Hjärtat

Lilla my <3

Snabb tjej

Bra att jag har missat att blogg.se äntligen har fixat en app för android telefoner ! nu borde det bli lättare att blogga från telefonen och jag slipper logga in via telefonens Internet. men jag borde verkligen bli bättre på att skriva från en dator..

Ny drog !

The Carrie diaries så sjukt bra serie jag nöter denna varje kväll !
Åh ladda ned om ni inte har sett den :)

Låångfredagen

Idag har jag först varit och morgontränat efter det tog jag en snabb dusch och sen gasade vi till Risön för att gå en sväng på isen och titta till alla som tävlade i pimplingen Bella sussade i vagnen och Silver började frysa så vi gick hem till mamma igen där satt vi och solade tills Bella vaknade då hon fick sitta i solen lite innan vi gick in med hon, hon är ännu snorig och hostig så ville inte sitta ute så länge.
 
Väl inne sydde jag lite kläder som hade några hål och fixade ett pannband åt Bella sen åt vi grillad korv till lunch och åkte hem för att förbereda middagen.
 
Elin och Fredrik kom hit vid halv fem vi åt grillad fläskfile och potatis i ugn karlarna drack lite till maten och vi lämnade dom i vardagsrummet medans jag fixade efterrätten sen har vi bara surrat på Bella somnade vid åtta och Elin och Fredrik åkte hem vid halv elva, vi har precis lagt oss i sängen bredvid hjärtat efter en super bra dag !
 
Nu lite serier och sen sova i morgon blir det övernattning i risön med middag och bastu :)
 
Jag är så glad efter ca två dagar utan nästan någon mat endast en och en halv välling har Bella börjat äta igen inte som vanligt men hon har ätit idag 06.00 190ml välling 09.30 190ml välling 12.30 5skedar 4 månaders mat burk ( haha vi var tvungen köpa 4m burkar för det ska vara lätt att få ned när hon har ont i halsen ) 4skedar plommon, 15.00 lite grillad korv 16.00 1 youghurt 18.00 1dl gröt, 20.00 150ml välling DUKTIG TJEJ !
 
Hon laddar upp så hon är fit for fight när Hugo kommer hem på söndag <3
 
 
 

Work out

Denna glada tjej väntade på mig i hallen när jag kom hem från gymmet idag hon skrek MAMMA och skrattade <3
 
 
Igår kväll blev det ett Ben och Axlar pass jag körde fort och fick 30min ben och 20min axlar :) Äntligen kunde jag köra ett helt benpass utan att ljumskarna spökade så då vågade jag öka på dom flesta övningarna som jag har viljat öka på dom senaste gångerna och det gick bra nu är det bara 10 ynka kilo kvar på benpressen så är jag i min gamla for innan jag blev gravid fast trettio kilo till när jag tränade som mest men är nöjd med att orka 80kg plus stångens vikt i benpressen wiho det går framåt :) Så jag hoppas att ljumskarna har börjat bli lite snällare ( haha jo tjena ) så jag kan ta mer en 120kg om ja två månader !

Träningen går verkligen framåt jag bygger mycket mer muskler nu för tiden men det beror väl på att jag flottar så mycket förut var jag anorektisk ( stavning ) så nu är det kul att musklerna börjar synas på övriga kroppen förutom magen och ben där det alltid har synats när jag har tränat.

Ska fota och lägga ut någon bild när jag tar mig tid..

Nå väl jag har hunnit tre pass i veckan vilket är skönt har inte tränat mage men det kan jag göra hemma om jag inte hinner på söndag, men annars har jag under dessa två månader som jag har gymmet hunnit med 25 pass tror jag det är och ja det känns lite men det är ju bättre en ingenting jag tar mig iväg då jag hinner det är inte lika lätt som förut men känns skönt att jag lyckas åtminstone tre gånger i veckan bara det blir mer bart ute så jag kan börja springa igen :) LÄNGTAR !

Idag har jag varit och tränat med Elin eller jag körde mitt och hon körde sitt, Biceps och bröst blev det och jag hade sjuk träningsvärk från axelpasset igår så vågade inte ta mina vanliga vikter i bröstpress eftersom att jag inte kände mig hundra lite kul när biff Elin jag brukar köra dubbla dina vikter HAHA stark tjej ! Fast då brukar jag körde två kilo till på bröstpress så jätte mycket skillnad är det inte eftersom att jag endast har tränat i två månader nu ;)

Nå väl jag har försökt att öka varannan vecka så man inte står och stampar på samma vikter och även byta ut lite övningar då och då så det inte bara blir samma :)

Någon som har något tips på någon bra sida med övningar ? :)

Onsdag

Igår var Elin hit och myste med Bella och ja mig ;) sen har vi bara fortsatt med sjukstugan Bella har ätit dåligt och varit dålig hela går dagen och natt har hon sovit dåligt och hostat hela natten stackars liten. :(

idag har Micke tapetserat i köket och sen har Danne varit förbi och även Jaana och sen fick vi middags gäst :) Bella har ätit dåligt sen igår kväll vi har knappt fått i hon något alls men nu mot kvällen har lite frukt och en halv välling innan natten gått ned febern slutade efter lunch så hoppas den är borta till i morgon :) peppar peppar !

Ikväll har vi bokat resan med Emelie och Dennis så i augusti åker vi :) jag längtar ! Nu lite film och sen sova tidigt :)

Rygg och mage

Igår körde jag ett morgon pass på nova 20minuter efter frukosten var jag där och tänkte köra ben men blev sugen på rygg när jag värmde upp så jag ändrad mig och körde rygg och triceps :) Härligt och bra pass !

Abstinens

Jag ska försöka ta mig iväg på gymmet i morgon idag har det inte gått med vår sjukLing som har krävt båda föräldrarnas uppmärksamhet hela dagen så får se om b mår bättre i morgon så jag hinner iväg en timma och träna benen och mage det skulle vara riktigt skönt annars får jag skjuta på det tills hon är bättre :)
Jag latade mig igår vilket jag ångrar idag hehe ;)

Puss !

Endast Hugo duger att pussas med nu för tiden <3

Sjuk tjej

Våran lilla tjej har blivit sjuk , vi har väntat på det och igår kväll började hon visa att febern är på ingång :( natt har hon sovit dåligt pappa har varit tvungen att stryka på magen så hon har kunnat sova så föräldrar är trötta idag , hon har haft upp till 39.8 i feber och den pendlar upp och ned under dagen har hon legat på gränsen till feber men lite hostig snorig och hängig hon har sovit av och till hela dagen och endast viljat sova på oss mysigt
Idag har hon endast levt på välling och mackor så får se om aptiten kommer tillbaka i morgon :)

Hoppas hon blir frisk snart så jobbet att se våran stjärna sjuk <3

Fredag och Lördag

Idag har jag och Emmelie kommit på att vi ska köpa ett stort hus och flytta ihop för vi är med varandra alltid förutom när vi sover ;) haha
 
Nåväl igår var det gym från morgonen sen kom Wallerström Duvmo hit på pizza lunch och surr trevlig Emma fick sin nya jacka av Bella och var super cool !
Vid fyra kommer Morinarna hit och vi gjorde friterad kyckling till middag super smarrigt ( lägger ut recept någon dag ) sen kollade vi resor och nu tror jag faktiskt att vi har bestämt hotell det blir i alla fall till Bulgarien två veckor i Juli och Augusti så skönt ! JAG LÄNGTAR
Sen åkte dom hem vid halv åtta då Bella däckade i sängen och sov 12 timmar i ett utan mat helt galet hon brukar sova 10h i ett varje natt och sen somna om 2-3 h så hon sover oftast till 08.00 på morgonen men ja ovant att hon sover i tolv timmar fast jag klagar då inte på tio timmar :)
 
Sen idag har vi fixat lite i Bellas rum och stoppat in vinglasen i vitrinhyllan och vid två gasade vi till Nyborg och listade i deras vardagsrum drack kaffe osv Emmelie började med middagen och jag gick på en 30mins prommis med Bella så hon fick sova samtidigt ringde jag Carro för lite surr <3
Sen blev det sen middag klockan 18.40 satt vi oss för att äta haha och direkt blev det coop gjord efterrätt vi har precis landat hemma och Bella däckade som vanligt i sängen och nu blir det film :)
 
Bella och Hugo har verkligen blivit kära i varandra hugo ska alltid gå och hålla Bella i ena handen när man går med henne sedan när hon sitter vill ha lyfta upp hon och bära samt pussas och goas dom hela tiden och ja busar i 200 !
Så sött idag har dom pussasts hela kvällen och båda gör värsta putläpparna så sött <3 Mamma hjärtat smälter en hel del ! <3 Go bebisar
 
Kärlek <3
 

Bröst och Biceps

Igår körde jag ett bra bröst och biceps pass och träningsvärken idag är ett faktum riktigt härligt ! :)
 
 
Förövrigt var det fullsmock på novas parkering så jag fick parkera längst bort på furuhed herre jag är van att nästintill stå vid dörren ;)
 
hoho var är gymmet ??

Tjocktarmspolyp

I går var vi till Sunderbyn för att göra en återkoll ang vad det var Bella hade fast i analöppningen mer om det i detta blogg inlägg ( länk )
 
Vi hade tid klockan halv tolv och fick komma in direkt det var Anna som även tog emot oss från kirurgavdelningen på akuten för nästan tre veckor sedan som även tog emot oss nu.
Vi pratade lite lätt om Bellas hälsa efter sist vi sågs och hon har varit pigg och frisk som en lärka.
Ialla fall hade dom kommit fram till att det var en polyp som Bella hade i sin tjocktarm och hon förklarade då vad det är och efter ett tag sa hon att den var GODARTAD jaha tänkte ja CANCER  då ! Men ja vi pratade vidare och hon kände på Bellas mage där inget kändes ovanligt och meddelade att vi ska få en remiss till barnläkarna som vi då ska träffa i sunderbyn inom någon vecka och dom och vi skall då komma fram till vad vi ska göra vidare.
 
Eftersom att en polyp inte är speciellt vanligt på barn och inte en polyp som var så här stor  ( ska faktiskt visa bild åt er ) samt att den låssnade så kan hon tänka sig att dom vill kolla så att det inte finns flera mer i hennes tarm får ja skulle det kunna finnas flera så kan det finnas risk för att dom kan utbildas till adenom /malignt ( cancer polyp vad jag förstår  ) och även att det finns risk att Bella kan få tarmvred.
Detta är ett sådan ovanligt fall och antagligen satt denna polyp så långt ned i tarmen just vid ändtarmsöppningen så Bella bajsade ut den och ja sedan lossnade den ju..
 
Vanligtvis brukar läkare skära bort dem och sedan bränna " såret " som blir.
Men ja gumman våran är ju speciell ;)
 
Så vi får se vad dom säger vid nästa besök, även en kontroll av tarmen är ju inte så lätt på en åttåring eftersom att ja rönten kan man ju glömma om hon inte skall vara sövd och en kamera upp i tarmen går ju inte heller så Anna spånade om att då kan hon tänka sig att vi får åkta till barnsjukhus som är mer van vid sådanna fall men ja det får vi ju se.
 
Annars var en annan spekulation att vi möjligvis får observera lite tills Bella blir större och sedan kan röntga eller så men ja vi får helt enkelt vänta ju och se hur det blir..
 
Jag har googlat en del om polyper och läste att det brukar ta flera år för dom att bli stora det är därför man inte hinner upptäcka elakartad cancer förens ja det kan vara försent eftersom att man oftast inte vet om att man har dessa ( när man är vuxen ) så det var ju lite coolt att Bellas var så här stor och har väl grott under ett års tid och ja att hon helt enkelt bajsade ut den haha.
 
Nåväl vad man typ kan kalla detta då en " klump " som ej har hunnit bildas till cancer  ( typ klump i förstadiet till cancer )  jag vet inte om det finns större risk att om hon skulle ha flera att dessa kan vara cancer eller ej utan det får vi fråga vid nästa besök och det finns inte heller någon garanti att hon har flera men det är ju bättre att kolla upp det.
Detta är också vanligt att det är ärfligt från en förälder eller liknande så jag har börjat spåna om att jag skulle vilja kolla upp min tarm haha så ja det får jag väl kontaka sjukhuset om.
 
Men som sagt detta är en ovanlig grej på barn så vi får väl se hur dom fortskrider detta :)
Men just nu känns det lugnt vi skulle observera så det inte kommer ut någon till ( om det finns mera ) samt skulle Bella få ont i magen eller ont och hängig och man inte kan se vad det är så ska vi blåsa akut till Sunderbyn eftersom att det då kan finnas risk för tarmvred men ja det är ju inte heller någon garanti så det är inget jag oroar mig för direkt :)
Samt blodig avföring m.m som kan vara täcken på en brusten polyp.
 
Detta skrivs om polyp :
 
Tjocktarmspolyper är avrundade utväxter från slemhinnan som växer in i tjocktarmens hålrum. Man kan ha en ensam polyp, men man kan också ha flera på samma gång och de kan ha olika storlek och utseende.
 
Så skönt att veta vad det är och att det hittills är helt ofarligt  ! <3
Så nu får vi vänta på nästa kallelse.
 
Nå här är Bellas polyp när den var ute, inga rump bilder här inte ;)
En stor polyp Mammas lill tjej <3
 
 
 
 

Bella målar

I veckan har Bella målat sin första teckning hon var super duktig ;) Hade alla fyra kritorna i handen samtidigt hihi !
Sen har vi köpt en målartavla ni vet en sån man målar med typ en metallpenna på så blir det svart ? Ja den älskar hon så fort man tar bort den så blir hon sur ! Så kanske en pizasso ändå ? :) <3
 
 
 
 
 

New in

Toppar ( även i grönt ) 99kr från Ginatricot Jacka 549kr Costume.se Sockar till hela familjen H&M och Dollar store.

En dagens

Vadå det händer typ aldrig att jag tar en dagens.. Det kan väl i för sig bero på att jag alltid går i pösbyxor och osminkad men nu så ;D
 
Gud vad rund jag såg ut hehe.
Nå väl topp Gina tricot, Byxor Vila det var inget mer med det. haha
 
 
 

Röd skinnjacka med nitar

Förra veckan var jag förbi till Fridas " butik " och skulle köpa en present åt Mamma men hon hade även fått in den röda skinnjackan så jag kunde inte hålla mig ! DEN är så sjukt fin :)
Den kommer från www.costume.se och kostar 549kr ser att hon inte har hunnit uppdatera webbshopen ännu så ska påminna henne om detta ! Så skynda att beställa ! Det finns en massa annat fint och billigt !
 
 
Såå snyggt med vita sockar till ; D HAHA
 
 
 
 

Stor tjejs avdelningen

Mycket från lilltjejs avdelningen på lindex är så himla smått så igår gick vi in på stortjejsavdelningen lite Bella är så lång och smal så leggings i 86 passar i midjan men benen ser ut som att hon har grav anorexia haha hon måste typ ha super slimfit ! :) Nåväl vi handlade lite åt Bella igår och sedan förra veckan köpte jag lite via internet :)
 
Topp av mormor från Åhlens
Leggings i 86 129kr och 79kr st från Lindex
Pyjamasar i 86 ( ännu för stora ) 129kr från H&M
Skinnjackor fick bytt den vi beställde åt Bella och tog en i 74 samt fick kusin Emma en likadan 250kr st från Lindex.
Tröja storlek 86/92 ( på tillväxt ) 129kr Body 86 50kr rea från Lindex.
Hello kitty leggings ( 92 felmärkta är en 86 ) 99kr Byxa 86 129kr från Lindex.
 
 
 
 

Hushylla

 
så här ser det ut just nu :) så fint !
plus en ny lampa som vi köpte för 49kr riktigt billigt !:)

-

Det har varit en lång dag först läkarbesök med Bella ( berättar mer i morgon ) sen lite shopping sen till Nyborg och måla och nu har vi just monterat ihop Bellas hushylla nu sängen ! Imorgon blir det friterat med Morinarna till middag :)

Måla

Igår och iförrgår har vi varit hos Emmelie och Dennis och målat deras vardagsrums tak ! Det blir super fint och i kväll ska det bli det sista varvet ;) Jag ska visa före och efter bild sen för jag har faktiskt tjuvfotat haha.
 
Nu kom frida så ska umgås lite ;)

Ben

Igår kväll blev det ett benpass på Nova skönt att ta sig iväg men mindre skönt när vänstra ljumsken dog efter första övningen så less borde köpa mig ett par nya ljumskar !
Jag hade förberett mig på världens träningsvärk idag men den är faktisk inte så farlig :)

Lite nytt

 
Fotade till min instagram ( WallAnnelie ) så kan ge ett litet tjuvkik på vad jag har hittat åt mig i helgen.
Jag är så sugen på att köpa en massa skor men ska faktiskt inte göra det, hehe när jag skulle och träna så skulle jag ta fram mina easytone som jag kunde gå med till gymmet och vad hittade jag då jo massvis med skor jag hade glömt bort att jag ägde haha, nackdelen med detta hus är att jag inte har min 4meters garderob som i våran förra lägenhet då hade jag en halv dörr till mina skor så jag kunde se dom flesta av dom nu är det väl 20par jag ser och resten är i mina sko kartonger så ja förvirrad småbarnsförälder som typ aldrig har högaklackar något mera minns inte ens hälften av alla skor som jag har ;) Men snart så kan jag sluta lägga mitt smått beroende på hyllan och börja köpa lite mera skor hihi förlåt älskling !
 
Ja fast i dagsläget har jag ju ändå 4 smockade garderober med kläder och skor plus en byrå och två överskåp plus handväskor i förrådet och alla mina jackor men ja extra rummet skulle passa ypperligt till en walk in till mig ! Eller hur hjärtat ?
Tidigare sa Micke att vi kan ju ha dina skor i förrådet men jag sa - Aldrig då kan dom tro att jag inte älskar dom något mera, när dom är i garderober i förrådet i stället nej det går inte för sig kanske extrarummet får bli en walk in ändå ; )
 
Jag kom och tänka på när jag och Micke flyttade ihop då radade jag upp skorna jag hade då i vårat vardagsrum också trampade Micke på mina skor usch jag fick ett flipp och slog han och skrek haha Brorsan filmade allting haha för jag varnade Micke att han faktiskt inte får gå på mina skor men han lydde inte pucko så ja han fick sig en omgång haha !
 
Nå men sängen nu här är tjuvkiken.
 
 

Så där grymt sugen !

Dö sugen jag blev på Twilight då !
Haha
 
Carro har du sett den sista ännu ?? :)
 

Chalet girl

Jag har precis sett på Chalet girl och den filmen var super bra !
Snowboard och en massa kärlek helt klart i min smak
Jag har varit sugen hela vintern på att ställa mig på brädan igen och när jag skulle så gjorde vi en massa annat så nu banne mig ska jag fara och åka någon som är sugen på att följa med ??
 
Och filmen vem kan tacka nej till snyggingen Ed westwick ? MUMS !
 
Ögongodis ! Fan vad sugen jag blev nu haha !

Helgen

 

Så vad har vi pysslat med i helgen då ?

 

I fredags så var brorsan och Jenny hit och spenderade hela förmiddagen med oss :) Trevligt !

Runt tre tiden åkte vi till morin säfström edins familjen för middag jag gick på prommis med Bella i vagnen så hon fick sova svin kallt så gick förbi Maria och lånade en mössa och surrade lite.

Vi hade knytkalas med tacos och surrade och jyrade på vid sju tiden blev det läggdags för båda barnen alltså micke och dennis haha nä men för Bella och Hugo så då åkte vi hem och avrundade i soffan.

Igår hade vi besök av Helena Emma och Mats sen for jag och köpte en present på costume åt mamma och köpte en liten grej åt mig också ;) Sen blev det gymmet och sen åkte jag förbi Mickes mormor och morfar ( där Bella och Micke var medans jag tränade ) och fikade lite snabbt innan vi stressade hem för att fixa oss för mammas kalas middag efter mat och tårta  ( tårta som bella åt själv med sked jätte duktig tjej <3 och slickade tallriken ) så körde jag ut Micke till nyborg för fest när Danne fyller år i morgon vi plockade upp dennis på vägen och sen hemma stog Emmelie med goffen och väntade på mig och Bella, vi surrade på och la Bella och runt elva åkte Emmelie hem och då avrundade jag kvällen med att börja se Greys från säsong ett igen ! SÅ BRA.

Våran duktiga 13månaders tjej <3

 

I morse gjorde vi morgon vid åtta tiden vid tio tiden åkte vi till Happis med Morin säfström edin för rajjala shopping och Ikea en hel dag blev det och vi var hemma igen vid tre tiden..

Annars har vi bara busat på med Bella och plockat i sakerna som vi har köpt !

Micke och Bella sover sen ett tag tillbaka och jag har precis sett en super bra film.

Myser framför tvn med barnprogram

Nå men nu ska jag gå och nöta lite greys i sängen innan jag slocknar !

Imorgon gym och kanske dejt med Hanna har inte sett hon på år känns det som :)

 

 


Tränings kompis

Igår hade jag mig en träningskompis på nova eller rättare sagt hon tränade inte utan surrade i en timme medans jag tränade ;) Bra att kunna slå två flugor i en smäll när mitt schema var super tight !
Jag körde rygg och triceps och idag känns det verkligen i ryggen skönt då kanske man blir av med valkarna ;) hihi
 
Ska försöka ta mig iväg under morgonen i morgon Micke är hemma så då borde jag hinna iväg :)
 
 

Längtar inte precis

På torsdag ska vi med gumman på återbesök till sunderbyn usch jag längtar inte precis eller ja jag vill ju veta vad tusan det är men jag hoppas att det inte är någonting farligt iallafall..
Hon har inte haft något mer efter det förra besöket och är precis som vanligt och det lättar min oro men jag oroar mig.

Bla bla bla skit typ men ja det är nog ingen fara.
Vet inte varför jag fick årets ångest nu då ? Måste ha varit uti alla cancer armband jag har sett på alla bloggar här runt om..

Hemskheter förstår egentligen inte varför ett återbesök tar nästan tre veckor men ja det var väl första bästa lediga tiden dom hade !

Mammas lill hjärta
Jaja nu börjar ångesten lätta så nu kan jag slippa den fram till på onsdag kväll möjligtvis för ja på torsdag lär jag väl leva i en liten dimma kan jag tänka mig.

Nu ska jag gå och snoosa på Bella och sen däcka.
<3 PUSS !

mys dag

Efter dagis kollen idag kom emmelie förbi och jag bakade lite vid halv två så åkte vi till Helena och fixade lite och sen kom Pappa Sofia och meya hit med middag Bella och meya lekte hela tiden och meya gå tränade med Bella :) När dom åkte så har vi bara busat med Bells och hon däckade för en halvtimme sedan :) Imorgon kommer brorsan och Jenny förbi och sen ska vi och dricka kaffe m.m hos empan och dempan annars står inte så mycket på agendan :) Vi försöket övertala våra sambos att åka till Luleå på söndag annars får vi åka göra det nästa vecka :) Nu lite film och kik om resor :)
'

Dagis koll

Idag har vi varit och kollat in Bellas blivande dagis Norrskenet. Jag fick en bra känsla och det är ju bra :) vi var där i ca en timme och Bella hann leka med tant Elins mamma som jobbar där :) Vi funderar även på lyrans eftersom att jag gillar det dagiset och öppettiderna är bra men som det ser ut nu så blir det Norrskenet :) Vi har plats åt Bells på norrskenets det är ju skönt att veta och får ju veta kommunens innan hon är inskriven att börja alltså om sex månader så det är ju ett tag kvar så jag slipper oroa mig redan nu ;) Vi ska förbi någon mer gång och kolla in och hälsa på där :)

Ett ben pass

Idag blev det ett ben pass på gymmet Micke och Bella åkte och hälsade på mats medans jag tränade :)
Lagomt slut är jag nu så ska strax sova, passet gick bra men mina problem ljumskar älskar inte mig precis och efter förlossningen har dom blivit mycket värre så egentligen som det alltid har varit sen jag började gymma och grupp träna när jag var fjorton år så ska jag inte köra ben men jag struntar i det ;) jag blir väl smart någon gång. Hehe
sen fick jag hoppa över två övningar när maskinen var konstant upptagen så fick köra samma maskiner framsida och baksida två gånger och även fria benböj ( kunde inte köra benböj och utfall med den fasta stången som annars är min favorit ) Nå väl ska sova nu !

Axlar & Mage

Köttbulle enligt fia haha !
 
Idag blev det ett 40minuters Axlar och Mage pass på Nova skönt !

Måndag

 
Så fyndiga rubriker nu för tiden eller så inte !
Igår var mamma och kurt förbi på lunch och lite surr innan mamma skulle iväg på skolan en vecka så ville hon umgås lite med sin dotter eller ja kanske det heter barnbarn ;)
Iallafall var vi och hämtade Bellas nya hushylla igår jag är så nöjd fick den till ett kappris den hyllan plus en annan för 200kr ! Vilket fynd ! Kartläsare som jag är körde vi helt fel i sangis och insåg sen att vi skulle nästan granne med tant Jossan ja se där.. Efter Sangis svängen åkte vi ut till kusin Emma i Nyborg och tog en snabbkaffe och sen gasade vi hem och pillade på i hemmet som vanligt vräkte lite godis och tittade på Harry potter <3
 
Ja och målade Bellas hus hylla så klart !
 
Idag har jag varit och tränat från morgonen min mormor och morfar kom förbi och tog sig en promenad med bruttan i det fina vädret och jag gymmade.
Sen har Emmelie och Hugo kommit och busat tills papporna slutade sina arbeten och medans tiden bakade jag lite.
När Dennis och Micke kom började Dennis direkt pilla uti någon kabel haha han känner sig som hemma här ja kabel och kabel stoppade dit ett doslock och bytte kontakt till dimmern inte för att vi bad honom utan för att han är ja bäst ;) Sen får Empan och Dempan på mission och vi var två barns föräldrar medans vi lagade middagen. Det gick super duper vad annars ?
 
Sen åt vi alla tillsammans Mjölkstuvade makaroner och grillad bacone och sidfläsk så där super smarrigt ! MUMS alltså sen fika kaffe.
Mickes mamma har varit förbi och frisserat Micke lite och busas med sitt barnbarn och jag har målat varv nummer två på Bellas hus ska måla några luckor nu också sen blir det film och en massa flott chips dipp och läsk !
 
Imorgon får vi se vad som händer Bella ska till tandis vid fyra och sen ska jag förbi Jenny och hämta vårat nya vardagsrumsbord Och på kvällen tänkte jag hinna med ett benpass på Nova.
 
 
 

Taklampa

Bella fick sig en ny taklampa för något tag sedan det kändes lite roligare med en barnlampa en spotlights skenan vi hade från IKEA den kostade 679kr från K-ruta :)
 
 
 
 

Böcker

Jag köpte lite nya böcker för ett tag sedan som jag helt har glömt bort att visa :)

Lördag

Idag har vi vaknat för tidigt klockan åtta slog Bella upp sina blå och efter det kom farbror mats och farmor Helena hit och även kusin Emma med sin mamma och pappa :) vid två tiden dykte Hugo och Dennis upp som fixade lite el och stannade på middag och åkte hem runt sju tiden himla trevligt fast Emelie arbetade ;) Vi Mumsade butterkaka åt fläskfilen och la in golvet i köket :) Jag fixade även en matlåda till Emelie till morgondagens jobb ! Snäll tjej ! Hugo har även lärt Bella suga på napp härmapa synd att hon inte härmade när hon var två månader då vi kämpade med napp så nu ska hon definitivt inte få börja :) Micke håller på med några elkablar och jag ligger på golvet med Silver :) Ny dag i morgon ikväll ska jag faktiskt se Harry potter !

Dags check


Torsdag Fredag

 
Jaha vad har hänt på senast ??
Vi har hållt på i köket vilken skräll ;) Stoppat in några till skåp jag fick en snille ide stoppat in spottarna och taket och idag har vi kaklat :D
 
Igår var vi på snabb middag hemma hos mamma och kurt i typ en timme grävde i oss maten matade Bella och åkte hem :) Danne var även förbi så en snabb kaffe och lite surr :)
 
Idag har vi inte gjort så mycket fått in vatten i köket och till ismaskinen så på söndag ? kan jag börja leka med ismaskinen här hemma hihi sen har kurt och Micke kaklat :)
Vid fem tiden åkte vi till Emmelie och Dennis och Hugo och åt godmiddag med efterrätt GODIS och busade med barnen och surrade vid åtta blev Bella övertrött så vi har precis landat här hemma jag har diskat VIKTIGT varje dag denna vecka i tvättstugan så duktig av mig och nu gräver Micke i sig popcorn och tjatar på att vi ska glo på film jag är sugen på Harry potter så ska tvinga han att se dom för 500 gången !
 
Iallafall måste jag köpa femtio nyanser på engelska saknar att läsa om mr grey hihi så måste nöta igenom dom engelska versionerna också :)
 
 
Imorgon ska vi kasta in golvet i köket och sen har vi kvar att välja tapet eller färg till två av väggarna så ja det tar sig : ) Blir något skönt att slippa se ful golvet där innen !
Hehe om två veckor tänker JAG på egen hand fixa extra rummet ;) det kommer bli så fint !
Men först ska köket bli helt klart så jag ger det två veckor innan jag börjar pilla där innen :)
 
Sen måste jag och Emmelie och barnen åka till Luleå i veckan skall byta skinnjackan jag fick till Bella idag tog en 80 och den är för stor Hugo fick prova den och den passade perfekt så ska ta en mindre åt henne typ 68 ;) haha sen kan jag behöva shoppa på H&M åt mig själv hittade en massa fint i katalogen i veckan så mamma behöver lite nytt !
 
Nej men harry potter nu då
 
 
 

Bäst i världen

Jag trodde inte att det var möjligt att älska någon så mycket som jag älskar dig min underbara dotter <3
Sötnos !

Dåligt med träning

Oh jag visste att jag inte skulle hinna träna när vi väl började med köksinredningen så förra veckan blev det ett pass och jag hoppas på att kanske hinna ett eller två pass denna vecka också vi får se men nästa vecka blir det lite lugnare ( lättare saker att kunna göra själv ) så då hinner jag nog iväg som vanligt :)
Så himla skönt att börja träna igen jag älskar att träna <3
 
Men idag blev det ett utomhus pass med att skotta bort all snö från gården så lite har jag fått röra på mig :)
Så får längta tills nästa vecka helt enkelt och kanske köpa lite nya träningskläder ;)
 
 

Början på veckan

 
I måndags väckte Emmelie mig och Bella hon hade stått på coop och lekt med alla ljudböcker tills vi vaknade och gjorde våran dagliga morgon mess samtal :) Hon hängde här tills hon skulle hämta huggan på dagis !
Sen kom tant Elin och hälsade på sin guddotter.
Vi bjöd Mats och Helena på middag och fixade som vanligt i köket :)
Busar med sina hemmagjorda maraccas måste beställa ett par ;)
 
Igår åkte jag och Emmelie och Bella till Happis halt snöit och blåsigt men det gick faktiskt bra, haha jag och Emmelie är super duktiga på att lasta in i bilen haha en bänkskiva 193cm lång en byrå täcksidor skåp till köket och lite småplock fick vi in vi kikade även in Jala eftersom att Emmelie aldrig har varit dit ja hur man kan missa den affären vet jag inte ??
Sen gasade vi 75km hem haha myskörde i stormen och åkte till byn och fikade innan vi åkte hem för att äta middag med Helena mums hon lagade middag hos sig och kom hit med den så vi slapp laga i stöket vi har till hem just nu tack <3
Sen kom familjen Säfström Morin " edin " hit och började stoppa in spottarna som vi ska ha i taket :)
Vi stupade isäng vid elva tiden då vi gav upp att fixa i köket..
Allt är packat tight så det kan inte glida i sidled på snokki så ja vi är duktiga på att packa kanske inte lika duktiga på tagsjälv lagret haha fy vad vi har skrattat åt att lasta alla kartonger.
 
Idag har mamma och kurt varit på besök och sen har vi bjudit Emmelie och Dennis på middag och sen har Micke läs Dennis dragit kablarna klart i köket, vi fikade lite och jyrade som vanligt haha vi kommer ha magrutor av allt vi skrattar !! HAHA
Sen tar vi en tidig kväll idag vanligtvis håller vi på och fixar i köket till nio tió tiden på kvällen men nu ska vi slå igång en film och flotta :)
Älsklingen väntar på Pemmelie :)
 
Vi har fått in all inredning i morgon ska micke stoppa in taket och sedan vitrinskåpet sen är det kaklet täcksidor och golv kvar och ja tapeter så vi har hunnit mycket på en vecka sen vi fick ikea leveransen så vi kunde stoppa in det nya köket tidigare har vi bara börjat riva ut det gammla och kunnat stoppa in ugnsskåpet som vi hade alla delar till :)
Det blir så sjukt fint !
Köket igår kväll
 
 
 

Akut sjukhusbesök med Bella - Känsliga läsare varnas -

Obs kan innehålla känsliga saker ;)
 
Efter vinterdagarna kom vi hem och hann mata och busa lite med Hugo och Emma Bella bajsade som vanligt inga konstigheter förutom att hin grinade till lite ( som hon brukar göra när blöjan är välfylld och hon vill bytas ) jag gick och bytte henne på skötbordet då även Maria och Emmelie står bredvid och tittar på sedan ser jag att det sticker ut typ en korv från ändtarmsöppningen ( analen ja vad man nu säger ) och Maria och jag blev fundersamma jag sa att det är säkert en korv som är på gång ut ( hon bajsar aldrig korvar utan endast kladdigt )  i alla fall maria sa att det är nog en bajsplugg alltså en korv som sitter fast men direkt man försökte ta i den insåg jag att detta är ingen korv den är hår alla fick lite smått panik och ropade på Emmelies mamma och vi konstaterade att det måste vara någon typ av hemorrojder den var brun och stor som ett katrinplommon, jag ringde direkt till min doktor alltså pappa och han sa att det antingen är ändtarmen som har vänt sig in och ut eller en hemorrojder och att det är vanligt jag hyperventilerade lite smått grinade fick panik ville spy och dog inombords !! Bella var i mickes famn och jag instängd på toaletten.. Pappa lugnade mig och sa att jag fick skärpa mig jag hade ingen kraft i benen utan satt på golvet och dog min lilla älskling.. Klockan var runt 15.30
 
Efter samtalet med pappa ringde jag 1177 dom hade aldrig hört talas om detta och hänvisade till akuten jag och Maria och Emma åkte till akuten i kalix medans Micke stängde igen elen här hemma han och dennis höll på att ela och gjorde oss klara för att åka till sunderbyn.
Jag mms hur det såg ut till pappa och han ringde upp och sa att åk till luleå på en gång men  vi gick in på akuten i kalix jag som vanligt tog andnöd storke lappen och fick hjälp direkt dom kollade snabb och kände lite och sa att ändtarmen är det inte och ringde vidare till sunderbyn för att veta vart dom skulle skicka oss Bella låg helt lugnt utan att visa att det ens kändes klumpen som hon hade fast i ändtarmen..
 
Vi skulle till akuten i sunderbyn och vidare till kirurgen operation..
Hemma hade Micke packat allt som kan tänkas behövas och vi åkte på en gång vid töre frågade jag hur fort vi körde och Micke sa 120km och jag sa det är bara att öka så 170km gick det med snöstor rök och blixthalka..
 
( på sjukan i kalix visste dom ej vad det var och kunde ej heller säga om det kan brista och vetskapen om hur mycket blod det var i klumpen gjorde det lite mer kritiskt )
 
Bella sov hela färden till Luleå..
Framme fort som tusan med massvis med tomtar och omkörningar efter vägen så gick jag och b in på akuten och Micke parkerade bilen samma där akut lappen och vi fick veta att vi får vänta kirurgerna var informerade om att vi var på plats så dom kommer snart efter ca 10min var det vår tur vi blev inskrivna i ett rum och b fick middag klockan var runt 17.00
 
Efter ca 10min kom kirurgerna och bella hade då bajsat igen och jag bytte medans dom tittade på en tjej och en kille kom in och B var hur lugn som helst nu hade klumpen blivit blodröd och kvinnan tog och kände och ryckte på klumpen och konstaterade att den satt fast i tarmen man såg en strimma vart den satt fast.
Hon gick och ringde till sitt akutlag eftersom att hon aldrig har sett eller hört talas om någonting liknande..
 
5min senare, kom hon in igen och sa att det borde vara ändtarmen som har vänt sig och att vi kommer få stanna över natten och att det är bra att det nyss hände för då är risken inte lika stor att vävnaden är skadad i tarmen men det finns alltid en risk med blödningar och sår när detta händer så därför skall vi stanna.
Hon skulle föra tillbaka " tarmen " och att vi kunde prova med bedövningsalva eftersom att Bella ej hade ont och var så lugn så om det ej skulle gå kan dom prova ge lugnande och smärtlindning eller så blir det att hon får sövas... Smått panik för vem vet om man vaknar upp om man sövs.....
 
Men i alla fall vi började med att ta av blöjan och då hade klumpen fallit lös i blöjan, alla blev chockade eftersom att ja den satt ju nyss fast invändigt i tarmen.. Men ja nu var den lös i blöjan inget blod hade heller kommit från tarmen så ja vi blev chockade.. Så kirurgen sa att vi får väl säga att det var en hemorrojder men att detta har aldrig hänt så dom dokumterade allt skall skriva om det fotograferade klumpen och har även skickat in den till tekniska..
Men vi får se vad det egentligen  var alla var facinerad av bellas klump eftersom att ja det har aldrig hänt.
 
Vi torkade av det lilla blod som var från klumpen runt rumpan på Bella och fick skrivas in på barnsjukhuset.
Vi kom vi halv sju till vårt rum då micke fick fara och handla middag eftersom att i inte hade ätit på 11h
Bella fick endast äta flytande föda och gröt eftersom att dom ej kunde veta om någonting akut skulle hända gumman var som vanligt hela tiden fick leka lite titta på tv och somnade mellan mig och Micke vid kl 20.45
Vi somnade också på stört och var bara överlyckliga <3
 
Dagen därpå vaknade vid sju tiden och b fick välling och vi åt frukost vid halv tio tog b en powernap när även kirurgen " som kvinnan dagen innan hade ringt " kom in för att skriva ut oss han trodde först Micke var pasienten och började fråga om hans olycka hahah himla kul.
Sen sa han att ja hon verkar ju inte må dåligt så ni får åka hem och ni får komma på återbesök om ca 2veckor för att få information om vad klumpen egentligen är och han tyckte det skulle bli mycket intressant att få veta.
 
Så ja här är vi nu Bella har inte haft något blod i avförningen all bajs har varit som normalt 3-4 bajsblöjor per dag och hon är lika busig pigg och glad som alltid och ja vi får helt enkelt vänta och se vad det var för någonting som kom ut ur hennes lilla tarm och mage.
 
Självklart oroar jag mig för det värsta säskillt när ingen vet vad det egentligen är och ja en homorrojder låssnar ju som inte så ja vi får helt enkelt vänta i ca två veckor och sedan får svaret eftersom att hjärtat mår så bra så kan jag faktiskt inte ens gissa vad det var utan vi tänker då bara att det var någonting som är posetivt men ja klart man tänker hemska tankar också men så kan man ju inte gå runt heller så ja vi väntar och ser helt enkelt :)
Klumpen är ialla fall 2.5cm lång 1cm bred och 1cm djup likt en vindruva / katrinplommon i storlek.
 
Mammas och pappas stora tjej har varit super duper duktig och är helt bäst i världen <3 ÄLSKLING !
 
Känslan på väg till sunderbyn och här hemma kommer jag nog aldrig glömma fy fan vad hemskt usch usch usch värre en förlossningen när dom sprang i väg med Bella när hon ej ännu levde usch denna lördag var värre fy fan ! Jag har gråtit oroat mig och ja allt men man får vara posetiv för ja inget hemskt är det ju :)
Jag är glad att gumman inte hade ont och skrek då hade det helt klart varit outhärdligt men när hon är så tuff och tapper så kändes det så mycket bättre i mamma hjärtat <3
 
Där sätter vi punkt återkommer med provsvaren
och lite bilder då har ju såklart bilder med klumpen bakom rumpan m.m men dom besparar jag er och Bella..
 
 
 
 Det finns några till bilder men datorn och telefonen fungerar inte så bra tillsammans men lägger upp det i morgon.
 
 
 
 
 
 
 

Slutet av veckan

Jaha när skrev jag sist ? Torsdag vad jag kan se..
Då ska jag försöka minnas vad vi har underhållt oss med !
 
Ja på fredag började björn och micke att stoppa in nederskåpen bänkskivorna och diskhon samt hällen i köket det blir riktigt fint och vi gjorde kväll ganska tidigt. Jag och Bella var även på stan med Hanna och Ludde tog en kaffe och surrade :)
På kvällen kikade vi på film och la oss i tid..
 
På lördagen var det planerat kalix vinterdagar med Emmelie och Hugo och Dennis och Micke och brorsan skulle fixa i köket även Maria och Emma blev sugna på att hänga med.
Men Hugo däckade hemma så det blev kusinerna och jag och Maria som gick på vinterdagarna blåsigt men vi var välklädda vi kollade in det lilla som fanns i kalix vilken skillnad mot föra förra året det var nu inte alls lika många saker och sen gick vi på sibylla och åt.
 
Väl hemma kom Emmelie med familj och Dennis fick fippla i hällen och Micke hade medans vi var borta  kastat upp överskåpen i köket vi hann väl vara hemma i ca en timme innan vi fick åka akut med Bella till sjukhuset men det skriver jag om i ett annat inlägg.
Vi spenderade natten på sunderbyn och Silver for till Happis med brorsan och Jenny.
 
På söndagen kom vi hem vid lunchtid och Dennis och Emmelie hänge på låset ;) så vi spenderade några timmar med dom och dennis fixade våran häll super tack ! :)
Sen kom Bs farmor och brorsan och Jenny förbi så fullt upp tills sent på kvällen..
Vi käkade middag fyllde köksskåpen med grejer och Bella lyckades även hyra film till våran boxer HAHA fan vad jag skrattade då vi startade tvn och det stog att vi hade hyrt film.. Men ja ca 40kr kostade det att hyra film och nu ska b få sluta leka med tv kontrollerna ! hehe
 
Sen såg vi lite film innan vi dunsade i säng :)
 
Fika på stan på fredagen
Lördags godis och kalix vinterdagar.
Morgon mys på sunderby sjukhus
Bellas hyrfilm ;)

Kommentarer

Det bara sprutar in kommentarer på mitt butterkaka recept helt galet ! Hur har ni alla övriga som inte följer min blogg hittat hit ? :)
 
Himla nyfiken !

Händelserik helg

Sjukhus besök med lilla renoveringar Kalix vinter dagar och en massa annat har vi hunnit med.

Fy har varit den hemskaste helgen hittills att åka 170km / h till Sunderbyn sjukhus var 100gånger värre en dom tio minuterna på förlossningen när jag ännu inte visste om Bella levde eller inte ! Nej fy

men har lite fullt upp just nu så hinner inte uppdatera förens i kväll om tre timmar så håll tillgodo :)

Butterkaka recept

På dom två första kakorna ( andra bilden ) så stoppade jag på glasyren när kakan var varm så låt den svalna annars smälter den samt gör glasyren tjock använd lite vatten för jag fyllde en hel kopp med glasyr tillslut och den blev aldrig nog tjock så jag stoppade på glasyren halv färdig därför syns den ej på kakan men ja den smakade i alla fall ! :)
 
Jag sökte som en galning efter receptet på en norrlands butterkaka med marsankräm glasyr och strössel men hittade verkligen inget på internet tillslut skickade Hanna mig ett recept tack gumman så nu har jag hunnit trycka tre stycken kakor på bara några dagar ;) MUMS !
 
Här kommer receptet
 
Ingredienser
 
1 paket jäst
200 g smör
5 dl mjölk
15 dl vetemjöl
2 dl socker
0.5 msk kardemumma
 
Fyllning
 
Marsansås till enkaka räcker 2dl mjölk ca 4msk pulver
 
Gardering
 
Glasyr florsocker plus vatten ½dl kallt vatten och snör i florsocker tills glasyren blir fast.
Strössel av valfri smak.
 
Gör så här :
 
Smula jästen i en bunke, Smältsmöret och tillsätt mjölken värm till 37grader, blanda ned i jästen tillsätt dom övriga ingredienserna ( socker, vetemjöl, kardemumma ) rör om smeten och låt jäsa ca 30minuter.
 
Tag ut degen på mjölat bakbord tag ut sex delar av degen knåda till en bulle i handen och kavla ut till en rund kaka på bakbordet stoppa på plåten och låt jäsa ca 15minuter.
 
Sätt ugnen på 225grader och grädda i mitten av ugnen ica 15-20 minuter ( i våran nya ugn räckte det med 4minuter ) tills kakan är gyllene och ej degig i mitten gör ett stickprov ;)
 
Låt kakorna svalna förbered marsankrämen och glasyren.
 
Dela kakan på mitten alltså så det blir ett lock bred marsankrämen på den delade kakan och lägg på locket kleta glasyren överst och strö över strösslet servera och njut !
 
Jag gjorde två kakor färdigt och delade alla och fryste ned resten stoppa ett bakplåtspapper emellan kakan när du fryser den och ta upp att tina ca 1h innan den skall serveras gör samma innan servering bred på marsankräm glasyr och strössel ! Super enkelt och så förbaskat gott :)
 
 
 

Body

Denna snygga body fick Bella av sin kärlek Hugo här i veckan :)
Tack gofisen !

Nya leksaker

I vekcna fick vi lite grejer av min faster som min kusin har haft när hon var yngre så Bella blev helt frälst och ville inte gå och sova innan hon hade lekt en timme pianot låter hemskt illa mycket värre en det hon fick av madde och tindra men Bella älskar det hahah samt trakton och musikpianot är stora favoriter ! Tack så mycket : )
Sedan har Bella fått sig en studshäst av Carro i present ja en häst vad annars :) Och den gillar hon att hoppa på när men håller i hon :D Tack gumman <3
 
 
 
 
 

RSS 2.0