Hallontårta med gelétopp
Denna efterrätt gjorde jag och Micke till nyårsafton och den var super god :)
Ingredienser
Botten:
200g digestivekex
75g smör eller margarin
2msk Mörkt muscovadoråsocker märke Dansukker
Fyllning:
250-300g hallon ( eller andra bär )
5dl vispgrädde
1dl Gelésocker multi märke Dansukker
Gelé toppen:
2dl hallonsaft (blandad) eller annan saft om bären byts ut
1dl Gelésocker mulit märke Dansukker
Garnering:
Hallon ( eller andra bär )
Gör så här :
Klä botten till en rund springform med bakplåtspapper. Krossa eller mixa kexen.
Smält matfettet och blanda med kexsmulor och muscovadoråsocker.
Tryck ut blandningen i botten på formen.
Täck botten med hallon. Koka upp grädde och gelésocker och låt koka i 1/2 minut OBS kokar lätt över rör om hela tiden så det ej bränns.
Häll gräddblandningen över hallonen och låt stelna i kylskåp 30min-1h.
Koka upp saften och gelésocker. Låt svalna något innan det skedas över fyllningen.
Låt stelna i kylskåp ca 1h eller fram tills servering.
Garnera med hallon, går också att stoppa på kakan samtidigt som hallonsaften.
Färdig att serveras.
Mmmm älskar hallon! Måste testa göra den nångång! :)