Havrepaj med jordgubbar
Havrepaj med jordgubbar ca 10 bitar
Pajdeg:
5dl Havregryn
2dl Vetemjöl
1dl Socker
250gram Smör
Fyllning:
500gram Jordgubbar
0.5-1dl Socker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Tina jordgubbar ( om dom är frysta ) o lägg dom i en skål & strö över sockret. Rör ihop & låt stå i kylen & dra till sig medan du gör pajdegen
3. Blandra ihop det rumsvarma smöret med havregynen, vetemjölet & sockret. "Nyp" ihop degen till en smulig massa.
4. Häll jordgubbarna i en pajform och smula sen över degen så den ligger som ett täcke.
5. Låt grädda i ugnen i ca 20-30 min. TIPS: för att pajen ska få en fin färg kan man låta den stå högst upp i ugnen några minuter
6. Servera gärna med vaniljsås eller glass.
Kommentarer
Trackback