Vanilj fyllda bullar

 
I förrgår gjorde jag ett par riktigt smarriga bullar, Dessa är fyllda bullar med vaniljkräm ( marsankräm ) inuti. Mm dom var super duper goda :)
 
Här kommer receptet :
 
Det här behöver du :
50 gram jäst
150 gram smör
5 dl mjölk
1 dl ljus baksirap
1 ägg
15 – 16 dl vetemjöl

Fyllning

1 paket marsankräm

GÖR SÅ HÄR :

Smula ner jästen i en degbunke.

Smält smöret och slå på mjölken, ljumma till 37 grader.

Lös ut jästen med vätskan och tillsätt ägget samt sirapen och nästan allt mjöl.

Arbete degen smidig. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 45 min.

Blanda marsankrämen ett paket, blanda krämen hårt så den inte är så rinnig så använd mycket mindre mjölk.

Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen! Tillsätt ev. mer mjöl om det behövs. 

Kavla ut degen och skär ut runda eller fyrkantiga bitar vi tryckte ut bitar med Ikeas barnmats skålar i plast ( titta vad ni har i köket )

Stoppa en klick av marsankrämen på mitten av degen och nyp ihop som en liten ”kappsäck”..

Lägg på plåten med den nypta sidan nedåt och låt jäsa under bakduk i ca 45 min.

Grädda 15-20ca i 225 grader i mitten av ugnen vi gräddade 5-6minuter och dom blev perfekta ni ser när dom är bruna ovanpå då är dom klara samt prova nypa lite i kanterna sjunker dom ihop ska dom vara inne i ugnen lite till. 

Pensla bullarna med smält smör och doppa dem sedan i strösocker, gör ej detta om dom skall frysas utan gör det då vid servering.

 

Vi fick ca 40 bullar av detta recept :)

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0