Marängtårta
Detta behövs
* Sockerkaks bottnar
75 g margarin eller smör
1 dl socker
1 ½ tsk bakpulver
4 äggulor
1 ½ dl vetemjöl
2 msk mjölk
Gör så här
Rör margarin/smör och socker till en jämn smet med elvisp. Tillsätt bakpulver. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör smeten porös.
Rör i mjölet och till sist mjölken.
Bred ut smeten antingen i en långpanna ca 20x35 cm eller 25x30 cm klädd med bakplåtspapper.
* Maräng bottnar
4 äggvitor
2 dl socker
Gör så här
Gör rent visparna. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa marängmassan några minuter.
Bred marängsmeten ovanpå smeten i långpannan/runda formarna.
Gräddning
Grädda tårtan mitt i ugnen i 150 grader i ca 45 minuter.
Låt tårtan kallna helt innan du tar loss den från pappret.
* Fyllning
3 dl grädde
Hallon ( efter egen mängd )
Gör så här
Vispa grädden till fyllningen och ta fram bären.
Dela tårtan på mitten. Flytta försiktigt den ena bottnen till ett fat.
Bred på grädden på bottnen och fördela bären.
Lägg på den andra bottnen (ta försiktigt loss den också).
Förvaring
Förvara tårtan i kylskåp. Tårtan bör ätas samma dag, annars sjunker den ihop en del och blir inte lika tjusig eftersom grädden i fyllningen gör att marängen i den understa bottnen smälter.
Smaklig måltid ; )
Sockerkaks smet
Utbredd i plåten.
Maräng smet
Maräng smet ovanför Sockerkaks smeten
Zorro var i farten ;)
Färdig att grädda..
Färdig från ugnen " när kakan ej är kladdig i mittan så är den klar "
Delad kaka
Grädden vispas
Hallonen i grädden " det går bra att bara strö över dom på kakan också "
Smetat på kakan ( sen är det bara att lyfta över den andra delen )
Resultatet ser ni högst upp
ps det är bilder från två olika bakningar.. ;)