Bella 12månader ( 1år )

 
Vi har en ettåring i huset helt galet, Mitt första år som mamma utanför magen har gått så sjukt fort det känns ännu som igår när Micke kom in med Bella i fl-sal nummer 6 och jag kände den otroliga lyckan av att se dom båda <3
Oj men det är ett helt år sedan vi blev föräldrar helt galet egentligen :)
 
Bella har i förra veckan fått för sig att börja krypa? hon har slutat med sin militär hasar stil och kryper nu hela tiden go unge hon har ju kunnat krypa länge men har alltid hasat i stället men ja nu kryper hon hihi
Annars är hon super stadig när hon går i händerna men balansen när hon går med en hand är inte så bra så det är ännu ett tag bort innan hon kan gå själv, sedan kan hon gå med gåvagn och ja stå längs möbler, hon går inte efter möbler förutom i resesängen.
 
Hon somnar själv på natten och vi ( MICKEs krav ) lyfter över henne till våran säng när vi lägger oss även fast hon kan sova själv en hel natt i egen säng.
Hon somnar oftast 20.00 sover till 05-06 innan det är dags för välling och vaknar nästan alltid 08.20 på morgonen.
 
Bella äter välling 10.00 Lunch 13.00 ( nästan en hel burk mat plus en halv katrinplommon plus lite majskrokar ) 15.00 Mellis en halv- en hel fruktburk eller vanlig frukt, 17.00 Middag nästan en hel burk mat plus en halv katrinplommon eller frukt burk plus lite majskrokar, 19.00 2dl gröt och 20.00 280ml välling samt 05-06 280ml välling.
 
Bella gillar inte vanlig lagad mat så hon äter ännu burkar när vi provar med vanlig mat förutom makaroner och ris så spottar hon bara ut det.
 
Bella powernapar 3-4gånger per dag 30-1.30h åt gången vid tio sover hon 1-1.30h och sedan brukar det vara 30-1h dom andra gångerna så hon sover varannan timme under dagen :)
 
Pappa är favorit personen nummer ett sen Mamma och när folk är förbi är morbrors flickvän Jenny en super favorit ;) Mamma är ratad haha !
 
Första blåmärket fick hon när hon skallade köksbordet förra veckan mammas lilltjej så annars har hon inte fått några peppar peppar..
Hon blev super dålig av ett års sprutan och är ännu dålig av den en och en halv vecka efteråt hon är lite mer grinig och dom första dagarna ville hon bara vara i famnen samt äter hon sämre, hon fick även en buld ca 1cm nedanför sticket så det var jätte hårt och har nu börjat gå bort.
 
Hon älskar leksaker som rör sig och låter ( småa inte den livsfarliga dockan som hon fick i present men vi jobbar på att hon ska gilla den ) Samt busar hon med Silver varje dag, gåstolen har hon börjat rata !! Den som har varit favvo fram tills för tre veckor sedan nu hatar hon den helt och hållet. Samt är det kul när större barn kommer och busar.
 
Hela dagarna pratar hon på och har för två veckor sedan börjat prata i telefon, allt hon hittar stoppar hon vid örat också sitter hon och pratar, samt leker hon med min telefon hon kan öppna den och gå in i program och backa tar jag den av hon blir hon små tokig. Hehe nörd !
Hon pekar på klockan lampan och ropar titta eller där när man frågar vart vissa saker är så detta tränar vi på varje dag.
 
Bella har storlek 74-80 i kläder när hon är lång och smal blir 80 byxor bra i längden men gigantiska i midjan ( vissa är nästan för långa så 74 passar perfekt i brallor men bodys har vi 80 för att dom ej ska bli för korta )
Bellas stor fötter är i storlek 21 :)
 
Vikten på bvc vid ett år :
 
Vikt : 8300gram
Längd : 74cm
Huvudmått 45.8cm
 
När Bella föddes :
 
Vikt 2755gram
Längd 47cm
Huvud 33cm
 
Hon följer sin kurva bra våran stor tjej <3
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0