Hallontårta med gelétopp

Denna efterrätt gjorde jag och Micke till nyårsafton och den var super god :)




Ingredienser

Botten:
200g digestivekex
75g smör eller margarin
2msk Mörkt muscovadoråsocker märke Dansukker

Fyllning:
250-300g hallon ( eller andra bär )
5dl vispgrädde
1dl Gelésocker multi märke Dansukker

Gelé toppen:
2dl hallonsaft (blandad) eller annan saft om bären byts ut
1dl Gelésocker mulit märke Dansukker

Garnering:
Hallon ( eller andra bär )

Gör så här :

Klä botten till en rund springform med bakplåtspapper. Krossa eller mixa kexen.
Smält matfettet och blanda med kexsmulor och muscovadoråsocker.
Tryck ut blandningen i botten på formen.

Täck botten med hallon. Koka upp grädde och gelésocker och låt koka i 1/2 minut OBS kokar lätt över rör om hela tiden så det ej bränns.
Häll gräddblandningen över hallonen och låt stelna i kylskåp 30min-1h.

Koka upp saften och gelésocker. Låt svalna något innan det skedas över fyllningen.
Låt stelna i kylskåp ca 1h eller fram tills servering.

Garnera med hallon, går också att stoppa på kakan samtidigt som hallonsaften.

Färdig att serveras.












Kommentarer
Postat av: Beatrice

Mmmm älskar hallon! Måste testa göra den nångång! :)

2012-01-02 @ 16:07:37
URL: http://beatriiicej.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0