Operation i Umeå

Eftersom att Bella blev sövd kallas det visst operation fast ja dom skar ju i hon så det är väl en operation..
 
Men i alla fall vi har varit till Umeå för att göra en koloskopi för att utesluta och kolla om det finns några flera polyper i tarmen, ni som känner mig mm har läst om detta tidigare.
 
Men i alla fall i måndags fick b börja med flytande föda så hon fick leva på välling hela dagen tänkte ge yoghurt men eftersom att hon inte blir mätt så länge tänkte jag att välling är lika bra. Runt åtta snåret somnade hon för natten..
 
Klockan fem på morgonen ringde alamret alltså på tisdag, B fick 300ml välling och sedan satt vi oss i bilen och började åka runt luleå somnade b om och sov i ca en timme.
Även jag drog en sovning då micke körde hela vägen ;)
 
Klockan nio var vi inne på sjukhuset på barnavdelning 2 ( så förbannat stort sjukhus alltså )
Vi skrev in oss b fick elma kräm och plåster på händerna och fötterna för kommande nålar och sen fick vi vårt rum.
Halv elva träffade vi en sköterska som kolla blodtryck och pratade om förra polypen samt skrev in oss i datorn och pratade om kommande ingrepp.
Vid elva fick vi gå igenom halva sjukhuset och gå och prata med narkosläkarna inför sövningen på onsdag allt lät ok och det var inga funderingar där inte..
 
Klockan halv tolv var det dags att börja med laxabon ( tarm sköljning rengörning typ laxermedel ) Bella fick en droppnål på vänster fot samt lämna blod till prover sen dags för att få sond ( en slang igenom näsan som går ned i magsäcken för att kunna få i sig laxabonet )
 
Sonden fick dom ned Bella fick självklart grina eftersom att ja det är väl inte en så rolig sak att få ned när den var nere och hon var uppkopplad till droppet ( på foten ) så drog lill damen ut sonden så  samma sak igenom kämpa ned sonden och nu lät hon den sitta.
 
Vi gick in i rummet vårt och fick lugna ned Bella och kvart i ett startade dom laxabon lösningen hon skulle få i sig 900ml under 4h och efter ca 2h brukar bajskalaset börja.
Bella somnade och efter 1h40min sket hon första gången då fick vi göra ett bajsprov och sen gick vi och lekte, men vi kom tillbaka fort eftersom att hon körde en nummer 2 igen över allti igenom allt på micke ja inte trevligt.
Så i 2h 30min var det byte av blöjor och kläder för oss hela tiden vi hade på skyddförkläde men ungefär var 20min bajsade hon ut ca 2dl vatten plus att skit hon hade i tarmen.. Lukten kan jag säga var så äcklig...
 
Vid halv fem kopplade dom bort laxabon lösningen och då hade hon kvar droppen i fotten sonden var även kvar..
Vid 19.00 tyckte dom inte att tarmen såg nog ren ut så då fick hon mera laxabon 2dl 1dl åt gången och även då blev det mer bajskalas klockan 20.15 fick hon sista lösningen och då krävde vi att sonden skulle ut eftersom att hon behövde sova plus att hon skulle opereras kl 08.00
 
Klockan 20.50 drog dom ut sonden och då hade bella varit utan mat sen 05.00 och endast druckit 20ml vatten under den tiden ( plus droppet som hon hade ) hon fick även vara utan droppet från 20.00 tills hon somnade.
Vi la hon klockan nio och efter tio min kom det en till full blöja med vatten och skit.
Klockan 21.30somnade hon för natten och klockan 22.00 fick hon droppet igen ikopplat till lillfoten.
 
Vid fem vaknade hon så då fick vi söva hon med oss i 90s sängen som vi delade på och klockan sju vaknade jag och började ställa i ordning för operation klockan 07.30 väckte vi Bella för dusch innan op och då kopplade dom ur droppet.
 
Klockan 08.20 befann vi oss på operation nummer 3 och fick vänta i 20 minuter tills operations rummet var klart Bella fick lugnande vid åtta och var hög / full och bara skrattade hela tiden samt pratade som ett riktigt fylla alla skrattade åt hon eftersom dom flesta brukar bli trött och hon blev glad <3
 
Klockan 08.50 befann vi oss i operations rummet där bella fick ikopplat dropp på foten samt berättade dom vad dom skulle göra hon låg bara att sa titta titta på klockan och dom blev cockade att hon ville ligga på op bordet oftast brukar dom vilja komma i famnen, hon sövdes kl 08.57 och då fick jag och Micke lämna rummet..
 
Undet tiden hon var sövd åt vi frukost och plockade lite i rummet tills dom ringde och sa att hon var på uppvaket kl 10.10 vi sprang dom 10minen det tar att gå dit och sedan träffade vi go tjeje som sov så sött.
Eftersom att bara en förälder får vara inne i uppvak rummet så stog en av oss utanför och turades om att vara med hon efter 25minuter vaknade hon och drack direkt 250ml välling plus 100ml vatten ( hon hade ju inte ätit på ett och ett halvt dygn ) eftersom att hon var så pigg så fick vi direkt gå till avdelningen med henne..
 
Vi väntade i rummet i ca en timme så kom doktorn och berättade om koloskopin och då fick vi veta att dom hade hittat en till polyp och hade skurit bort den och brännt såret och den är inskickad till labb och vi får vänta på svar i tre veckor om den hade cell förändringar eller inte.. Då blir det återbesök i Luleå.
 
Allt annat hade sett bra ut och eftersom att bella hade kissat och ätit och inte var hängig fick vi åka hem på en gång :) SÅ SKÖNT !
 
Vi ringde efter sköterskorna som kom och tog ur nålarna ur fötterna ( hon fick en till under operationen ) och sen packade vi ihop oss.
Klockan ett rullade vi ut på ean och tog ett mat stopp i piteå på thai restaurangen bella åt korv och pommes och vi thai mat <3
Sen lite snabb shopping och sen styrde vi hemmåt vi har i risön vid sex tiden och hämtade silver sen åkte vi hem och packade upp :) Bella sov två timmar i bilen på väg hem <3
 
Hon har varit hur duktig som helst och jag kan inte förstå hur hon klarade av sonden i näsan i så många timmar och hela tiden fast hon sprutade ut hur mycket vatten och skit som helst över allt så har hon aldrig gnällt <3
 
Det är skönt att veta att alla polyper är borta så nu väntar vi bara på provsvaret !
Skönt att slippa oroa sig att det ska vara någon mer i blöjan som sist.
Men ja allt har gått bra <3<3<3
 
( Bilder kommer i lite oordning )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Elin

åh, älskade lilltjej! så tur det gått bra <3

2013-05-24 @ 11:24:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0