Recept Morotskaka

Ingredienser
 
4 st Ägg
4 dl Socker
200 g Smör
6 dl Rivna morötter
4 dl Mjöl
2 tsk Bikarbonat
2 tsk Bakpulver
1 tsk Kanel
1 tsk Kardemumma
 
Glasyr
 
200g Philadelphiaost
150g Smör
3dl Florsocker
3tsk Vaniljsocker

 

GÖR SÅ HÄR

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.

Rör ner smör och mjöl väl blandat med de torra ingredienserna.

Rör sist i de rivna morötterna.

1.Ägg  2. Socker och ägg blandning 3. Dom torra ingredienserna 4.Ägg blandning med dom torra ingredienserna 5. Smeten med morötter 6. Färdig smet.

 

Smörj och bröa långpannan, häll i smeten och strö om du vill på lite extra kanel och kardemumma.

Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca: 12-15 minuter. Beror lite på hur stor långpannan är.

Låt kakan sedan svalna.

1& 2. Smeten i panna 3. Kakan svalnar.

 

Till glasyren är det bara att blanda ihop allt för hand. Ta en elvisp och vispa allt till en slät kräm.

Smaka av och tillsätt ev. mer vaniljsocker.

Bred krämen över kakan och skär upp den i lagomt stora rutor.

Sedan brukar jag frysa kakan på plåten innan jag stoppar dom i en bunke för att ej krämen skall bli så platt när man lägger lager på lager.

 

1. Ingredienserna till krämen 2. Krämen 3. Kakan färdig

Kakan skuren och klar att servera :)

*Alla bilder är från när jag gjorde en dubbel sats.


Kommentarer
Postat av: Sarah

åh fyy va gott, är det dubbel sats som gäller när man gör till en vanlig långpanna??

Svar: Jo jag körde på dubbel sats och den blev perfekt, ta ut den när den ännu är lite lös i mitten så är det super saftig fast den har varit fryst ;) Ett litet tips*
Annars brukar jag baka i ikeas plåtar dom är ju lite mindre och då fungerar en vanlig sats :)
Anne-Lie Wall

2012-06-26 @ 06:56:41
Postat av: Mia

Vi vill se bilder från dopet :))

Svar: Det kommer :)
Anne-Lie Wall

2012-06-26 @ 10:11:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0