsnittet men som tur var hade jag fel

haha inte många som förstår min kärlek till serier ja förutom carro där är vi sjukt lika i tanken om våra serier vänner ;)

Nåja dags att börja skriva en serier som fortsätter för alltid !!

Nu ska jag pilla ut prillan och sova imorgon blir det greys i sängen och sen tapetsering vi har roat oss att måla hallen i kväll :)
Puss !

Tisdag

I morse vaknade vi vid åtta tiden vi låg kvar i ca en timme och kikade lite på tv.
Sen våra vanliga morgonrutiner, välling, frulle, vädring, dusch, påklädnad och sedan åkte vi till coop och köpte färg vid tolv snåret kom Hanna och Ludde förbi på kaffe och surr alltid lika trevligt :)
Sen har jag och Bella myst hon vaknade efter en timmes nap och när jag plockade upp hon så somnade hon i famnen så vi satt sovandes i soffan och myste <3 så mys !
 
Sen har jag lagat våfflor till middag mums !
Nu tar b en till nap och sen blir det kvälls rutiner och målning :)
 
Imorgon kommer mamma förbi på besök och sen måste jag och byta olja på bilen.
Later !
 
 

Måla måla

Igår kväll när B hade somnat började jag måla lill hallen, dock insåg jag att färgen inte kommer att räcka blev en del orolig och less !
Men färgen räckte men dock gick det inte att måla så täckande som jag hade tänkt.
Så efter att ha plockat ned allt för hade räknat med att ett varv räcker och att det endast skulle behövas bättras på fläckvis så började jag läsa på burken ja klart färgen inte räcker om den ska räcka till 7-10 kvadrat..
Rummet är ca 6 men hon på k ruta sa att färgen räcker till 15 kvadrat så ja det räckte inte !!
Nå väl i morse så var jag ändå inte nöjd med nyansen när man fotar blir det mörkblått fast egentligen är det mörk turkos så jag åkte på coop och köpte en ny kulör ! Får se om den blir super ; )
Köpte en liknande färg som vi hade i hallen i trean den älskade jag och tänkte nu göra den lite mörkare men ja det passade inte mig i smaken så ikväll när b har somnat är det dags att ta fram penseln och måla två varv till oj jobbigt har bara stor hallen kvar också ;)
 
Den är mera mot grönt :)
 

LINDEX

Oops jag råkades nästan men väntar till efter kalaset, allt önskas i 86 förutom dom blå byxorna med vitt dom i 80 ;)
 
 

Måndag

I går när vi gick och la oss kunde jag inte hålla mig utan plockade upp en sovandes Bella och la hon mellan oss, både jag och micke gossade direkt med våran sovandes skatt <3 hihi
Hon sover super bra i sin resesäng och somnar även där för natten får se om jag plockar upp hon i natt igen men somna för natten får hon då göra i den sängen ;) Är ju lite tomt utan både Bella och Micke i sängen nu när han är i Kiruna..
 
Idag har vi sovit till nio och sen har vi plockat lite här hemma, jag har tagit bort listerna i lill hallen som jag ska måla i kväll när hjärtat har somnat för natten får se hur resultatet blir :) Super tror jag !
Till helgen ska vi fixa stor hallen.
 
Sen idag har Mia och Ebba varit förbi på en snabbvisit himla trevlig, lite längre nästa gång kanske ? ;)
 
Just nu pn Bella och jag tittar på tv :)
Imorgon ska vi umgås med Madde och Tindra och sen ska jag lossa listerna i stor hallen.
 
Jag blev super sugen på att se SATC idag så madde ska ta hit min box så jag kan nöta lite och sen vart jag sugen på Titanice åh så bra får se om jag ser den ikväll efter jag har målat ja om det inte blir så sent.
 
Jag måste börja baka till veckan det är mindre en två veckor kvar till ettårs kalaset usch tiden har gått super fort min snutt är snart ett år :) <3
 
Nå ska kika lite runt på internet nu.
PUSS !
 

Söndag

Igår var vi till Happis igen golvköp stog på schemat vi lämnade av Bella hos Mamma och Kurt och styrde sen iväg ovant att vara utan henne när vi far bort så både jag och Micke ville först ha med hon men slutade sen att vara så ego och lät hon vara i Risön ;)
Vi poppade musik i bilen haha som förr.
Nå väl en himla massa golv köpte vi och några lampor och en massa annat så hela bilen var fullproppad :)
Men nu har vi golv till renoveringen endast golv till köket som fattas.
 
Vi åt middag hos mamma och sen åkte vi hem och fixade lite innan det blev en tidig kväll.
 
 

Lördag

I lördags hade vi middag här hemma med Elin och Fredrik vi lagade rullader klyftpotatis fetaost sallad och sen gjorde jag en cheesecake med maraboue till efterrätt dom var här till Elva tiden innan dom styrde kosan hem :)
Super trevligt !
Nästa gång är det deras tur att bjuda så vi får se när det blir :)
 
 

Happis dag

I fredags blev det en hel dag grann kommunen vi var och köpte vinter skor åt Bella en lång sväng på Ikea , köpte golv och tapeter till hallen som renoveras nästa helg och sen handlade vi en resesäng till Bella och ja lite smått och gott.

Timmarna rusade iväg och till slut åkte vi hem utan att ha hunnit med allt. Men vi ska dit i morgon igen ;) haha
K ruta hade så bra pris på golv så vi passar på att köpa till dom andra två sovrummet ( vårat o kontoret ) och sen ska vi glida in i dom andra affärerna som vi missade :)
Bella ska nog vara hos mormor medans vi är bort ;) har aldrig åkt från kommunen när vi har haft barnvakt men någon gång ska väl bli den första. Tycker inte att ha med sig b är något problem när vi är och rantar men hade tänkt få tryckt in lite mer grejer i bilen men får se hon kommer säkert med ;) Hihi Bella har sovit sin första natt i egen säng helt utan problem hon somnade åtta fick välling halv sju på morgonen somnade om direkt och vaknade klockan åtta helt galet att hon sov en hel natt utan protest . Hittills i natt har hon då sovit i tre timmar ;) kommer bli himla tomt när m jobbar borta fast det är bara två veckor kvar :)<3 Det funkar super i resesängen så spjälsängen monterade vi ner idag, fast hon kastar sig i resesängen så får hon inte ont vilket super ! Bra köp :)
Nå väl dags att sova Natti !

It´s sucks

Alltså hallo !! Kan dom sluta upp med att lägga ned alla serier ! Jag såg sista gossip girl avsnittet förr förra veckan och det var super bra och nu i förra veckan när alla serier har kommit igen ( och vissa kommer nästa vecka ) så började jag leta efter när gossip ska börja insåg först efter ett tag att det kommer inte alls igen... SUGER ! Så ni i usa sluta upp med detta tack ;) Nu har jag bara kvar : Hart of dixie Greys anatomy SoA 90210 Cougar town Private practice Lite lite i min smak..

Onsdag

 
Idag var det planerat att carro och carre skulle komma hit och umgås dom skulle komma på kalaset men carro ville inte smitta Bella SNÄLL TJEJ <3 så dom kom idag i stället :)
Även Hanna och Ludde kom hit ! :) Så vi har varit halva gamla silja gänget plus barnen då och jyrat på i några timmar åh så kul att vara med sina underbara vänner <3
Lite ovant för när man jobbade på silja så blev vi ju som en familj alla blev ens närmsta vänner och förutom carro och elin och Emmelie och Madde på senare tid så är det just silja gänget som har varit mina närmsta vänner och vad ovant när jag slutade jobba för över ett ÅR SEDAN att inte varje dag träffa sina närmsta vänner som vet hur man mår vad man tänker och hur man fungerar utan att ens behöva fråga, åh vad lyckliga och lätt vi hade det på silja man behövde inte ens träffa varandra på fritiden eftersom att man träffades umgick och pratade i massor på jobbet ! Ja man fick sin dagliga dos av skvaller djupa prat sex skämt och närhet bara att gå igenom dörrarna där ! Silja är inte en vanlig arbetsplats och nu när det är slut nu finns det verkligen inte något mera förutom typ sju personer som ännu jobbar i kalix känns det helt fel..
Fast jag är mamma ledig har jag bara behövt åka dit för att träffa alla ens närmsta vänner fått prata av sig och jyra på fast jag endast har träffat alla dom ett få tal gånger under det närmsta året så märker man inte ens att det har gått så lång tid allt är precis som vanligt fast ja alla är arbetslösa två har fått barn man har flyttat skaffat kille varit med om tusentals saker men ändå när vi träffas " nästan " alla så är det precis som vanligt och ja det är underbart <3 Sån vänskap och relationer värdesätter jag högt :)
Åh det är så kul att Hanna också har fått smått nu så en av alla har ett mindre barn som också är en mamma plus jossan dom som är en gammel mamma ;) haha det kommer jag få äta upp !
Nej men är så glad att jag fick jobb på silja och fick lära känna alla " idioter " som man tyckte i början och att alla utvecklade man senare en fin och nära relation till :)
Det ska visst bli en fest för Carre och då ska dom flesta komma och gud vad jag längtar ! Det ska bli himla kul.
 
 
Ja det är desamma med Elin och Carro vi har varit vänner i år fast vi inte alltid träffas och pratas så är vi ändå så himla nära vänner och känner varandra och litar på varandra till etthundra !
Himla lycklig är jag att ha en så stor vänskara som är ens närmsta och inte dömmer en för något ni är guldvärda allihop <3
 
Nej nu ska jag krypa ned bredvid sessan och läsa ut femtio nyanser av honom !
PUSS !

Mamma träff & Bebis bus rädd Bella

B badar innan träffen
 
 
Igår var det mamma träff på kärleksstigen galet mycket barn alltså vi var 6 mammor med barn :)
Trevlig hade jag och dagen till ära hade jag bakat kladdkaka och jordgubbpaj mums !
Mammorna var här i ca tre timmar ungefär kul att träffas och utbyta ider och tankar och ja ha någon med barn att bolla erfarenheter med : )
 
Elin var förbi en snabbis innan alla kom och sa hej och lånade mitt eluttag Ja utnyttjad blir man alltid ;) haha !
 
 
Nå väl Bella har kommit i en rädd period grinar för ingenting så fort något låter högt som hon är ovan med så grinar hon när folk tittar osv ja lite mesig har hon blivit fast det är väl den där rädd för okända perioden hon är i.
Lite ovant när hon annars skiter i allt ovant och nu gråter hejt vilt för minsta lilla petar ett annat barn på hon så gråter hon hehe men ja det går över har hållt på i en vecka nu sen på något tag blir hon väl sitt normala tuffa jag ;)
Kan ju bara bli liite jobbigt när 4 barn leker plus hon som då endast törs vara i famnen. Nå hon är underbar fast hon är lite töntig för tillfället.
 
Hon blir även rädd för allt Silver skäller åt för om han skäller mycket så vet hon att det är en fara och då blir hon rädd och gråter lillhjärtat då <3 Jag är inte alls van att hon gråter så ja det är annorlunda.
Dammsugan är farlig silvers zuzupets ytterdörren folk på strandpromenaden ja allt så får silver att skälla högt ;)
 
Men det är ju så allt kommer och går i perioder så tidigare då hon var i denna period så gick det över på två veckor då var hon bara mammig utan gråt nu gråter hon också och då blir ju jag överbeskyddande plockar upp och tröstar inte klarar mamma hjärtat att ha en gråtande Bella : /
 
Återkommer hur räddheten utvecklas och ja försvinner eller så- :)
 
Garvar ännu åt när Hanna berättade när dom tävlade i solsidan ( som vi ännu inte har börjat se ) att mitt barn kan det och det åh ja mitt barn kan äta tacos ( när ungen plockade upp köttfärs från golvet och åt ) dog lite åt det fy vad kul det var haha ! Ja ni som har sett det irl har väl garvat åt det länge :)
 

Livet i revyn

Ni vet när man ligger där och dör då har jag hittat låten till min livet passerar i revyn :
 
 
No more tears, my heart is dry
I don't laugh and I don't cry
I don't think  about you all the time
But when I do I wonder why

You have to go out  of my door
And leave just like you did before
I know I said that I was  sure
But rich men can't imagine poor.

One day baby, we'll be old
Oh  baby, we'll be old
And think of all the stories that we could have told

Little me and little you
Kept doing all the things they do
They never  really think it through
Like I can never think you're true

Here I go  again the blame
The guilt, the pain, the hurt, the shame
The founding  fathers of our plane
That's stuck in heavy clouds of rain.

One day  baby, we'll be old
Oh baby, we'll be old
And think of all the stories that  we could have told.
Men hur normalt är det då att fundera på låten till när man dör HAHAHA

Karaffer

Loppis fynd 145kr kommer passa utmärkt i seketärn i vardagsrummet självklart med någon droppe wiskhy ( stavning ) i sig : )
 
 

Ställa sig upp

Stolt tjej <3
 
 
Jaha nu kan hon stå upp i spjälsängen också...
Idag under mamma träffen när b skulle vila så kikade jag i kameran att hon stog upp ! Lite panik fick jag eftersom att hon aldrig har ställt sig i spjälsängen och detta var fjärde gången som hon reste sig upp på egenhand..
Så jag gick dit la ned hon och någon sekund senare stog hon igen så det var lika att ta upp hon.
Spjälsängens sida var nere lite lägre så mitt på magen var kanten av sängen samt att Bella inte kan sätta sig ned själv när hon står upp så antigen släpper hon taget, eller kastar sig bakåt och någon enstaka gång har hon dunsat ned på rumpan så jag vill då inte riskera något skallbrott när hon flyger bak i sängen :/
 
Nå hon kastar sig ännu som ett tok så under dagen då hon sover i spjälsängen slår hon i skallen minst två gånger per dag..
Vi har funderat på att köpa tjocka höga spjälsängsskydd men jag har i stället bestämt mig för att köpa en resesäng denna är ju mjukare finns endast stolparna som kan göra ont samt att vi har tänkt köpa en till framtida besök hos folk. Så det blir en resesäng i stället, ni som har en visst är dom lika höga som en spjälsäng ??
 
Bellas kusin var ju en liten ligist som liten och klättrade ur spjälsängen innan hon var ett år så jag hoppas att B inte tar efter samma fasoner nu när hon har börjat resa sig, usch och nej farligt ! Men förhoppningsvis när hon börjar resa sig mera så lär hon sig att man även sätter sig och inte kastar sig bakåt i alla fall tills vi har en ny säng och det inte blir lika hårt om / när hon slår i huvudet :/
 
Men fick himla dåligt med tips på hur vi ska göra med kastarn någon annan som har något ? Eller är det som jag tänkter smartast att köpa en resesäng ??
 
Kommentera gärna :)
 
 
BTW ni som tycker att jag är hamig :
Så här ser B ut i huvudet efter nästan varje sovning röda märken från när hon kastar in sig i spjälorna..
Dock är det " bättre " att hon sover i den sängen under sina fyra sovningar på dagen eftersom att ur våran säng så drar hon sig över kanten på fem sekunder.. Men ja inte kul att ha röda märken i huvudet stackarn :/
 
 
 
 

Måndag

Måndag igen då :) i natt har jag äntligen sovit bra hela helgen har vi sovit typ fem timmar per natt för att vi har natt suddat så igår tittade jag på senaste greys och cougar town och somnade sen i tid :)

Idag har vi umgåtts med Hanna och Ludde sen har vi varit på en prommis och även kollat in fyndis och gks köpte några fynd och massa godis !:)

I morgon blir det mamma träff här på Kärleksstigen :)

Nå ska se lite tv t
ills b har somnat sen går jag och lägger mig är helt slut och har något ont i huvudet :(

Prommis

I torsdags var jag på en prommis med Carre jag fick ihop 1.30 min himla härligt var det :) Men gode träningsvärk jag hade dagen där på ! Haha otränad ;)

Lördag

Hoho Idag har vi haft besök av tant Elin samt har Mickes farmor och farfar varit förbi på ett snabb kalas :) Sedan har vi haft middag med Björn och Jenny och vid åtta tiden åkte jag och Jenny och bowlade med hennes happis tjejer :) Trevlig självklart vann jag ;) hehe ! Nå nu sitter vi mest och surrar och lyssnar på lite musik :) Imorgon står kalas på agendan och sen får vi väl se vad mer för kul vi hittar på :) PUSS !

kasta sig

Ja det gick ju bra i två timmar har hon sovit i spjälsängen och två gånger har hon slagit huvudet i ribborna helt galet hur hon kastar sig när hon sover så nu la vi hon i vår säng igen stackare lär ju bli helt blå :( Nå vi får köpa en rese säng som hon får sova i för hon ligger ju inte still för fem öre när hon sover. Någon som har något tips för det verkar inte vara något problem att ha hon i egen säng endast att hon kastar sig åt sidorna så hon slår sig så mycket :/

Bvc och Mamma träff

En sprängfylld dag b vaknade vid nio tiden och då var det upp och fixa lite i huset typ plocka som vanligt.
Sedan hade vi tid på bvc var där i typ en timme innan jag tog bilen till Ica och hämtade H&M paketet och efter det åkte vi på mamma träff hos Jenny det var länge sedan sist så super trevlig att träffas.
Efter träffen speedade jag in på Team och bytte pappa Mickes julklapp snäll jag är som köper för småa kläder ;) Nå väl det fanns kvar i rätt storlek så nu blir han nog nöjd <3 har förövrigt en present åt honom när han kommer hem go som jag är ; )
 
Efter team var det hem och lägga b hon hade inte vilat på fyra timmar så hon var en del trött och drog en sovning på 1h30m innan jag slog av spelaren till barnvakten och då vaknade hon.
Sen har vi busat krypt och gått med gåvagnen och nu sussar hon sött i storsängen, ska föra över lite Hart of dixie till usbn och gå och lägga med bredvid hon och snoosa lite.
 
Phu är super färdig idag men något avsnitt hinner jag med tills hjärnarn lägger av :)
 
Imorgon vankas det morgon prommis med bästa Carre och sen ska vi till brekka och hälsa på hos Hanna och Ludde ! :) Sen kommer pappa Micke hem !
 
Puss o go natt !
 
 
Det var ju någon typ av nostalgi tripp med preggo bilder och blondin Anne-Lie är egentligen skulle jag lägga upp en bild på mig och Carre men hamnade i nostalgi träsket ;) Nåväl blev ju nu självklart super sugen på att bli blondin igen HAHA men ska nog hålla mig fast ser ju mer porrig ut som blondin eller så beror det på att jag vägde typ 50kg och hade 158 slingor löshår i skallen och var två år yngre ja det kan ju bero på det också ; )
 
För er som inte förstog så är jag preggo på alla bilder med brunt hår ; ) så rund är jag inte hehe !
 
 
 

Loréal preference wild ombre

Någon som har testad Loréals nya hårfärg wild ombre ?
Ett kit med allt du behöver för att göra en ombre..
Åh såg reklamen och blev såld ( som vanligt då ) har varit sugen på en ombre länge eller ljusbrunt hår med blonda slingor men nu när jag såg reklamen blev jag hel såld så måste springa in på coop i morgon och se om denna finns och mixtra lite med håret tror faktiskt att den är bra ska finnas till olika nyanser.
 
Någon som har testat och har ett utlåtande ?
Elin du vet att du fixar detta på mig, tack på förhand <3

New to mama


H&M barn

Drog iväg ett litet paket i förra veckan ;)
 
 
 

Bella 11 månader

 
I fredags blev hon elva månader jag dör typ på en månad blir det ett års kalas ! SHIT
Jag kan inte fatta att det är snart ett år sedan denna underbara tjej kom till världen och snart två år sedan vi började jobba på att få en Bebis som sedan blev till vår underbara tjej <3
 
Snooki har växt som bara den under den senaste månaden hon har blivit mer stor tjej i sättet och har börjat prata och promenera mycket.
Hon gör något nytt varje dag känns det som så det är bara att hänga med i svängarna idag tillexempel har hon tagit sina första kryp steg ( har det på film ) samt har hon gått med gåvagnen själv ( var tvungen prova efter mamma träffen ) jisses det går undan.
Jag tror hon kommer gå snart hon är så stadig när hon går i händerna så när hon väl vågar gå själv så fort man börjar släppa hon så börjar hon vajja men när hon väl kan det så kommer det vara mycket fart i tok ungen <3
Hon har blivit en riktigt pappa tjej och så fort hon vaknar på morgonen så vänder hon sig i sängen och säger pappa :) När Micke går från hon så börjar hon gråta ( om hon blir själv med mig TASKIGT )
 
Hon har 74-80 i kläder vi har bara köpt 80-86 nu och ja det är stort 86 blir senare i vinter men 80 har hon nu fast det sitter pösigt :) Skor ska vi köpa i veckan så återkommer med storlek.
 
Åh att vara mamma till B är helt underbart, hon bajsar tre gånger per dag och äter välling 10.00 lunch 13.00 mellis 15.00 middag 17.00 Gröt 19.00 Välling 21.00 och ibland välling mellan 05.00-08.00 så hon har börjat skippa ett mellis varje dag det har hon gjort dom senaste veckorna och ibland äter hon bara lunch och middag så hon har börjat äta mer och stå sig längre :) Men ja man får inte skippa hennes tre vällingflaskor då matvägrar hon totalt ;) Bestämd tjej !
Ibland sover hon från 20.00 el 21.00 till 08.00-09.00 alltså tolv timmar utan mat och ibland tar hon en flaska runt 05.00-07.00 så det är ungefär halva veckan hon sover hela natten i ett och andra halvan inte det beror på hur bra gröt hon har ätit vanligtvis nästan 2dl :)
Hon har slutat att dricka vatten på nätterna så nu blir det lång natt vila SKÖNT :)
 
I morgon ska hon få börja sova i egen säng på nätterna eftersom att hon härjar så när hon har somnat och  vaknar till så sätter hon sig upp och kastar sig åt sidorna eller tar tag i vårat skydd ( kuddar under bäddmadrassen ) och försöker ta sig över åh har flera gånger fångat hon i luften på väg ned för sängen så i morgon blir det att somna för natten i egen säng tror ej att det ska bli något större problem att få hon att sova där, men ja ovant för mig att sova själv i storsängen :/ Nåväl någon gång ska det ju också hända.
 
Ingen pott träning ska inte träna hon förens hon förstår vad kissnödig och bajsnödig verkligen betyder så typ 6-12 m bort.
Annars äter hon burkmat ingen lagadmat här inte och fullkornsvälling och gröt så där är ingenting förändrat :)
Hon har sovit för första gången en natt utan mig vid sin sida då hon sov hos mormor jag och Micke var i rummet bredvid men ändå, tänker inte lämna bort hon själv på ett tag alltså att sova borta själv under natten på dagtid är det inga större problem då hon kan vara med dom flesta utan problem tex i veckan var hon två h med min bror och det gick lysande men då har ju hon varit med andra av och till sen hon var typ fyra månader så där känner jag inget problem att " lämna bort hon " ja endast för natten då för sova hemma ska hon göra länge till  :)
 
Hon smaskar fika och gosaker ( ej flott typ godis och chips ) men ja bulla kakor grädde m.m av oss ofta ;) eller ja en smakbit då och då får hon ju unna sig ;D hehe
Himla snäll och go är B gråter nästan aldrig och ja hänger med på allt vi är lyckligt lottade <3
Att bli mamma var det bästa som har hänt mig lätt :)
 
Nå väl lite bvc grejer då
 
Tog tio månaders kontrollen idag och det gick bra hon kan ju inte resa sig och gå efter möbler ännu så det kollar dom nästa gång ( resa sig har hon ju bara gjort två gånger så det är på gång )
men allt annat klarade hon.
Hon växer bra och hade gått upp mindre en vad jag trodde men det kan ju bero på att hon var sjuk hela förra månaden också. Men hon följde ändå sin vikt kurva och allting så det såg bra ut : )
 
Längd  71cm
Vikt 8050 gram
Huvudmått 45.4 cm
 
Stor tjej <3
Detta var vid 11 månader och 4 dagar.
 
 

Lykthus

Jag har en liten kärlek till lykthus och när jag såg på instagram att brorsans flickvän hade ett fint var jag tvungen att fråga vart det kom i från hon visste tyvärr inte men gav mig ett eftersom att hon har två åh gulliga tjej <3
Tack så jätte mycket !
 
Jag köpte även ett svart hus från ica maxi har det sen tidigare i vitt :)
 
 

Fifty shades of grey

 
 

Grattis till oss

I fredags blev Micke 26 år gamal och i morgon fyller jag 22år ojoj gammel paret typ !
Nåväl har haft en karl som har varit 5 år äldre i några dagar och ja det känns helt ok ;)
Vi har firat tre dagar och ja gud vad vi har fikat !! :)
Vi bakade på torsdagen och på fredagen kom dom första gästerna så varje dag har vi haft ett tio tal personer på besök men otur nog lyckas alla alltid passa på att komma samtidigt det blir så svårt att hinna umgås och jyra med alla nog mycket men vi har löst det riktigt bra :)
 
Bella har halv sov strejkat på dagarna eftersom att hon är som sin mor en social råtta så vill hon ju självklart inte sova då vi har besök :) Så idag har jag börjat tjata in vanliga rutiner igen vi har varit lite slappa då hon har varit sjuk och ja efter thai men nu är det vanliga rutiner fem minuters metoden som gäller.
 
Himla trevlig har vi haft och tack för alla presenter fast det egentligen inte behövs då vi är vuxna nu ; ) i alla fall i ålder ! hihi
 
På fredagen hade vi middag med Björn och Jenny och det var super trevlig, Lördag blev det jyr med Elin och Fredrik där vi även har planerat in par middagar ; ) och igår var det Micke och Therese som  var här på besök ja alltså detta är våra par vänner :) Hehe alla andra kompisar och släkt har ju också varit !
 
Idag har jag varit till Tandis så brorsan var barnvakt åt B det hade gått super bra fast han var lite orolig att byta bajsblöja men B var en snäll tjej och bajsade då mamma kom hem :D hehe
Sedan har vi haft Hanna och Ludde på besök så vi har surrat på i flera timmar innan det blev middags tid himla trevligt :)
 
Nåväl ska gå och krypa ned bredvid prinsessan och slå igång Breaking dawn part 2 och somna i tid.
Min karl är i Kiruna och jobbar så vi är bara tjejerna och Silver ett tag framöver igen så tillbaka till dom vanliga rutinerna då :)
 
Förresten någon som inte har läst femtio nyanser av honom ?? köp den nu den är beroendeframkallande och super duper bra ! MASSVIS med sex ! OCH den kommer på bio snart dog lite då jag såg trailen längtar !
 
Puss !
 
 
 
 

Biskvier

 
Jag har fått så mycket beröm om våra biskvier som vi bakade till kalaset så har lovat att lägga ut receptet.
Halv lätta att göra men det tar tid och ja särskillt om man letar efter en sprits i en timme och sedan får veta att man har lånat ut den ja då blir det lite onödigt lång tid det tar.. Men here it come :
 
Ingredienser
 
Ca 50st ( receptet säger 30 men tänk på att dom " jäser " på bredden och höjden i ugnen så gör småa )
 
Botten
 
400 gram mandelmassa
2,5 dl strösocker
3 st äggvitor
 
Smörkräm
( detta är dubbelsats eftersom att en enkel räcker knappt till halva kakorna om ja man inte snålar men det gör man ju inte så med dessa mått räcker det bra till kakorna )
 
600 gram smör ( ej margarin )
5 dl florsocker
6 tsk vaniljsocker ( jag blandar även i ca 1 tsk marsanpulver )
6 st ägg gulor
4 msk kakao
 
Garnering
 
2-3st marabou choklad kakor
( köp hem extra eftersom att chokladen stelnar fort om man är ovan )
 
Gör så här :
 
ETT
 
Riv mandelmassan på ett rivjärn. Blanda den med sockret och äggvitorna. Vispa till en pösig smet med elvisp.
 
 
TVÅ
 
Spritsa ut smeten till släta runda kakor, ca en femkrona på bakplåtspapper på ugnsplåtar.
Låt dem stå på plåten ca 30 minuter i rumstemperatur.
 
TRE
 
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader, 15-20 minuter ( Tio i vår ugn ) grädda tills dom är gyllenbruna.
Låt dem kallna på plåten.
 
FYRA
 
Fyllning: Rör matfettet med flor- och vaniljsockret till en pösig smet med elvisp.
Tillsätt äggulorna, en i taget.
Smaksätt med kakaon
Bred krämen på kakornas undersida. ( Alltså vänd kakorna på plåten så ovansidan hamnar under ,degen i mitten på kakorna kan fastna lite i bakplåtspappret så tag lös med en tunn kniv eller typ en tårtspade lossnar fyllningen så stoppa bara tillbaka den i kakan )
Stoppa hur mycket fyllning ni vill ju er desto godare ;)
 
Ställ kakorna i kylen (30 minuter) eller i frysen (15 minuter) så att smörkrämen stelnar eller stoppa ut dom i minusgrader same shit !
 
FEM
 
Stress momentet ! ( Tänk på att smörkrämen skall vara riktigt hård och tag bara ut en plåt åt gången eftersom att chokladen stelnar fort var gärna två som hjälps åt )
 
Garnering: Smält chokladen i vattenbad När den är smält tag bort från plattn och jobba fort  Doppa krämsidan i choklad en eller två gånger, Låt chokladen stelna mellan gångerna detta är beroende på hur snyggt det blev.
Använd en tång och kläm fast kakan med och doppa ned i tallriken med choklad detta gjorde vi och det var smidigt.
 
Ut och kyl kakorna direkt igen så chokladen stelnar typ i fem minuter packa sedan dom antingen in i frysen i 3 månader eller i kylen ca 7dagar.
 
Njut : )
 
Vi använde oss av både vit choklad och mörk choklad mums ! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyår Tjugohundratolv

Det nya året firade vi in här hemma på kärleksstigen vi hade en trevlig middag och en massa surr :)
Vi började med att äta middag vid fem tiden förrätten brände jag så den struntade vi i och sedan blev det oxfilé potatis och fetaost sallad och bea till det, Bella var hemma och somnade vid halv åtta för kvällen och vaknade inte förens morgonen där på :) Hon brydde sig inte alls om raketerna utan sussade sött i sängen : )
 
Jag var chaffis en sväng på kvällen och drack sedan två cider innan det var " nog " för min smak tycker inte att man ska dricka när man har barnet/n hemma och aldrig då dom är vakna nog väntar jag tills hon har somnat " mina åsikter kommer nog från att jag är uppväxt med två föräldrar som i princip aldrig har druckit och aldrig då vi har varit hemma så jag har inga barndoms minnen av fulla föräldrar och tänker att Bella ska ha det på samma sätt " :)
 
Så två cider räckte bra för mig vi spelade lite spel och vid tolv tittade vi på raketerna och började sedan göra oss i ordning för sängen vid ett tiden då dom andra gick och raggade på krogen :) Himla trevlig hade jag tack alla inblandade ! : )
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New shoes

499kr från Skopunkten

New in


Nya leksaker

Det blev lite nya leksaker till Bella när vi var i Luleå : )
 
 

Ugglor och elefanter


New in to Bella

Lite kläder från Thai och från Luleå svängen :)
 
Klänning från Thai 20kr
Klänning från Thai 20kr Morgonrock i siden från Thai 35kr
T-shirts från Thai 25kr
Mössa fodrad 89kr från G&KS
3-Pack halkstrumpor 20kr, Mockasiner 15kr, Halkstrumpbyxor 15kr från Dollar store på rea.
Klänning 99kr från Åhlens
Tröja rosa 79kr H&M, Grå tröja 39kr från Åhlens rea, Rosa tröja 39kr från Cubus rea
Bodys 39kr st från Cubus rea
 
 

Baka baka liten kaka

Helt galet har stått vid spisen sen ett tiden idag har endast suttit ned i ca trettio minuter.
Uhh jobbigt att fylla år men ja nu är det dags att stoppa på chokladen på biskvierna och sedan ska vi göra tårtor i morgon, kul att det är en månad kvar tills nästa kalas ; ) hihi
 
Nå väl alla som känner sig manade att komma och fika och dricka kaffe är välkommen på lördag 05.01.2013
Eller ja så klart dom folk jag känner och inte er alla andra 500 pers som brukar sitta och uggla här  ; )
 
Plikten kallar till spisen !
Får skriva mer i morgon ska dra lite kvalitets tid men karl min sen för ja på måndag börjar han jobba igen  :/ vet ej ännu om han sticker till kiruna eller förhoppningsvis blir hemma ! Är lite van att ha han hemma när han har varit det i fem hela veckor, fast ja det klagar varker jag eller Bella på annars har han endast varit hemma 5 veckor under dom senaste 11 månaderna och då är det 3 pappa veckor och resten har han sovit och jobbat i Kalix annars har det varit Piteå och Kiruna som har varit, insåg i helgen att Micke har nog jobbat borta 3år av dom snart fyra åren vi har varit tillsammans och då har han varit och besökt anstalten där också så hemma i Kalix kan han ha varit tre-fem månader max ! Så ja det har varit skönt att ha han hemma på dom två senaste åren så är det i år han har varit hemma förra året 2011 var han nog aldrig hemma förutom när han då hade sina lediga dagar : )
Åh ja man ska inte grubbla på det för mycket för då blir det bara jobbigt jag är ju van att vara hemma själv så det fungerar : ) Men ska bli tråk om han ska till Kiruna igen men ja det får vi veta i morgon :) Min duktiga karl <3
 
Men ja spisen var det ja..
Puss !

Thai kläder

Detta shoppade jag åt mig själv i Thailand plus två navel smycken : )
Väska 200kr
Äntligen fick jag tag i min efter längtade ryggsäck  150kr
Linnen  20kr st
Väska 20kr
Magtröja 20kr Linnen 36kr
Lila linne 20kr, Gult linne 36kr
Klänning 50kr
Halsband 20kr st
Armband 5st för 50kr
Ringar 20kr st
Klockor 20kr st
Solglasögon 20kr st
Drömfångare 20kr st
Toppar 20kr st
Klänning 50kr
Shorts 20kr
Linne 20kr
 
Navelsmyckerna kostade 35kr st.
Alltså fatta hur billigt allting är i Thailand ja det är helt galet ett par converse får man för ca 200 svenska kronor denna gång köpte jag inga eftersom att jag bara har 7 par just nu 3st äkta :)
Nå väl betalade ungefär en tjuga för allting ;) haha ! Jag delade allt på fem för att få någolunda rätt pris vissa delar på fyra men jag tog på fem : ) Så vill man handla billigt är Thailand dit man skall resa ! : )
 
 
 
 
 
 

Bellas julklappar

Detta är vad b har fått i julklapp plus en massa pengar :)
Tack alla för dom jätte fina gåvorna<3
 
 
 
 
 
 

Shopping dag

Bella nya saker ;)
 </di Phu vilken dag har varit i Luleå i nästan åtta timmar och handlat har vi gjort. Hela bilen var proppad haha. Just nu sitter jag och latar mig i soffan och tittar lite på tv ska snart gå och krypa ned bredvid prinsessan :) Visar vad vi har shoppat i morgon :) Puss och goo

Thailand 2012

 
Fredag 07/12 :
Vi åkte hem i från vid tio tiden och fick även med oss Danne på resan, när vi vaknade på morgonen så kollade jag om det hade kommit några billiga resor och ja det hade det så vi ringde till Danne och han bokade en resa 15minuter innan vi skulle åka från Kalix. Haha vågat !
På flygplatsen käkade vi lite och bordade planet i tid men ja dom hade missat att tanka planet så vi fick sitta i planet i 2´20 innan vi fick lämna gaten, något irriterande i stället hade dom kunnat låta oss sitta på flygplatsen en i ett plan utan luft men ja det gick ju bra men restiden blev ju 14h i stället för 12.
 
Jag hade oroat mig lite för att flyga med Bella men det gick super bra lite grin då och då men det var mest för att hon somnade så där 4h senare en vanligt för natten och sov bara två timmar innan det var dags för landning 02.00 och då alltså 07.00.
 
Vi åkte med bussen vid 09.00 till hotellet och fick våra rum på en gång två stora fina lägenheter med badkar dusch kök och en balkong som man kunde dansa vals på. Och en dörr emellan så vi tog oss in till dom andra.
Danne bokade in sig på en rums uthyrning bredvid vårt hotell.
Första dagen gick bra Bella vände dygnet direkt och somnade vid 21.00 Thai tid
Vi var ut och åt badade lite och kastade oss i säng tidigt :)
 
 
Lördag 08/12 :
 

Bella sov för fösta gången någonsin hela natten igen hon somnade vid 21.00 och vaknade vid 09.00 sp 12h drog hon iväg innan det var dags för välling,
hon väckte oss med att krypa upp på sängbordet ;)
Vi gick och åt hotell frukosten som var helt okej massvis att välja mellan och bra mat :)
Sedan blev det pool häng lunch och vid 17.00 kom vi på att åka till Phuket town på marknaden så jag Micke Danne och Bella tog en taxi till Phuket town resan
brukar ta ca 20 minuter men tog över en timme så ja ni kan gissa att det var mycket trafik !
Vi shoppade lite och sedan åkte vi hem efter två timmar.
 

Söndag 9/12 - Fredag 14/12 :

Samma visa ungefär varje dag, Bella blev sjuk på söndag kväll och jag och Micke stannade inne med hon på rummet i en och en halv dag, vi bytte av varandra med att kunna gå ut en sväng i solen, Efter att ha pratat med doktorn fick vi klar tecken att det går att gå ut fast hon hade runt 40 grader i feber i alla fall korta stunder så hon fick doppa sig i poolen andra sjuka dagen samt komma med när vi åt middag. Efter tre fulla dagar med feber så började tempen gå ned till det normala igen dock rann det bara snor och hon var hostig. Vi gick på apoteket och fick någon super medecin mot näs rinnandet så hon kunde andas på nätterna en natt var vi vaken med hon til halv sex på morgonen :/ lill hjärtat När hon var snorig och hostig så var det helt okej att vara ute och ja men såg ju om hon blev sämre men inte det.

Vi shoppade pressade vid poolen ( ungefär två timmar per dag solade vi ) och badade i massor Bella vart sämre på att äta när hon var sjuk så vi jobbade på för att få i hon mat en favvo var att Maria matade henne. Vi käkade Thai mat <3 irriterade thaisar med vårt prutande och njöt ! Bella sov super hela tiden somnade vid åtta nio och sov till halv tio på morgonen. vi vuxna satt och hängde på balkongerna till elva- ett tiden och hade det trevligt :)

 
Lördag 15/12 - Tisdag 18/12 :

Solade och badade vid poolen som vanligt när Bella tog sin nap tog vi oss en promenad längs stranden (: guuud så härligt ! Badade i havet och Bella fick ta sitt första dopp i havet Hon älskade det <3 smaskade på läpparna eftersom att dom blev salta och goda :) Mums ! Efter prommisen blev det lunch och middag och sedan så klart shopping !

Samma visa varje dag Pool häng från morgon vid Bellas nap tog vi en promenad längs stranden gick och åt lunch och sedan gjorde oss klara för middag och shopping turer. På kvällen när barnen sov hängde vi på balkongerna eller turades om att gå ut och shoppa, få massage, måla naglarna :) Jag och Maria kutade ut på missions nästan varje kväll :)

 
 

Onsdag 19/12 - Fredag 21/12

Bada bada sola sola den sista veckan umgick jag och Micke med Krister och Eva från Piteå två stycken som vi träffade på planet som även bodde på samma hotell som oss, vi hängde och jyrade med dom vid poolen och solade upp åt tre timmar så Bella han ta två naps i vagnen vid pool sidan. På kvällen kollade vi efter en tatuerings tid åt mig och jag bokade in mig, Micke hade redan bokat sin tatuering :) Som vanligt ut och äta och shoppa, vi åt själv hela sista veckan eftersom att det andra gänget hade åkt på matförgiftning och ville inte äta thai mat något mera, så det blev mer att vi gick och dom gick själv : ) Men ja man sitter ju inte ihop så vi träffades alltid på hotellet sen på kvällen.

På torsdagen började Micke sin sittning på tatueringen som skulle ta 10.5h så från fyra tiden var han borta till efter klockan nio, inga problem där inte utan han gaddade sig och vi jyrade på :) På fredag kom Micke med till poolen men ja satt i skuggan i 30 minuter han ville ju se Bellas sist bad osv. Jag pressade på tills Bella ville ha lunch och gick då upp för att börja packa, när Bella tog sin nap tyckte jag att hon kändes varm ja mycket riktigt feber kom tillbaka... 38.7 i feber vilken lycka eftersom att gumman blir en mammatjej och jag skulle tatuera mig och Micke låg och hade påbörjat sin andra sittning på sin tatuering. Men det gick bra Bella fick vara med Maria medans jag hämtade mat åt mig och sedan var det inga problem att vara med Maria i ca 2h.

 

Efter våra tatueringar var det dags för en sen middag och sen speedade vi hem för att packa allt och kasta Bella i säng hon somnade åtta och då började vi packa, Jag fick sitta på väskorna för att få igenom dom men ja det gick : )

 

Lördag 22/12 :

 

Klockan ringde 01.30 dags att stiga upp och checka ut, Bussen hämtade oss 01.45 och vi hängde nästan tre timmar på flygplatsen Bellas feber låt i 41.2grader och jag blev orolig för flygturen.. Våra väskor vägde 27,3 och 24kg ;) Gilltigt är totalt 40kg. På utresan vägde dom 25 och 26kg ;) heheh jag gillar att packa ! Men på utresan så vägde Bellas mat över 12kg... Planen for 05.40 från Phuket och flygresan gick super bra av dom 11h i luften sov Bella 9 och hon var go och glad fast hennes höga feber : ) Vi landade vid 11.00 svensk tid och Mamma och Kurt plockade upp oss på flygplatsen.

Väl hemma träffade vi go Silver började packa upp och gick och la oss vid sex tiden ;)

 

Jag har haft en super bra resa och vädret har varit halv bra moln varje dag och dom två varmaste dagarna var Onsdag- Torsdag 19/12-20/12 annars har det kommit någon skur regn ja typ i 10 minuter var och varannan dag och varit halv mulet. Nästa resa till Thailand har vi tänkt ta senare eftersom att det är mycket roligare med strålande sol hela tiden, fast ja för Bella är det ju bättre med lite moln :) Men nästa års Thailands resa får bli i feb-mars. Bella blev homies med många som jobbade på hotellet så varje dag ville dom bära och goas med hon, sötungen våran <3 Hon lärde sig att vinka på komandon så när alla ropade på gatorna baby så bad vi hon vinka :) SÖTT ! Bella började dricka ur sugrör och drack watermelon cheake ( stavning ) varje dag mums !

Tack hjärtat för resan du är underbar och tack alla för kul sällskap <3

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Ställa sig själv

 
 
Förra söndagen när Bellas farmor var barnvakt medans vi jul handlade så när vi kom hem så stog Bella själv utan stöd i soffan och både jag och Micke blev lite chockade för ja det har hon inte kunnat utan att tippa i sidled efter ett tag, men ja all gå träning i Thailand har gjort susen och gumman kan nu stå utan att man håller i hon fast ja det är ju så nytt så självklart står vi bakom för att fånga hon.

Och nyss så ställde hon sig upp helt själv, vi satt i soffan och mitt i allt tog hon tag i kanten och reste sig upp ! Duktig tjej ja så nu blir det vakta vakta vakta men ja det är ju kul att det händer någonting nytt :)

Hon är super duktig på att gå när man håller hon i händerna så ibland brukar jag bara hålla tag i tröjan och hon knatar på så lite bättre balans behöver hon så kan hon nog promenera själv snart !

Vår stora tjej <3

RSS 2.0