Biskvier

 
Jag har fått så mycket beröm om våra biskvier som vi bakade till kalaset så har lovat att lägga ut receptet.
Halv lätta att göra men det tar tid och ja särskillt om man letar efter en sprits i en timme och sedan får veta att man har lånat ut den ja då blir det lite onödigt lång tid det tar.. Men here it come :
 
Ingredienser
 
Ca 50st ( receptet säger 30 men tänk på att dom " jäser " på bredden och höjden i ugnen så gör småa )
 
Botten
 
400 gram mandelmassa
2,5 dl strösocker
3 st äggvitor
 
Smörkräm
( detta är dubbelsats eftersom att en enkel räcker knappt till halva kakorna om ja man inte snålar men det gör man ju inte så med dessa mått räcker det bra till kakorna )
 
600 gram smör ( ej margarin )
5 dl florsocker
6 tsk vaniljsocker ( jag blandar även i ca 1 tsk marsanpulver )
6 st ägg gulor
4 msk kakao
 
Garnering
 
2-3st marabou choklad kakor
( köp hem extra eftersom att chokladen stelnar fort om man är ovan )
 
Gör så här :
 
ETT
 
Riv mandelmassan på ett rivjärn. Blanda den med sockret och äggvitorna. Vispa till en pösig smet med elvisp.
 
 
TVÅ
 
Spritsa ut smeten till släta runda kakor, ca en femkrona på bakplåtspapper på ugnsplåtar.
Låt dem stå på plåten ca 30 minuter i rumstemperatur.
 
TRE
 
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader, 15-20 minuter ( Tio i vår ugn ) grädda tills dom är gyllenbruna.
Låt dem kallna på plåten.
 
FYRA
 
Fyllning: Rör matfettet med flor- och vaniljsockret till en pösig smet med elvisp.
Tillsätt äggulorna, en i taget.
Smaksätt med kakaon
Bred krämen på kakornas undersida. ( Alltså vänd kakorna på plåten så ovansidan hamnar under ,degen i mitten på kakorna kan fastna lite i bakplåtspappret så tag lös med en tunn kniv eller typ en tårtspade lossnar fyllningen så stoppa bara tillbaka den i kakan )
Stoppa hur mycket fyllning ni vill ju er desto godare ;)
 
Ställ kakorna i kylen (30 minuter) eller i frysen (15 minuter) så att smörkrämen stelnar eller stoppa ut dom i minusgrader same shit !
 
FEM
 
Stress momentet ! ( Tänk på att smörkrämen skall vara riktigt hård och tag bara ut en plåt åt gången eftersom att chokladen stelnar fort var gärna två som hjälps åt )
 
Garnering: Smält chokladen i vattenbad När den är smält tag bort från plattn och jobba fort  Doppa krämsidan i choklad en eller två gånger, Låt chokladen stelna mellan gångerna detta är beroende på hur snyggt det blev.
Använd en tång och kläm fast kakan med och doppa ned i tallriken med choklad detta gjorde vi och det var smidigt.
 
Ut och kyl kakorna direkt igen så chokladen stelnar typ i fem minuter packa sedan dom antingen in i frysen i 3 månader eller i kylen ca 7dagar.
 
Njut : )
 
Vi använde oss av både vit choklad och mörk choklad mums ! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0