Recept Morotskaka
GÖR SÅ HÄR
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner smör och mjöl väl blandat med de torra ingredienserna.
Rör sist i de rivna morötterna.
1.Ägg 2. Socker och ägg blandning 3. Dom torra ingredienserna 4.Ägg blandning med dom torra ingredienserna 5. Smeten med morötter 6. Färdig smet.
Smörj och bröa långpannan, häll i smeten och strö om du vill på lite extra kanel och kardemumma.
Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca: 12-15 minuter. Beror lite på hur stor långpannan är.
Låt kakan sedan svalna.
1& 2. Smeten i panna 3. Kakan svalnar.
Till glasyren är det bara att blanda ihop allt för hand. Ta en elvisp och vispa allt till en slät kräm.
Smaka av och tillsätt ev. mer vaniljsocker.
Bred krämen över kakan och skär upp den i lagomt stora rutor.
Sedan brukar jag frysa kakan på plåten innan jag stoppar dom i en bunke för att ej krämen skall bli så platt när man lägger lager på lager.
1. Ingredienserna till krämen 2. Krämen 3. Kakan färdig
Kakan skuren och klar att servera :)
*Alla bilder är från när jag gjorde en dubbel sats.
åh fyy va gott, är det dubbel sats som gäller när man gör till en vanlig långpanna??
Vi vill se bilder från dopet :))